Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste gali formuotis eilės: pateiktos rekomendacijos keleiviams

Lietuvos oro uostų atstovai pranešime spaudai rašo, kad dėl pastaruoju metu sustiprintų tam tikrų aviacijos saugumo taikomų patikros procedūrų – kai kuriais piko laikotarpiais Vilniaus oro uoste gali formuotis laukiančių keleivių eilės. Keleivių prašoma atvykti į oro uostą bent prieš 2 valandas iki skrydžio ir turėti pasiruošus iš anksto visus reikalingus skrydžio dokumentus.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teigiama, kad šių iššūkių suvaldymui jau įgyvendinamos papildomos priemonės: aktyviai ieškoma papildomų aviacijos saugumo specialistų, šiuo metu terminaluose pagalbą ir papildomą informaciją suteikia samdomi konsultantai, artimiausiu metu terminaluose pradės darbuotis ir savanoriai konsultantai, taip pat perdėlioti procesai greitosios patikros zonoje, investuojama į tai, kad keleiviai gautų kuo daugiau informacijos pačiame išvykimo terminale apie galimus iššūkius piko laikotarpiais, gautų rekomendacijas.

Eilėms terminale įtakos turi ir faktas, kad aviacijos sezonas dar nėra pasibaigęs – rugsėjį planuojamas tik 5 procentais mažesnis keleivių bendras skaičius nei rugpjūtį.

Anot oro uostų atstovų, aviacijos saugumo patikros procesą tiek pačiam keleiviui, tiek kitiems laukiantiems eilėje gali pagreitinti ir pačių keleivių pasiruošimas, todėl prašoma dar kartą pasidomėti rekomendacijomis ir draudžiamų daiktų sąrašu, atsižvelgti į šias rekomendacijas.

Teigiama, kad didžiausi keleivių pikai Vilniaus oro uoste įprastai susidaro tris kartus per parą: ryte nuo maždaug 4 iki 6 valandos ryto, vidurdienį nuo 11 iki 14 val. ir vakare nuo 17 iki maždaug 20 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius