Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 21

Anglų kalbos žinias geriausia tobulinti vasaros stovyklose

Atėjus vasarai daugelis mokyklinio amžiaus vaikus turinčių tėvelių susirūpina jų anglų kalbos žiniomis ir nusprendžia ilgąsias atostogas išnaudoti jų gilinimui. Štai anglų kalbos mokyklos „Intellectus“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad 47 % tėvų leistų ar leidžia savo vaikus papildomai mokytis šnekamosios anglų kalbos, 43 % – bendrinės anglų kalbos (skaitymas, rašymas, šnekėjimas), o 26 % – kad moksleiviai papildomai lankytų anglų kalbos kursus, siekdami geriau pasiruošti baigiamiesiems egzaminams.
Anglų kalbos žinias geriausia tobulinti vasaros stovyklose
Anglų kalbos žinias geriausia tobulinti vasaros stovyklose / Partnerio nuotr.

Ne tik žinioms, bet ir asmenybės augimui

Anglų kalbos kursai vasaros metu pasitarnauja ne tik žiniomis, praversiančioms prasidėjus naujiems mokslo metams. Tai yra ir galimybė atostogas praleisti naudingiau ir įdomiau, nei paprastai – susipažįstant su naujais žmonėmis, plečiant pažinčių ratą bei įvairiau leidžiant laisvalaikį. „Anglų kalbos praktika moksleiviams vasarą yra puiki galimybė atostogas leisti produktyviau. Vasaros mokykloje vaikai užmezga ryšį su savo bendraamžiais, tobulina anglų kalbos žinias, stiprėja jų pasitikėjimas savimi, jie įgyja laisvės pojūtį bendrauti užsienio kalba ir patiria smagių įspūdžių. Svarbi taisyklė: mokytojai ir moksleiviai turi kalbėti tik angliškai prieš užsiėmimus, jų metu ir po jų – taip išmokta teorinė medžiaga įtvirtinama realiose situacijose. Be to, vasaros kursuose moksleiviai užpildo spragas, kurios trukdytų mokytis kalbos kitais mokslo metais“, – teigia anglų kalbos specialistas Andrius Ingelevič, 10 metų Vilniuje bei Kaune veikiančių anglų kalbos mokyklos „Intellectus“ vadovas.

Partnerio nuotr./Anglų kalbos žinias geriausia tobulinti vasaros stovyklose
Partnerio nuotr./Anglų kalbos žinias geriausia tobulinti vasaros stovyklose

Taip pat, jis pastebi, jog vasaros anglų kalbos stovyklų aplinka yra puiki terpė motyvacijai augti ir vėliau paskatina geriau mokytis formaliojo ugdymo programoje. „Mažiau struktūruotoje aplinkoje atsiskleidžia moksleivių bei mokytojų natūralus bendravimas. Tokią aplinką yra sudėtinga sukurti formaliajame ugdyme“, – tikina A.Ingelevič.

Partnerio nuotr./Anglų kalbos žinias geriausia tobulinti vasaros stovyklose
Partnerio nuotr./Anglų kalbos žinias geriausia tobulinti vasaros stovyklose

Padeda pasirengti studijoms užsienyje

Anot specialistų, norintiems savo žinias pagilinti moksleiviams ne mažiau aktualūs ir anglų kalbos mokyklos „Intellectus“ organizuojami intensyvūs vasaros anglų kalbos kursai paaugliams. Šie gali padėti ne tik tvirčiau jaustis rugsėjį sugrįžus į mokyklos suolą, bet ir pasiruošti studijoms užsienyje bei tarptautiniams egzaminams IELTS, TOEFL ir kt. Mokslininkė Barbara Hinger, tyrinėjusi intensyvių kursų aspektus, atrado, kad intensyvių vasaros kalbų kursų dalyviai net per trumpą laikotarpį (3–4 savaites) pastebimai pagerina spontaninę šnekamąją kalbą, sakinių struktūrą ir kitus gramatikos aspektus, todėl jaučiasi tvirčiau ir labiau pasitiki savimi.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius