-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 26

Barbės figūra – anomalija?

Žaisdamos su Barbe, kuri jau įkopė į šeštąją dešimtį, užaugo ištisos kartos. Milijonams mergaičių ši lėlė buvo ir vis dar tebėra tobulo grožio pavyzdys...
Lėlės Barbės
Lėlės Barbės / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lėlė Barbė

Daugybė psichologų jau seniai kelia sunerimti verčiančias hipotezes – esą Barbė gali iškreipti mergaičių požiūrį į savo kūną ir netgi tapti kompleksų priežastimi. Juk daugybė norėtų turėti šios lėlės kūno proporcijas. Laimė, galime nuraminti: realybėje tai beveik neįmanoma. Bent jau tuo įsitikinę fiziologijos specialistai.

„Barbės veido bruožai labai moteriški ir švelnūs. Tokius bruožus paprastai turi moterys, kurių organizme labai daug moteriškojo hormono estrogeno, tačiau jos niekada neturės tokių siaurų klubų kaip Barbė ir tokių neproporcingai ilgų kojų. Ilgos kojos paprastai būdingos moterims, kurių organizme yra daugiau nei įprastai vyriškųjų hormonų. Bet tokių moterų veido bruožai beveik niekada nebūna putlūs, atvirkščiai – jie  kampuotesni ir šiurkštesni.

Gamtoje būna visokių išdaigų, pasitaiko ir į Barbę panašių moterų. Be abejonės, tokia gali būti galbūt vos viena iš kelių šimtų tūkstančių. Turime galvoje natūralius atvejus, o ne tuos, kuriuos sukuria plastinių operacijų chirurgai, gebantys nesunkiai „suapvalinti“ veido bruožus“, – tokią išvadą pateikė Vašingtono mokslininkų grupė.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius