Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Ypatingos Joninės Rumšiškėse: lauks ir laukų gėlės, ir spalvoti lazeriai

Ar kada pagalvojote, kaip įdomu būtų naktį praleisti muziejuje? O dar jei tai – legendomis ir žolynais apipinta trumpiausia metuose – Joninių naktis? Lietuvos liaudies buities muziejus birželio 23 d. (20.00 val.) visus kviečia į Rumšiškes, kur kartu bus galima atšvęsti Jonines bei pasveikinti saulę.
Joninių vainikai Lietuvos liaudies buities muziejuje
Joninių vainikai Lietuvos liaudies buities muziejuje / Renatos Adomavičienės nuotr.

Programoje susipins iš pirmo žvilgsnio priešingi elementai: tradicijos ir modernybė, folkloras ir elektroninė muzika, laukų gėlės ir spalvoti lazeriai, šviesa ir tamsa, ugnis ir vanduo. Čia bus galima įsitikinti, kad visa tai gali sukurti darnią ir paslaptingą Joninių nakties atmosferą, rašoma pranešime spaudai.

Joninių šventė prasidės ant kalno Dzūkijos kaime. Šventės dalyviai bus kviečiami įsijausti į gamtos virsmą: braidžiodami po laukinių gėlių pievas, kupoliaudami, pažindami žolynus, pindami vainikėlius. Taip pat dalyviai galės pasivažinėti arklio traukiamu vežimu ar pajodinėti. Žinoma, bus pasveikinti varduvininkai – Jonai, Jonės ir Janinos. Visas tradicines linksmybes gyva muzika ir balsais apipins ansambliai „Nedėja“ ir „Aidija“.

Vėliau šventė persikels prie Klojimo teatro, kur vyks spektaklis „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“. Taip pat bus galima braidyti po užburiančias atmosferas su muzika, kurioje susitinka mūsų senoji ir šiuolaikinė kultūros. Slėpiningoje erdvėje vyks Joninių Garsovaizdžiai – koncertas, kuriame gros eksperimentinės, atmosferinės elektroninės muzikos, įkvėptos folkloro (kūrėjai: Lina Žilinskaitė, Modestyno, Kūdra).

Rimgaudo Žaltausko nuotr. / Joninių laužas Lietuvos liaudies buities muziejuje
Rimgaudo Žaltausko nuotr. / Joninių laužas Lietuvos liaudies buities muziejuje

Palydėti saulei bei pasitikti naktį planuojama su vandeniu ir ugnimi: bus plukdomi gėlių vainikėliai Pravienos upelyje, nuo kalno ridenami degantys ratai, įžiebiamos stebulės bei didysis Joninių laužas. Visa tai vainikuos trankūs ir smagūs folkšokiai.

Šventė tęsis per visą naktį – pasimėgavę muzika, peršokę per laužą, išbraidžioję rasotas pievas, auštančią ryto saulę bus galima pasitikti su ansamblių „Aidija“ ir „Lygaudės alumnai“ dainomis.

Daugiau informacijos ir detalią šventės programą galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius