TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žygeivių būrys vasarą palydėjo magiškame Kemerių raiste

„Labai graži trasa, geras oras, gera kompanija, draugų daug, smagu. Žygį pradėjome trise, bet trasoje radome draugų ir dabar mūsų kompanija didelė“, – prasitarė šiais metais nei vieno „TrenkTuro“ žygio nepraleidusi žygeivė, rašoma „TrenkTuro“ pranešime spaudai.
„TrenkTuras“
„TrenkTuras“ / „TrenkTuro“ nuotr

Tokių žygio entuziastų Latvijoje buvo ir daugiau. Šeštadienį didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuro“ organizuojamame žygyje Kemeriuose susirinko daugiau nei 3000 žygeivių. Jų tarpe buvo latviai, lietuviai, lenkai, britai ir net iš tolimosios Turkijos atvykę svečiai. „Tai mano pirmasis žygis gyvenime. Gamta čia nuostabi: pelkės, takai, panoramos. Žygiuosiu dar ne kartą“, – įspūdžiais dalijosi turkas Ibrahim.

Žygeivių širdis papirko pelkės

Iš tiesų, įspūdžių pirmam kartui buvo daug. Žygeiviai, pasirinkę 15, 27 bei 37 km trasas, grožėjosi rudenėjančiais Latvijos miškais, kvapą gniaužiančiais ežerais ir Baltijos jūros atkarpa. Tačiau labiausiai visų dėmesį pritraukė Kemerių vizitinė kortelė – įspūdingosios pelkės. Vaizdai, kaip žygeiviai siauručiu judančiu tilteliu eina virš apaugusių pelkių, savaitgalį užkariavo visus „TrenkTuro“ socialinius tinklus.

Kadangi buvo kviečiami ir žygeiviai su keturkojais draugais, internete sparčiai plito ir augintinių nuotraukos. 144 šuniukai, pasiekę finišą, džiaugėsi medaliais ir „Purina Adventuros“ skanėstais. Žygyje taip pat buvo pastebėtos šeimos su mažiausiais žygeiviais, kurie džiaugėsi pagerintais asmeniniais rezultatais. Netrūko ir žygeivių, kuriems gerokai virš 70 metų. Vyriausia žygeivė – 79-erių Austra iš Latvijos – įveikė 15 km maršrutą.

Komandinės įskaitos viršūnėje vėl panevėžietės

Pagerintais asmeniniais rezultatais džiaugėsi ne tik pavieniai žygeiviai, bet ir įmonės. „Hiatus“ organizuojamos komandinės įskaitos viršuje jau ne pirmą kartą atsidūrė žygio entuziasčių iš Panevėžio – „TrenkTiTų“ komanda. 57 moterys įveikė 1125 km. „NNL Termo“ komanda užėmė garbingą antrąją vietą, įveikę 747 kilometrus, o simbolinė bronza atiteko „Devbridge | Cognizant“ komandai, nuėjusiai 517 kilometrų.

Žygiai, kur „viskas įskaičiuota“

Finišavusių dalyvių, kaip įprasta, laukė unikalūs medaliai, kuriuose – Kemerių pelkių vaizdai ir įveiktas maršrutas. Be ilgai šį „trenktą“ nuotykį priminsiančio suvenyro, žygeiviai gavo ir „Activus“ košes, kurių dėka dėl pusryčių kitą rytą jaudintis nereikėjo. Trasose alkį malšino ir kitas „Activus“ produktas – žygeivių pamėgti baltyminiai batonėliai, energijos suteikiantys „Belita“ sausainiai bei gardūs „7 days“ raguoliai.

Ilgiausią trasą pasirinkusiems papildomą energijos dozę suteikė „Vero cafe“ kava. Generalinis žygio rėmėjas „Eglės sanatorija“ žygeivius į trasas išlydėjo pasiruošusius: starte laukė profesionalių kineziterapeutų vedama mankšta, o trasose – obuoliai.

Kito „trenkto“ nuotykio gamtoje laukti ilgai nereiks. „TrenkTuras“ su Gjensidige jau spalio 7 dieną kviečia į Kazlų Rūdą, kurioje pernai buvo surengtas vienas populiariausių žygių. Tik šį kartą čia kviečiama pasitikti ne pavasarį, o auksinį rudenį. Geltoni rudeniškos saulės bučiniai, žali Kazlų Rūdos pušynai ir raudonuojantys miško takai – tai spalvos, kurios lydės visą žygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius