-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 02

91-erius metus draugaujantys bičiuliai kartu sutiko šimtąjį gimtadienį

Ilgai trunkanti bičiulystė dažniausiai nieko nestebina, bet kartu sutikti tokį garbų jubiliejų išties smagu ir netgi beveik neįtikėtina.
Josephas Katzas ir Alas Spiegalas
Josephas Katzas ir Alas Spiegalas / abcnews.com nuotr.

Josephas Katzas ir Alas Spiegalas amžiaus šventę surengė Lauderhilyje, Floridoje. „Mes draugaujame beveik nuo dešimties metų, abu lankėme tą pačią mokyklą, kartu ir baigėme mokslus joje. Netgi ir dirbome toje pačioje įmonėje“, – pasakojo J. Katzas ABC News.

Tiesa, jie nėra gimę tą pačią dieną – A. Spiegalo gimtadienis buvo rugpjūčio 26 d., tačiau jis laukė, kol rugsėjo 29-ąją draugui sueis 100 metų, kad kartu galėtų užpūsti žvakutes.

„Viskas buvo tiesiog nuostabu, vakarėlyje dalyvavo apie 30 žmonių. Liejosi smagūs pokalbiai, net ir oras buvo puikus. Net jeigu būčiau viską kruopščiai planavęs, nebūtų buvę taip gerai“, – džiaugėsi vienas iš šimtamečių savo gimtadienio švente.

Nepaisant ilgų nugyventų metų, abu šimtamečiai yra laimingi ir neturi jokių nusiskundimų dėl savo gyvenimo. „Aš gyvenu vienas ir puikiai galiu pasirūpinti savimi. Mano vaikai norėtų, kad persikelčiau pas juos, bet šiandien mano namai, mano vieta yra būtent čia, kur aš esu. Tai tęsiasi jau 38-erius metus ir viskas klostosi kuo puikiausiai“, – teigia J.Katzas. O paklaustas, kaip jam pavyko išlikti tokiam energingam, šypsodamasis priduria: „Jūs nesulauksite 100 metų gyvendami, kaip papuola. Kūnas skirtas jį naudoti tinkamai. Tad ir gyvenkite tinkamai, valgykite sveikai, nerūkykite ir nevartokite alkoholio. Važinėkitės dviračiu. Sukitės šokių aikštelėje. Būkite visada kuo nors užsiėmę. Ir jums pavyks. Beje, ir toliau nepamirškite kvėpuoti – tai mano ilgaamžiškumo paslaptis, – juokauja J. Katzas. –  O svarbiausia – gyvenkite laimingą gyvenimą ir turėkite gerų draugų, su kuriais galėtumėte pasidalyti savo džiaugsmais. Man labai pasisekė, kad turiu tokį draugą. Jau beveik šimtą metų...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius