Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilkmergės“ ambasadorius rekomenduoja: lauko terasos Vilniuje

Pirmiesiems vasariškiems saulės spinduliams nugulus Lietuvoje, gyventojų laukia ir restoranų bei barų lauko terasos. Pasirinkimo kur praleisti laiką mėgaujantis skaniu maistu ir gėrimais yra nemažai. Vis dėlto ne retai tenka susidurti su dilema: kokią gi vietą pasirinkti maloniam pasisėdėjimui. „Vilkmergės“ ambasadorius Laurynas Slapšys, aktyviai ieškodamas įdomių ir jaukių lauko terasų, sudarė sąrašą, kur galima apsilankyti ir gerai praleisti laiką Vilniaus mieste.
Vilniuje yra keletas vietelių, kuriose itin jaukiai galima pasisėdėti vasaros metu
Vilniuje yra keletas vietelių, kuriose itin jaukiai galima pasisėdėti vasaros metu / „Vilkmergės“ nuotr.

„KAS KAS „Vilkmergės“ Hops Beer Garden“

Miesto gyventojams puikiai pažįstamas gastrobaras „KAS KAS“ atnaujino tiek baro, tiek ir lauko terasos erdvę. Apynių vijokliais ir istorinius etapus žyminčiomis „Vilkmergės“ dekoracijomis pasidabinusioje „KAS KAS“ lauko terasoje gastrobaras siūlo paragauti ne tik skirtingų alaus rūšių, bet ir turi įvairaus maisto pasirinkimui.

„Vilkmergės“ nuotr./„KAS KAS „Vilkmergės“ Hops Beer Garden“
„Vilkmergės“ nuotr./„KAS KAS „Vilkmergės“ Hops Beer Garden“

Vištienos krūtinėlė, spring rolls (suktinukai – aut. past.) ar klasikinis jautienos mėsainis – puikūs kompanionai su „Vilkmergės“ nealkoholiniu alumi, kuriuos bei daugelį kitų pasirinkimų siūlo „KAS KAS“ gastrobaras.

„Downtown Food Hall & Kino Deli“

Pačioje Vilniaus širdyje, šalia Gedimino prospekto, įsikūręs „Downtown Food Hall & Kino Deli“ lankytojus pasitinka su atnaujinta lauko terasa. Šiltumo ir jaukaus pojūčio vėsesniems vakarams prideda prie stalų įrengti šildytuvai. Lietus įsitaisius čia – ne bėda. Visoje terasoje išstatyti skėčiai bei uždangos suteikia galimybę lauko erdve mėgautis net ir lietingą dieną.

„Vilkmergės“ nuotr./„Downtown Food Hall & Kino Deli“
„Vilkmergės“ nuotr./„Downtown Food Hall & Kino Deli“

Apsilankius „Downtown Food Hall & Kino Deli“ viduje, lankytojus pasitinka ir skirtingų restoranų erdvės, todėl čia maistą išsirinks net patys išrankiausi. „Vilkmergės“ ambasadorius L.Slapšys primena, kad norint derinti maistą su alumi, prie „Vilkmergės“ nealkoholinio alaus derėtų rinktis paukštienos, žuvies gaminius, jūros gėrybes ar salotas. Tokius pasirinkimus lankytojai galės rasti „Downtown Food Hall & Kino Deli“.

„Local Pub“

Tauro kalno papėdėje įsikūręs „vietinių“ baras lankytojams siūlo įvairių rūšių alaus. Erdvioje pievoje „Local Pub“ pasitinka su gausybe staliukų ir nuo lietaus apsaugančiais skėčiais, o jaukumo suteiks augalų vazonai.

„Vilkmergės“ nuotr./„Local Pub“
„Vilkmergės“ nuotr./„Local Pub“

Tarp nemažo gėrimų pasirinkimo, baras taip pat siūlo ir pačių keptų užkandžių, kurie puikiai papildys ir „Vilkmergės“ nealkoholinio alaus pasirinkimą.

„CAPO“

Sostinės širdyje, netoli Katedros aikštės, įsikūręs restoranas svečius pasitinka pietietiškų patiekalų įvairove. „CAPO“ restorane galima rasti ne tik picas, tapusias itališkos virtuvės vizitine kortele, tačiau ir kitų sicilietiškos virtuvės maisto patiekalų. Jauki, vidinėje kiemo dalyje pastatyta terasa pasitinka su didžiuliu skėčiu, pilnai apsaugančiu nuo lietaus ir tiesioginės saulės, tad mėgautis lauko malonumais galėsite bet kokiu oru.

„Vilkmergės“ nuotr./„CAPO“
„Vilkmergės“ nuotr./„CAPO“

Ne paslaptis, kad lager stiliaus alus yra geras kompanionas itališkam maistui, o ypatingai – picoms. Todėl pasirinkęs „Vilkmergės“ nealkoholinį alų, kiekvienas neabejotinai ras ir derantį patiekalą.

„Pink&Yellow“

Viena iš nedaugelio tokio pobūdžio lauko terasų Vilniuje, iš kurios matyti senamiesčio reljefai. Ant verslo centro „Live square“ stogo įsikūręs „Pink&Yellow“ siūlo pasimėgauti Lotynų Amerikos įkvėptais patiekalų pasirinkimais.

Tačiau čia dėmesį gali patraukti ne tik aukšto lygio meniu, bet ir vaizdas. Vienoje pusėje – žaliuojantis Tauro kalnas, o kitoje – Lukiškių aikštė bei dangų laikančio Atlanto skulptūra, stovinti ant barokinio silueto bokštelio. Terasoje taip pat yra įstiklinta lauko dalis, kurioje jaukiai galima sėdėti tiek vėjuotą, tiek ir lietingą dieną.

„Vilkmergės“ nuotr./„Pink&Yellow“
„Vilkmergės“ nuotr./„Pink&Yellow“

„King&Mouse“

Turbūt ne daug kas žino, kad Vilniuje yra neoficiali siauriausia gatvelė, kuri pavadinta Viskio gatve. Ne atsitiktinumas ir tai, kad įžengus į šią nedidelę, tačiau itin jaukią gatvę, galima patekti būtent į viskio barą „King&Mouse“. Vis dėlto tikruoju adresu reikėtų laikyti Trakų gatvę. Būtent šioje vietoje ir slepiasi siaura Viskio gatvė, kuri atstoja ir lauko terasą. Viskio bačkos, patogios laiką leisti stovint, taip pat įrengti suoliukai, norint ramiai pasimėgauti gėrimais ir maistu – viskas uždengta įrengtais stogeliais, apsaugančiais nuo lietaus.

Tačiau reikia nepamiršti, kad bare apstu ne tik viskio, bet ir alaus pasirinkimo, todėl jaukaus vakaro praleidimui čia visada galima užsisakyti ir „Vilkmergės“ nealkoholinio alaus. Norintiems šalia alaus pasimėgauti ir maistu, „King&Mouse“ kolektyvas patars, kokį tinkamiausią derantį patiekalą pasirinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius