Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje stūkso ypatinga pilis, kurią nuo XII a. valdo ta pati giminė

Eltzo pilis Vokietijoje atrodo tarsi tiesiai iš Hanso Christiano Anderseno pasakos. Miškų ir slėnių apsupta didinga pilis iš tiesų yra tarsi trys pilys vienoje, ir ji tai pačiai šeimai priklauso jau daugiau nei 800 metų.
Eltzo pilis Vokietijoje
Eltzo pilis Vokietijoje / 123RF.com nuotr.

Vokietijoje gausu pilių, tarsi įkūnijančių viduramžių pasakas, o Eltzo pilis vadinama viena įdomiausių. Ji stovi jau nuo XII a., ir tiek šimtmečių priklauso vienai giminei.

Kilminga Eltzų giminė pilį pastatė maždaug 1157 m., ir ji buvo statoma kaip Ganerburgeras. Ganerburgero sistema viduramžiais buvo taikoma didelei daliai pilių – ji reiškė, kad kelios kilmingųjų šeimos dalijasi pastato dalis. Reta šeima galėjo leisti sau vienai pasistatyti ir išlaikyti pilį.

Kelios šeimos sujungdavo jėgas, kad pastatytų priešą atlaikyti sugebančią tvirtovę, o tuomet jos kambarius pasidalindavo tarpusavyje. Pilį supanti siena ir jos gynyba priklausė visoms už jos besiglaudžiančioms giminėms. Eltzo pilies gyvenamosios patalpos buvo pasidalintos tarp trijų Eltzų giminės šakų.

Pilis stūkso ant 70 metrų uolos, ją iš trijų pusių supa Elcbacho upė ir tankūs miškai, kurie prieš porą dešimtmečių tapo gamtos rezervatu. Reikšminga ir pilies strateginė vieta – ji pastatyta ant svarbaus Romos imperijai prekybinio kelio.

Įspūdingas Eltzo pilis vaizdas čia yra priviliojęs ne tik keliautojus, bet ir filmų kūrėjus, ji taip pat buvo ant 500 Vokietijos markių banknoto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius