-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 07

15min studijoje – pokalbis su klimatologe: kokia vasara mūsų laukia?

Penktadienį 15min studijoje viešėjo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Tyrimų ir plėtros skyriaus vyriausioji klimatologė Viktorija Mačiulytė. Su ja kalbėjome apie karščio rekordus birželio pradžioje, kokia vasara mūsų laukia ir ar planuoti savaitgalį išvyką prie jūros.

Jau įprasta, kad gegužė lepina karščiais, o prasidėjus tikrai kalendorinei vasarai oras atvėsta. Tačiau šiemet birželio pradžios orai nepasikuklino – vasara prasidėjo karščio rekordais. Apie juos ir pakalbėjome: kokia buvo fiksuota aukščiausia temperatūra ir kaip šiųmetės vasaros pradžia skiriasi, palyginti su kelerių praėjusių metų?

Meteorologės teiravomės vasaros prognozių – koks laukia likęs birželis, liepa ir rugpjūtis – kiek karštų, lietingų ar vėsokų dienų mus pasitiks?

Pakalbėjome ir apie klimato kaitą – kaip ji iki šiol pasireiškė Lietuvoje, ar tie pokyčiai skirtingose Lietuvos vietose ir skirtingais metų laikais buvo vienodi? Ir kokios prognozės ateičiai?

Klimato kaita turi įtakos ir vandens lygiui, sakoma, kad šio amžiaus antroje pusėje–pabaigoje Baltijos jūros lygis gali pakilti nuo 0,5 m iki metro. Ar tai tiesa ir ar tokios prognozės kuo nors gresia?

Na, ir galiausiai – apie artėjantį savaitgalį – koks oras laukia, ar verta pakuotis kuprinę ir keliauti į pajūrį?

Transliaciją žiūrėkite žemiau:

VIDEO: Klimatologė apie karščio rekordus ir laukiančius vasaros orus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius