-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Viešbučių darbuotojai įvardijo 5 dalykus, dėl kurių juos labiausiai erziname

Kaip keliautojai turėtume turėti galimybę kuo patogiau mėgautis viešnage viešbutyje. Tai reiškia, kad turime jaukiai įsisupti į per didelius chalatus, atsipalaiduoti voniose, pasinerti į mini barą ar net šiek tiek pašokinėti ant lovų. Tačiau taip pat neturėtume persistengti.
Viešbučio kambarinė
Viešbučio kambarinė / 123RF.com nuotr.

Turbūt esate skaitę siaubo istorijų apie tai, kaip roko žvaigždės niokoja viešbučių kambarius ir kaip žmonės vagia daiktus prieš išsiregistruodami, rašoma „Travel + Leisure“.

Ką dar daro svečiai, kad viešbučio darbuotoji dėl to jaučia nerimą? Štai 5 dalykai, kurie juos labiausiai erzina, ir patarimai, ką daryti, kad galėtumėte to išvengti ir išlikti maloniu svečiu.

Viešbučio darbuotojų neinformavimas apie savo poreikius prieš užsiregistruojant

„Norint būti geriausiu svečiu, viešbučio personalui naudinga, kai viską planuojate iš anksto, o ne paliekate paskutinei minutei, – sakė prabangaus Kanados viešbučio „reStays Ottawa“ generalinis direktorius Andreasas Spove‘as.

– Kai atsiranda paskutinės minutės planų, viešbučio personalas gali padėti, tačiau iš anksto planuodami ir pranešdami konsjeržui apie ankstyvo atvykimo, išsiregistravimo ar šaldytuvo pildymo poreikius, viešbutis galės jus dar geriau aptarnauti ir sumažinti stresą abiem pusėms.“

„Deer Path Inn“ svečių aptarnavimo direktorius George‘as Cookas sutiko ir pridūrė, kad ypač svarbu pranešti darbuotojams, jei viešbutyje lankotės ypatinga proga.

„Jei įmanoma, pasidalykite savo ypatingu renginiu ar proga su registratūros darbuotojais prieš atvykdami. Tai ne tik padės darbuotojams pasiruošti švęsti kartu su jumis, bet ir gali padėti jums atnaujinti kambarį ar gauti kitų papildomų paslaugų viešnagės metu, – sakė G.Cookas.

– Jei planuojate vėl sugrįžti į tą pačią šventę (gimtadienį, jubiliejų ir pan.), būtinai paminėkite tai registratūros darbuotojams, kad jie būtų pasirengę jus priimti ateityje.“

123RF.com nuotr. / Viešbutis
123RF.com nuotr. / Viešbutis

Kaip premiją, sakė G.Cookas, jei viešnagė jums labai patiko, atsiųskite padėkos laišką arba el. laišką, kuris greičiausiai bus užregistruotas jūsų svečio profilyje, kad būsimi darbuotojai galėtų matyti, jog esate geriausias svečias.

Nepasidalijimas rūpesčiais realiuoju laiku

A.Spove‘as turėjo dar vieną puikų patarimą, kaip būti įspūdingu svečiu. Patarimas: pasidalykite savo rūpesčiais realiuoju laiku, o ne palikite juos atsiliepimui po viešnagės.

„Kartais svečiai savo susirūpinimą ar atsiliepimus išsako tik baigiamojoje apžvalgoje, kai darbuotojai nebeturi galimybės ištaisyti iškilusių problemų, – sakė A.Spove‘as.

– Jei viešnagės metu kyla kokių nors rūpesčių, iš karto apie juos pranešę viešbučio darbuotojams galėsite padėti įgyvendinti mūsų misiją – pranokti lūkesčius.“

Nebijokite skambinti į registratūrą, jei kas nors atrodo ne taip.

Nebijokite skambinti į registratūrą, jei kas nors atrodo ne taip. Tikėtina, kad darbuotojai problemą išspręs kuo greičiau.

Netinkamų rankšluosčių naudojimas

Jei dėvite makiažą arba po nuotykių esate itin purvini, „Domaine Madeleine“, esančio Port Andželeso, Vašingtono valstijoje, generalinis vadybininkas Stephenas Fofanoffas pasidalijo mintimi, kad svarbu naudoti tinkamus rankšluosčius, jog palengvintumėte personalo darbą.

„Naudokite pateiktus makiažo valiklius ir makiažo rankšluosčius. Svečiai, kurie naudoja baltus rankšluosčius makiažui nuvalyti, visam laikui sugadina šiuos rankšluosčius, o tai padidina kiekvieno svečio viešnagės kainą – prabangūs balti rankšluosčiai yra brangiausiai kainuojantys daiktai, kuriuos reikia pakeisti, kai ant jų atsiranda dėmių, o reikia pakeisti ir mažiausias dėmes“, – sakė S.Fofanoffas.

123RF.com nuotr. / Viešbučio kambarinė
123RF.com nuotr. / Viešbučio kambarinė

Todėl, pridūrė jis, viešbučiai pateikia juodus makiažo rankšluosčius ir, jei svečiams pasiseka, „daugybę nemokamų alavijo prisotintų, cheminių medžiagų neturinčių, kompostuojamų makiažo šalinimo servetėlių“.

Agresijos išliejimas ant darbuotojų

Svarbu prisiminti, kad net ir labiausiai varginančiomis akimirkomis viešbučio darbuotojai greičiausiai daro viską, ką gali, kad jūsų viešnagė būtų kuo geresnė. Štai kodėl „Bethany Beach Ocean Suites Residence Inn“, esančio Delavero valstijoje, darbuotojai nori visiems priminti, kad bendraudami su darbuotojais stengtumėtės išlaikyti šaltą protą.

„Apmaudu, kai svečiai nusivilia registratūros darbuotojais, sužinoję, kad jų prieš atvykimą pateiktas „prašymas“ (sujungti kambariai, pageidaujamas geresnis vaizdas, ankstyvas atvykimas ir t. t.) nebuvo įmanomas, – dalijosi viešbučio darbuotojai.

– Darome viską, ką galime, kad patenkintume daugybę šimtų šeimų prašymų kasdien. Kai negalime patenkinti konkretaus prašymo, žinokite, kad stengėmės padaryti viską, kas įmanoma, kad jis būtų įvykdytas.“

Atvykimas prieš registracijos laiką ir tikėjimasis, kad kambarys bus paruoštas

Galiausiai viešbučių sprendimų strategė Colleen Carswell norėjo visiems priminti, kad tai, jog norite užsiregistruoti anksčiau, dar nereiškia, kad tai visada įmanoma, ir tai nėra viešbučio darbuotojų kaltė.

123rf.com nuotr. / Viešbutis
123rf.com nuotr. / Viešbutis

„Svečiai dažnai atvyksta anksčiau nei registracijos laikas ir tikisi patekti į savo kambarius. Tai vyksta kur kas dažniau nei galima pagalvoti, – sakė C.Carswell.

– Daug kartų tai mačiau su svečiais, kurie dalyvavo didelėje šventėje, vestuvėse, vakariniame priėmime ir pan. Svečiai galvoja, kad dėl to, jog jiems reikia ruoštis svarbiam renginiui, jų kambaryje turėtų būti galima apsistoti anksčiau, ypač jei jie pateikė prašymą.“

Tačiau, kaip pažymėjo C.Carswell, „taip nėra. Registracijos laikas yra toks, koks yra, dėl tam tikrų priežasčių. Svečiai niekada neturėtų manyti, kad galės atvykti ir apsigyventi anksčiau nei paskelbtu laiku, nebent jie sumokėjo už ankstyvą registraciją.“

Svečiai niekada neturėtų manyti, kad galės atvykti ir apsigyventi anksčiau nei paskelbtu laiku.

C.Carswell paaiškino, kad ankstyvojo registravimosi atveju gali būti įvairių veiksnių, įskaitant pasikeitusius kambarių tvarkymo grafikus, kambario tipo užimtumą, galimą darbuotojų trūkumą viešbutyje ir kt., todėl išlikite ramūs, jei negalite atvykti taip anksti, kaip tikėjotės.

Ji taip pat pridūrė: „O dėl komentarų „Aš pateikiau prašymą, kai dariau rezervaciją“, tai prašymas yra tik prašymas, o ne garantija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius