-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius pernai sulaukė beveik 1,2 mln. turistų: ypač daug jų – iš vienos šalies

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ duomenimis, sostinę pernai iš viso aplankė beveik 1,2 mln. svečių. Didžiąją dalį apsilankiusiųjų sudarė užsieniečiai iš Europos ir JAV.
Turistai
Turistai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Skelbiama, kad praėjusiais metais į Vilnių atvykusių užsienio piliečių skaičius padidėjo 20 proc. ir sudarė iš viso 69 proc., likusi dalis – Lietuvoje gyvenantys asmenys.

Lyginant su 2022 m., bendras visų turistų skaičiaus augimas siekė 12 proc. ir sudarė beveik 1,2 mln. apsilankiusiųjų.

„Go Vilnius“ nuotr./Turistai Vilniuje
„Go Vilnius“ nuotr./Turistai Vilniuje

Pasak „Go Vilnius“ vadovės Dovilės Aleksandravičienės, nors padidėjęs turistų skaičius dar vejasi iki pandemijos buvusius srautus, visgi praėjusiais metais pasiekti rezultatai džiugina.

„Pastebime, kad lyginant su 2022 m., pernai išaugo tiek bendras atvykstančių į miestą svečių rodiklis, tiek ir užsieniečių dalis. Nepaisant to, kad dar nesugrįžome į iki pandemijos matytus turistų srautus, praėjusių metų rodikliai nuteikia optimistiškai, todėl šiemet prognozuojame dar daugiau turistų ir dar didesnę jų sugeneruotą naudą visai miesto ekonomikai“, – pažymi „Go Vilnius“ vadovė.

Lietuvos sostinę daugiausia aplanko turistai iš Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Baltarusijos. Ypač didelio turistų srauto augimo sulaukta iš Lenkijos – Vilniuje apsilankė net 58 proc. daugiau šios šalies piliečių. Taip pat pastebėtas turistų skaičiaus augimas iš Vokietijos (33 proc.), Jungtinės Karalystės (10 proc.), Latvijos (6 proc.) ir JAV (26 proc.)

Daugiausia svečių Lietuvos sostinėje apsilanko vasaros laikotarpiu, gegužės–rugpjūčio mėnesiais. Vidutiniškai jie mieste praleidžia po nepilnas dvi paras. Kartu su didėjančiu turistų skaičiumi, Vilniaus mieste pastebimas ir augantis viešbučių užimtumas. Praėjusiais metais jis siekė net 68 proc., o 2022 m. šis rodiklis fiksuotas 7 proc. punktais mažesnis.

Skirtingais skaičiavimais, vienas užsienietis per dieną vidutiniškai mieste išleidžia maždaug 94 eurų sumą. Iš viso vietinis ir tarptautinis 2023 m. sostinei turizmas sugeneravo apie 224 mln. eurų pajamų, kurios pasiskirstė apgyvendinimo, maitinimo, transporto, ekskursijų, pramogų bei kitų paslaugų teikėjams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius