Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario atostogoms: 5 geriausios Europos kryptys, kuriose net dabar bus karšta ir saulėta

Pažvelgus pro langą vėl sveikinasi pilkas dangus ir neaišku kokie krituliai – lietus, šlapdriba ar sniegas? Net neabejojame, kad vasarį daugelį užklumpa nenumaldomas noras susikrauti lagaminus ar kuprinę ir rytoj pat išskristi į saulės nutviekstą šalį, kur temperatūra visą parą būna maloniai šilta, rašoma „The Mirror“.
Sicilija
Sicilija / 123RF.com nuotr.

Žinoma, jei norite garantuotai mėgautis karšta saule, atostogas turėtumėte planuoti ilgas ir kiek toliau nei Europa. Vasarį saulėti orai lepina poilsiaujančius Tailande ar Karibų jūros regione.

Tačiau, jei norisi bent jau žydro dangaus ir 20 laipsnių šilumos dieną, pasirinkimų rasite ir arčiau namų.

Štai 5 vietos Europoje, kuriose vasarį netrūksta saulės.

Madeira

123RF.com nuotr./Kamara de Lobosas, Madeira
123RF.com nuotr./Kamara de Lobosas, Madeira

Portugalijai priklausanti Madeiros sala yra už 1000 km į pietus nuo Portugalijos, netoli šiaurės rytinės Afrikos pakrantės. Tai reiškia, kad joje daug šilčiau nei didžiojoje Europos dalyje.

Be to, ši vulkaninės kilmės sala, pasižyminti nuostabiu kraštovaizdžiu ir gražiais paplūdimiais, garsėja gardžiomis jūros gėrybėmis ir, žinoma, Madeiros vynu.

Jei lankotės pirmą kartą, pakrantės sostinė Funšalis yra puiki pradžia. Apžiūrėkite nuostabius „Monte Palace“ sodus, nusipirkite maisto vietiniame turguje „Mercado dos Lavradores“, tada pakilkite keltuvu ir pasigrožėkite nuostabia miesto panorama.

Tenerifė

123RF.com nuotr./Tenerifė
123RF.com nuotr./Tenerifė

Kad užsinorėtumėte ten, užtenka žinoti, jog vidutinė paros temperatūra ten šiuo metu siekia 20 laipsnių šilumos.

Ši sala – didžiausia iš Ispanijos Kanarų salų. Sakoma, kad Tenerifė yra rojus pėstiesiems ir visiems, mėgstantiems žygius.

Čia yra miegantis Teidės ugnikalnis ir šimtai kilometrų takų, tinkamų įvairaus sudėtingumo žmonėms, todėl tai puiki vieta žiemos atostogoms pėsčiomis. Čia galėsite mėgautis saulės spinduliais, tačiau nelaukite didelio vasaros karščio.

Teidės nacionaliniame parke esantis „Roques de Garcia“ takas puikiai tinka šeimoms ar pradedantiesiems. Labiau patyrusiems žygeiviams būtina įkopti į 3715 m aukščio Teidės kalną.

Dar viena rekomendacija – apsistokite nakvynei ir pradėkite kopti prieš aušrą, kad nuo viršūnės galėtumėte stebėti saulėtekį.

Sicilija

AdobeStock.com nuotr./Sicilija
AdobeStock.com nuotr./Sicilija

Vidutinė temperatūra vasario mėnesį Sicilijoje siekia maždaug 16 laipsnių šilumos. Todėl daugelis keliautojų ir turistų, nemėgstančių karščio, būtent vasarį keliauja į šią didžiausią Italijos salą (vasarą ten oras įkaista arti 40-ies laipsnių!).

Sicilijos krantus skalauja Viduržemio jūra. Tai – istorijos mėgėjų ir gurmanų rojus. Vietinių mėgstamiausi patiekalai – gruzdinti arancini ir grietinėle įdaryti cannoli.

Aštuoniuose kaimeliuose, sudarančiuose „Val di Noto“, įtrauktame į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, galima išvysti nuostabiausią Sicilijos architektūrą. Šie barokiniai miesteliai su elegantiškomis bažnyčiomis ir mozaikiniais laiptais, atstatyti po 1693 m. įvykusio žemės drebėjimo. Juos galima puikiai tyrinėti žiemą, nes Sicilijoje beveik visus metus šviečia saulė.

Malta

Unsplash.com nuotr./Malta
Unsplash.com nuotr./Malta

Labai panašus oras, kaip Sicilijoje (apie 16 laipsnių šilumos vidutinė temperatūra) vasarį jūsų lauks ir Maltoje.

Malta yra mažytė sala, esanti prie pat Italijos „bato“ galo. Nors ir maža, ji turi daug ką pasiūlyti. Salos sostinė Valeta, dar vienas UNESCO Pasaulio paveldo objektas, yra puikus pasirinkimas žiemos atostogoms mieste.

Kelionės metu nepamirškite aplankyti nuostabios Švento Jono katedros, Aukštutinės Barakos sodų (į kuriuos galima pakilti stikliniu liftu) ir madingosios Pirklių gatvės, kurioje gausu šaunių kavinių, vietinių parduotuvių ir kasdien vykstančo turgaus, kuriame rasite ir suvenyrų, ir vietinių skanėstų.

Marokas

123RF.com nuotr./Marakešas, Marokas
123RF.com nuotr./Marakešas, Marokas

Šiauriniame Viduržemio jūros pakraštyje esantis gyvybingas ir istorinis Marokas džiugina pojūčiais ir visada yra saulėtas. Pirmą kartą atvykusiems į šią Šiaurės Afrikos šalį būtina aplankyti akinančią sostinę Marakešą.

Marokas dovanos ypatingų įspūdžių. Būtina užsukti į gausybę vietinių amatininkų darbų siūlančius triukšmingas turgavietes. O po derybų atsilapaiduokite vaikščiodami po įspūdingą mėlynai nuspalvintą Majorelės sodą arba pasimėgaukite gaivinančiomis hamamo procedūromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius