-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 10

Daktaras Ebenas Alexanderis: „Dangus tikrai egzistuoja“

Kalbos apie dangų, rojų, pragarą ir pomirtinį gyvenimą visuomet sukelia begalybę diskusijų ir supriešina žmones į dvi stovyklas. Visgi daugeliui tikriausiai įdomu būtų sužinoti, kur mes atsidursime po mirties, ką veiks mūsų siela...
Dangus egzistuoja
Dangus egzistuoja / Shutterstock nuotr.

Nieko keista, kad visais laikais žmonės, patyrę klinikinę mirtį ir vėliau grįžę į gyvenimą, dalijasi įvairiais potyriais, o mums belieka tik tikėti arba ne...

prossyoon.com nuotr./Dr. Ebenas Alexanderis
prossyoon.com nuotr./Dr. Ebenas Alexanderis

Štai daktaras Ebenas Alexanderis dėstė Harvardo Medicinos mokykloje ir buvo užsitarnavęs itin gerą reputaciją kaip puikus specialistas – neurochirurgas. Jis niekada neteikė ypatingos reikšmės religijai ir visiškai nesirūpino pomirtinio gyvenimo klausimais. Tačiau visa tai pakeitė prieš ketverius metus savaitę trukusi koma, kurios metu nustojo funkcionuoti daktaro smegenų žievė. Dabar E. Alexanderis tvirtina, tuo metu patyręs ypatingus išgyvenimus.

„Turint omenyje medicinines žinias apie smegenis ir protą, atrodytų, kad nėra jokios galimybės patirti tai, ką patyriau aš,“ – teigia, E. Alexanderis ir savaitę praleistą komoje įvardija kaip ryškią odisėją. Taigi kyla klausimų, kaip tas dangus atrodo? Gydytojas teigia, iš pradžių pasijutęs skriejantis virš debesų, matęs permatomas, vaiskias, blizgančias, atrodytų begalines arkas... Neurochirurgas tvirtina, kad jį lydėjo nepažįstama moteris, o bendravo jie visiškai kitokia, transcendentine kalba, kurią E. Alexanderis išvertė kaip: „Tu būsi mylimas ir vertinamas amžinai, tau nereikia bijoti, čia nėra nieko, ką galėtum padaryti ne taip“, –  pasakoja gydytojas.

Po to Ebenas Alexanderis pasakoja keliavęs į neaprėpiamo dydžio tuštumą, pilną tamsos, kuri, kas keisčiausia, buvo labai maloni ir nė kiek nebaugino. Jis tiki, kad ta tuštuma buvusi Dievo buveinė.

Po patirtos meningito sukeltos komos, Alexanderis sakosi nebegalįs išskirtiniais potyriais dalintis su kolegomis, todėl ramybę suradęs tarp bažnyčios sienų. Savo sukauptą patirtį jis nusprendė išlieti naujoje knygoje „Proof of Heaven“: A neurosurgeon's journey into the afterlife, (liet. Dangaus įrodymai: Neurochirurgo kelionė į pomirtinį gyvenimą) kuri  turi pasirodyti jau visai netrukus šį mėnesį.

„Aš vis dar gydytojas, mokslininkas, toks koks buvau anksčiau, bet dabar turiu ir kitos patirties, - sako E. Alexanderis. – Vienu aspektu aš pasikeičiau. Aš pagavau blykstelėjimą visiškai kitokios realybės... Ir tuo verta patikėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius