Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena gražiausių Kalėdų mugių – visai šalia: 5 vietos, kur Rygoje pasinerti į šventinę magiją

Tūkstančiai tviskančių lempučių, garuojantys karštų gėrimų puodeliai, unikalios dovanos ir jaukiai džiugi nuotaika – visoje Europoje vienas po kito dygsta kalėdinių mugių prekystaliai. Latvijos sostinėje Rygoje šventinis miestelis, įvardytas tarp geriausių Kalėdų mugių žemyne, šiemet lankytojų laukia jau nuo gruodžio 3-iosios iki pat sausio 7 dienos.
Kalėdinė Ryga, Latvija
Kalėdinė Ryga, Latvija / „Investment and Tourism agency of Riga“ (RITA) nuotr.

Žiemą ypatingu šventiniu žavesiu garsėjanti Ryga kasmet kūrybiškai ruošiasi gražiausioms metų šventėms, rašoma „Investment and Tourism agency of Riga“ (RITA) pranešime spaudai. Toks įdirbis nelieka neįvertintas – puslapis „European Best Destinations“, remdamasis daugiau nei 370 tūkst. keliautojų balsais, Rygos Kalėdų mugę vadina viena geriausių Europoje.

Šiemet sugrįžta ne tik lankytojų pamėgta mugė, bet ir didelio populiarumo sulaukęs Rygos Kalėdų šviesų takas, kurį minėtas portalas įvardijo pačią geriausia kalėdinių lempučių vieta Europoje. Dar kartą Kalėdoms besirengiančios Rygos patrauklumą patvirtino ir britų „Post Office“, kurio geriausios vertės Kalėdų mugių reitinge penktus kartus iš eilės miestas pelnė 1-ąją vietą.

Rygos Kalėdų mugę vadina viena geriausių Europoje.

Latvijos sostinė šiemet tikrą kalėdinę magija patirti kviečia įvairiose miesto vietose: nuo tradicinių mugių iki tik ribotą laiką veikiančio Kalėdų baro.

Kalėdų mugė Domo aikštėje

  • Veikia: gruodžio 3–sausio 7 d.
  • Darbo laikas: pirmadieniais–ketvirtadieniais: 11.00–21.00 val., penktadieniais–šeštadieniais: 10.00–22.00 val., sekmadieniais: 10.00–20.00 val.
  • Adresas: Doma laukums

Šiais metais Rygos senamiesčio kalėdinė mugė jaukumu ir pramogų bei delikatesų gausa sužavės net įnoringiausius. Bus galima apsilankyti Kalėdų Senelio namuose, lankytojus džiugins mažieji nykštukai, o vaikai galės išsiųsti laiškus į Laplandiją. Neatsiejama mugės dalis yra skanus maistas, tad netrūks ypatingų kokteilių, saldumynų ir skanėstų, gatvės maisto bei tradicinės latvių virtuvės gardumynų. Be to, savaitgaliais šventinę nuotaiką kurs ir gyvi muzikiniai pasirodymai.

„Investment and Tourism agency of Riga“ (RITA) nuotr. / Kalėdinė Ryga, Latvija
„Investment and Tourism agency of Riga“ (RITA) nuotr. / Kalėdinė Ryga, Latvija

Kalėdų mugė bus puiki vieta surasti unikalią dovaną artimiesiems. Lauktuvių verta išsirinkti iš vietos amatininkų kūrinių: nuo šventiškų dekoracijų, bičių vaško žvakių, vilnonių kojinių, pirštinių iki pačių įvairiausių kūrybinių rinkinių, kurie padės patiems lengvai pasigaminti akrilo indų, mazgų rišimo technikos dekoracijų ar šventinių vainikų.

Didžiausias šalyje Kalėdų šviesų takas

  • Veikia: gruodžio 1–vasario 5 d.
  • Darbo laikas: dekoracijos įjungiamos kartu su gatvių apšvietimu
  • Adresas: įvairios vietos Rygoje

Gruodis Latvijos sostinėje nebūna tamsus – palei Rygos kanalą ir įvairiuose miesto parkuose šventinę nuotaiką skleidžia beveik 700 šviesos instaliacijų ir dekoracijų, sukuriančių ištisą pasivaikščiojimo vertą Kalėdų šviesų taką. Jis iš viso užima 24 hektarų plotą ir yra patogiai suskirstytas į tris dalis: Žvaigždžių šviesos taką Operos parke, Šiaurės mergelės kalno taką Bastejkalnos parke ir Senelio pirštinės taką Kronvaldo parke.

Viena įspūdingiausių šio tako atrakcijų – netoli Operos ir baleto teatro jau gruodžio 3-iąją įžiebiamas 11 metrų aukščio mėnulis, džiuginantis žiūrovus ne tik dydžiu ir spindinčiomis lempučių virtinėmis, bet ir pasakomis bei kalėdinėmis melodijomis. Specialiai įrengta ir 2 aukščio apžvalgos platforma, nuo kurios atsiveriantis vaizdas nepaliks abejingų.

Pirmąkart Rygoje – ištisas Šviesų sodas

  • Veikia: iki kovo 3 d.
  • Darbo laikas: darbo dienomis 16.00–21.00 val., savaitgaliais: 16.00–2.00 val.
  • Adresas: Mezapark, Ostas prospekts, įėjimo vartai Nr. 7

Šiemet Rygos lankytojus pasitinka magiškai atrodanti naujovė – Šviesų sodas Mežaparke, kuris nukels į Snieguolės ir septynių nykštukų pasakų pasaulį. Šis užburiantis reginys po atviru dangumi kvies paklajoti paslaptingame sode, kerinčiame miške, sekti Snieguolę, piktąją pamotę, nykštukus ir princą.

Šis užburiantis reginys po atviru dangumi kvies paklajoti paslaptingame sode.

Be šiuos personažus vaizduojančių instaliacijų, šventinę nuotaiką kuria ir unikalios multimedijos atrakcijos, pavyzdžiui, Kalėdų eglutė, lydima nuotaikingos muzikos. Šviesų sode vaikams patiks žaidimo elementai ir iššūkiai, o nuotraukų gerbėjams – originalios ir linksmos vietos asmenukėms ar šeimos nuotraukoms.

Kalėdų mugė Kalnciemos kvartale

  • Veikia: gruodžio šeštadieniais
  • Darbo laikas: 10.00–16.00 val.
  • Adresas: Kalnciema iela 35

Vietinių ir unikalesnių vietų ieškančių keliautojų pamėgtame Kalnciemos kvartale visą gruodį taip pat karaliaus šventinė dvasia. Tradicinis šeštadienio turgus čia virš Kalėdų muge, kurioje vietos amatininkai ir prekybininkai siūlys originalių, prasmingų dovanų, įvairių delikatesų. Pasirinkime – ir įdomūs advento vainikai, levandų produktai, taip pat rankų darbo žaislai, kruopščiai paruošti dovanų rinkiniai, dizainerių gaminiai, naminiai skanėstai.

Dar ne viskas – žavingame XIX a. medinių namų ansamblio galerijoje gruodžio 9–30 d. vyks ketvirtasis Latvijos šiuolaikinės keramikos pop-up turgus. Tai bus ideali vieta unikalių dovanų medžioklei. Tuo tarpu šeimos kviečiamos praleisti rytą kavinėje – šeštadieniais čia vyks nemokami teatro spektakliai.

„Investment and Tourism agency of Riga“ (RITA) nuotr. / Kalėdinė Ryga, Latvija
„Investment and Tourism agency of Riga“ (RITA) nuotr. / Kalėdinė Ryga, Latvija

Ribotą laiką veikiantis Kalėdų baras

  • Darbo laikas: pirmadieniais–trečiadieniais: 8.30–00.00 val., ketvirtadieniais: 8.30–01.30 val., penktadieniais–šeštadieniais: 9.30–1.30 val., sekmadieniais: 9.30–00.00 val.
  • Adresas: Škuņu iela 10

Jau ketvirtą kartą Rygoje duris atveria ypatingas baras, kuris veikia tik artėjant žiemos šventėms, o viskas jame sukasi apie Kalėdas. Ypatingą nuotaiką teminiame bare kuria džiaugsmingos dekoracijos, kūrybingi gėrimai ir patiekalai. Užsukti į jį verta bent trumpam atokvėpiui tyrinėjant žiemišką Rygą ir neskubant pasimėgauti visą dieną siūlomais pusryčiais, pagrindiniais patiekalais ir gardžiais desertais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius