Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 15

7 kryptys svajonių atostogoms: ir poilsiautojams, ir nuotykių mėgėjams

Net ir didžiausias darboholikas slapčia pasvajoja apie atostogas. Na, ar bent padirbėti savaitėlę kitą iš Maldyvų, įrėmus žvilgsnį į tolumoje žaižaruojančius smaragdinius vandenis... O normalūs žmonės tuo tarpu svajoja apie kupinas įspūdžių atostogas, kurių skonį burnoje galima jausti ne vienerius metus.
Balis, Indonezija
Balis, Indonezija / 123RF.com nuotr.

Vieniems tai gulėjimas vandenyno viduryje esančios salelės paplūdimyje, gurkšnojant gaivų kokteilį, kitiems kopimas į kalnus, patiriant adrenalino pliūpsnius. Dar kitiems – tolimų šalių ir kultūrų pažinimo džiaugsmas, prisiminimus paliksiantis visam gyvenimui.

Štai 7 kelionių idėjos įvairiam skoniui – ir mėgstantiems atrasti, ir norintiems gerai išvėdinti galvą.

Atgal į praeitį: Kuba

Jeigu norite pakeliauti laiko mašina atgal į praeitį, rinkitės Kubą. Ši šalis dar nesugadinta turistų, tad vis dar galite pasimėgauti jos unikalumu. XVI amžiuje įkurta senoji Havana iki šių dienų išlaikė savitą charakterį ir žavi įspūdinga architektūra bei siaurutėmis tradicinėmis gatvelėmis, kuriomis vaikščiojo pats Ernestas Hemingway.

123RF.com nuotr./Kuba
123RF.com nuotr./Kuba

Jokioje kitoje šalyje nepamatysite tiek senovinių automobilių, kurie nukels jus į šeštą dešimtmetį, be to, galėsite jais pasivažinėti. Čia galėsite pajusti dar vieną sovietmečio detalę – deficitą, kai negalėsite rasti nusipirkti kokio nors elementaraus daikto, bet tai kelionei suteiks savotiško žavesio. Visus nedidelius nepatogumus atpirks nuoširdūs kubiečiai, kurių namuose visada yra galimybė pagyventi ir patirti jų buitį tiesiogiai.

123RF.com nuotr./Kuba
123RF.com nuotr./Kuba

Kuboje jūsų laukia nepakartojamo grožio slėniai, akimis neaprėpiamos tabako, cukranendrių ir kavos plantacijos. Galėsite aplankyti olas, kuriose gyveno indėnai, pasiirstyti požeminėmis upėmis, pasigrožėti gaiviais kriokliais, o vakare šokti pagal svaiginančius Lotynų Amerikos šokių ritmus. Na, o pailsėti nuo įspūdžių ir atgaivinti kūną galėsite auksiniame Santa Marijos salos paplūdimyje, gurkšnodami gaivų kokteilį.

123RF.com nuotr./Kuba
123RF.com nuotr./Kuba

Pirmyn į ateitį: Dubajus

Auksu ir prabanga tviskantis miestas tapo prieinamas ne tik išrinktiesiems – čia įmanoma nuvykti ir keliaujant tik su kuprine ant pečių, jeigu kišenės neplėšo banknotai. O pamatyti čia verta daug ką.

123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

„Dubajus – pasaulio ateitis“, – tvirtina keliautojai, šiame mieste susidūrę su tuo, kas mums dar sunkiai įsivaizduojama. Pavyzdžiui, dirbtinai sukeliamu lietumi, ką atrado ir neseniai pradėjo taikyti Jungtinių Arabų Emyratų mokslininkai. Su planais dykumą apraizgyti magistralėmis ir tuneliais, apstatyti dangoraižiais ir sukurti tokį gyvenimą, kokį nori.

123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

Čia rasite ir aštuntuoju pasaulio stebuklu vadinamą dirbtinai supiltą salą „The Palm“, aukščiausią pastatą „Burj Khalif“ (500 m.) ir šalimais esantį fontaną, įspūdingą „Dubai Mall“ prekybos centrą bei prabangų septynių žvaigždučių viešbutį „Burj Al Arab“. Romantikos mėgėjai naktinius Dubajaus žiburius bent vieną kartą gali išleisti į meteoritų lietaus stebėjimą dykumoje – patirtų įspūdžių čia tikrai nepamiršite visą gyvenimą.

123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

Medaus skonio atostogos: Havajai

Tarsi gardžiausias medus žodis Havajai yra daugelio atostogautojų svajonė. Ramiajame vandenyne pabiręs salynas akį traukia ugnikalnių žiotimis, degančios lavos upėmis ir sniegu spindinčiomis kalnų viršūnėmis smaragdinio vandens fone. Čia rasite ne tik unikalų juodojo smėlio paplūdimį, bet ir beveik visas klimato juostas – nuo dykumos iki džiunglių ir ledynų.

123RF.com nuotr./Havajai
123RF.com nuotr./Havajai

Rojus, kurį gali pasiglemžti vanduo: Maldyvai

Jeigu ieškote rojaus, jį rasite Maldyvuose. Taip tikina tie, kurie buvo, taip liudija rojų primenantys salelių vaizdai iš lėktuvo. Baltas kaip sniegas smėlis, koraliniai rifai, daugybė spalvingos vandens gyvūnijos. Čia galima pamiršti visus slėgusius rūpesčius ir atsiduoti visaapimančiam atostogų jausmui. Kadangi salos yra vos vos virš jūros lygio, klimato atšilimas joms žada greitai atsidurti po vandeniu. Tad paskubėkite tai paliesti.

123rf.com/Maldyvai – tūkstantis tobulų atostogų salelių
123rf.com/Maldyvai – tūkstantis tobulų atostogų salelių

Šypsenų šalies glėbyje: Tailandas

Šypsenų ir kontrastų šalimi vadinamas Tailandas tikrai ras kuo jus nustebinti – daugybė istorinių objektų, prabanga ir skurdas kartu, egzotika. Bėda ta, kad vienu kartu visko nepamatysite, o norėsis. Kai pavargsite nuo įspūdžių, tiesiog sėskite į lėktuvą ir skriskite į Koh Phi Phi salyną, kurį išgarsino filme „The Beach“ vaidinęs Leonardo di Caprio. Balto smėlio paplūdimiai juosia ištisus koralų sodus, kuriuose nuo grožio alpsta čia poilsiaujantys nardytojai.

123RF.com nuotr./Tailandas, Bankokas
123RF.com nuotr./Tailandas, Bankokas

Valgyk ir mylėk: Balis

Dar viena filmo išgarsinta sala, kuri iš tylaus rojaus kampelio pamažu virsta viena mėgstamiausių turistų vietų. „Valgyk, melskis ir mylėk“ – regis, tokioje vietoje daugiau nieko ir negali reikėti. Jeigu norite daugiau ramybės, nepatingėkite nuplaukti į mažesnes prie Lamboko prisišliejusias Gili saleles. Unikali gamta, smėlėti paplūdimiai, daugybė vaisių – ko gero, čia atostogauti galėtų net ir Graikijoje gimę dievai.

123RF.com nuotr./Balis, Indonezija
123RF.com nuotr./Balis, Indonezija

Smaragdo spalvos ir vaisių skonio atostogos: Seišeliai

Salų valstybė Indijos vandenyne, kurią sudaro 115 salų, suteiks galimybę pasimėgauti ir prabanga, ir laukiniais paplūdimiais – kiekvienam pagal galimybes ir poreikius. Paplūdimiai ir salos skiriasi savo infrastruktūra, tačiau turi vieną bendrą dalyką – dieviško skonio maistą. Viskas čia šviežia, nes jūros gėrybės ant stalo atkeliauja per kelias valandas, o čia paragautų vaisių skonio nepamiršite visą gyvenimą.

123RF.com nuotr./Seišeliai
123RF.com nuotr./Seišeliai

Rojų galima rasti skirtingose vietose. Svarbiausia – pasirinkti kryptį ir nepamiršti geros nuotaikos. Juk jūsų laukia pačios nuostabiausios atostogos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius