Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wizz Air“ ir „Ryanair“ stabdo daugiau nei 20 maršrutų Lietuvoje

Omikron atmainai sugrąžinus kelionių chaosą ir besiliejančius pranešimus apie atšauktus skrydžius, žemų kaštų oro linijos artimiausiomis savaitėmis visoje Europoje atšaukia šimtus maršrutų. Kai kurie jų, tikėtina, grįš situacijai pasitaisius, bet dalis krypčių taip ir gali likti nubrauktos.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.

Staigiai įvesti nauji griežti su COVID susiję draudimai įvairiose šalyse skaudžiausiai smūgiuoja tokioms oro linijoms kaip „Ryanair“ ar „Wizz Air“, kurioms didelis pervežamų klientų skaičius yra gyvybiškai svarbus.

„Panašu, kad neproporcingo augimo ir didėjančių COVID-19 atvejų skaičiaus bei konkurencijos visuose sektoriuose kokteilis pasiekė kritinę ribą“, – rašo aviacionline.com.

Bent 8 „Wizz Air“ kryptys iš Lietuvos

Vengrijos bendrovė „Wizz Air“ net ir pandemijos metu augo: skelbė naujus maršrutus, žengė į naujus oro uostus, steigė naujas bazes. Visgi metams besibaigiant ir prasidedant naujiems oro linijos bent kuriam laikui sustabdė skrydžius kone šimtu maršrutų.

Legendine fraze „kiekviena krizė yra galimybė“ šios bendrovės vadovai, atrodo, šventai tiki. Pandemijos metai aviacijai atnešė milžiniškų iššūkių, bet Vengrijos oro bendrovė sugebėjo išnaudoti pasitaikiusias progas. Pavyzdžiui, po „Alitalia“ žlugimo stipriau žengė į Italiją, per pandemiją įkurdama ten septynias bazes su krūva naujų maršrutų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Wizzair“ lėktuvas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Wizzair“ lėktuvas

„Wizz Air“ pradėjo skraidyti ir iš Abu Dabio, reguliariai skelbia naujus maršrutus Europoje, plečia savo veiklą Afrikoje, Turkijoje, Artimuosiuose Rytuose. 2020–2021 m. bendrovė atidarė beveik 400 naujų maršrutų – tiek sezoninių, tiek ilgalaikių. Iš Lietuvos, pavyzdžiui, poilsiautojų džiaugsmui skraidė į tokias turistų pamiltas salas kaip Santorinas ar Zakintas.

„Du dalykai, ką darėme kitaip nei visi – pirma, toliau gauname orlaivius, tad mūsų lėktuvų parkas ir toliau modernizuojamas. Ir antra – diversifikavome tinklą, atidarydami naujas bazes“, – savo strategiją praėjusių metų pabaigoje dėstė „Wizz Air“ vadovas Jozsefas Varadi. Tik taip, anot jo, galima rūpintis ne tik šiandiena, bet ir ateitimi.

Visgi 2021–2022 metų sandūra ir vis daugiau panikos šalims įnešanti nauja omikron atmaina ir vėl sujaukė oro bendrovių planus. Atšaukiama tūkstančiai skrydžių, oro uostai vėl paskendę keliautojų panikoje.

„Simple Flying“ skelbia, kad „Wizz Air“ gruodžio pabaigoje jau buvo atšaukę mažiausiai 84 maršrutus.

„Simple Flying“ žiniomis, daug sustabdytų maršrutų taip ir negrįš.

„Wizz Air“ komentare 15min teigė, kad „šie maršrutai suspenduojami laikinai, norima juos grąžinti, vos tik keliauti taps saugiau“. Nors „Simply Flying“ portalo žiniomis, daug sustabdytų maršrutų taip ir negrįš.

Bendrovės nuotr./„Wizz Air“
Bendrovės nuotr./„Wizz Air“

„Wizz Air“ korporatyvinės komunikacijos vadovo Andro Rado teigimu, kai kurie skrydžiai iš/į Lietuvą buvo sustabdyti dėl dabartinės paklausos. Jis aiškino, kad bendrovė nuolat vertina savo maršrutų paklausą ir rezultatus, kad populiariausiomis kryptimis galėtų pasiūlyti žemiausias įmanomas kainas.

„Kai kurie skrydžiai sustabdyti dėl omikron atmainos plitimo, didėjančių kelionių apribojimų ir dėl šių priežasčių besikeičiančios kelionių paklausos. Mes stebime besikeičiančius reguliavimus ir apribojimus, skrydžių paklausą, ir pagal tai atitinkamai koreguojame skrydžių pasiūlą keleiviams“, – rašoma oro linijų atsakyme 15min.

„Wizz Air“ komentare 15min teigė, kad „šie maršrutai suspenduojami laikinai, norime juos grąžinti, vos tik keliauti taps saugiau“.

Daugiausiai maršrutų – beveik trečdalis – sustabdyta Italijoje. Net 12 krypčių neteko Vienos oro uostas, kuriame itin aktyvi bendrovės konkurentė „Ryanair“.

Nors oficialiai neskelbiama, matyti, kad lietuviai taip pat pajaus šiuos pokyčius. Bilietų pirkimo sistemoje matyti, kad sausio–vasario mėnesiais arba visiškai nėra, arba yra vos vienas kitas skrydis iš Vilniaus į:

Į Bilundą skrydžiai stabdomi, panašu, iki vasario vidurio, o iš Kauno artimiausiais mėnesiais nebenuskrisite į Turku.

Bent 15 „Ryanair“ krypčių iš Lietuvos

Tuo tarpu „Ryanair“ žiniasklaidai pranešė, kad dėl omikron nurėžia beveik trečdalį savo reisų sausio ir vasario mėnesiais. Kai kuriais maršrutais bus drastiškai sumažintas skrydžių skaičius, kai kurios kryptys tiesiog kurį laiką nebebus aptarnaujamos. Kiek ilgai – dar neaišku.

123rf.com nuotr./Skrydžiai
123rf.com nuotr./Skrydžiai

Pranešime spaudai „Ryanair“ paskelbė, kad dėl omikron atmainos ir naujų kelionių suvaržymų visoje Europoje smarkiai smuko bilietų paklausa, todėl sausio mėnesio skrydžių skaičius mažinamas 33 procentais.

Sausio mėnesį vietoj anksčiau prognozuotų beveik 10 mln. keleivių oro linijos tikisi aptarnauti tik 6–7 mln. Be to, Airijos oro bendrovė įspėjo, kad gali būti ir daugiau skrydžių atšaukimų.

Visgi ji pažymėjo, kad dar nėra priimta sprendimų dėl vasario ir kovo reisų. Jie bus įvertinti atsižvelgus į sausio mėnesį gautą informaciją.

„Ryanair“ bilietų pirkimo sistemoje matyti, kad sausį teliko po vieną ar du reisus iš Vilniaus šiomis kryptimis, o tuomet skrydžių į jas nebus bent iki vasario:

  • Bilundą
  • Brėmeną
  • Tel Avivą
  • Charkovą
  • Birmingamą
  • Lidsą
  • Liverpulį

Iš Kauno į:

  • Alborgą
  • Helsinkį
  • Geteborgą
  • Stokholmą
  • Bristolį
  • Liverpulį
  • Mančesterį

Iš Palangos mažiausiai kelioms savaitėms dings reisai į Londoną.


Skrydžiams sutrikus (pvz., kai oro linijos ilgam atideda planuotą skrydį ar jį atšaukia) Europos oro keleivių teises saugo ES reglamentas EB261. Daugiau apie savo teises atšaukus skrydį galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius