-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 07

Aokigahara miškas: medžių jūra, į kurią japonai ateina mirti

Japonija daug kuo išsiskiria tarp labiausiai ekonomiškai išsivysčiusių pasaulio šalių, tik ne viskuo didžiuojasi. Vienas iš tų dalykų yra itin aukštas savižudybių skaičius tekančios saulės šalyje. Japonijoje yra viena vieta, į kurią traukia nusižudyti norintys žmonės – Aokigahara miškas, netoli Fudži ugnikalnio, dar kitaip vadinamas „medžių jūra“. Kasmet šimtai žmonių tą vietą pasirenka baigti savo gyvenimą.
Aokigahara miškas
Aokigahara miškas / 123RF.com nuotr.

Savižudybės ir Japonija

2015 metais Japonija pagal savižudybių skaičių tenkantį šimtui tūkstančių pilnametystės sulaukusių gyventojų (15,4) užėmė 26 vietą pasaulyje. Šis skaičiaus kur kas aukštesnis tarp kitų stipriai ekonomiškai išsivysčiusių šalių: JAV rodiklis yra 12,6, Jungtinės karalystės 7,6 šimtui tūkstančių gyventojų. Šiame sąraše stipriai išsiskiria ir Japoniją lenkia tik moderni bei pažangi Pietų Korėja su 24,1 savižudybių šimtui tūkstančių gyventojų.

XX a. pabaigoje aukštas savižudybių rodiklis buvo paaiškinamas prasta ekonomine situacija ir, iš dalies, šis paaiškinimas buvo teisingas. Didžioji dalis savo noru pasitraukusių iš gyvenimo Japonijoje yra vyrai. Kaip tik tuo metu nemažai jų neteko darbo, o tai japonų kultūroje yra didžiulis smūgis.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Mes, išmesti iš darbovietės, tiesiog „nurytume“ pažeminimą ir kitą dieną pradėtume siuntinėti savo gyvenimo aprašymus į norimas darbovietes. Deja, japonai į viską žiūri daug rimčiau. Dar ir dabar yra įprasta visą savo darbingą gyvenimo periodą praleisti vienoje įmonėje, retkarčiais gaunant paaukštinimą.

Ši darbo kultūros dalis mums gali būti nesuprantama, tačiau ji siejama su Konfucijaus mokymu, labai giliai įleidusiu šaknis į Japonijos visuomenę. Žmogus, kuris neturi jokios naudos visuomenei, nėra bendruomenės dalis, yra bevertis.

Šioje visuomenėje vertinama ne tavo individualumas, o gebėjimas būti grupės dalimi, prisidėti prie bendro gerovės kūrimo. Kaip tik dėl to, asmuo, kuris buvo atleistas iš darbo, naują darbą gaudavo itin sunkiai, nes buvo laikomas nepatikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius