Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 06 05

„Deals on Wheels“: vandens pramogos mėgstantiems paplušėti, ir ne tik

Ar girdėjote pirmąjį pavasario griaustinį? Turbūt kažką praleidau, jau senokai turėjo dundėti. Pagal senolių išmintį, nugriaudėjus pirmajam griaustiniui, drąsiai galima šokti į ežerą ar upę. O kodėl? Senovėje žmonės galvodavo, kad kol nėra perkūnijos, tol vandenyje gyvena velnias. Beje, ar žinote posakį apie velnią ir numautas kelnes?
Vandens pramogos
Vandens pramogos / Tower Paddle Boards nuotr./ Unsplash nuotr.

Ir tik perkūnija jį gali iš vandens išvaryti. Laikai pasikeitė, mitologinių būtybių jau mažiau bijome, bet vandenyje turkštis dar nesinori. Ko laukiam? Laukiam šiltesnio oro ir šiltesnio vandens. Tuo metu galima pasidairyti, ką įdomaus šią vasarą vandenyje ar ant vandens galime nuveikti ir kiek tie malonumai mums kainuotų. Kadangi įprastai rašome apie automobilius, tai ir šį kartą apžvelgsime pramogas, susijusias su arklio jėgomis.

Mėgstantiems fiziškai paplušėti viena įdomesnių pramogų yra vandens skraidyklė „Flyboard“. Įsispiriate į specialią įrenginio avalynę, ant kurios padų pritvirtinti vandens pūstuvai. Pūstuvus vandeniu maitina vandens motociklo variklis, ši srovė sukelia reaktyvinį srautą ir kelia žmogų į orą (pakilti galite iki 15 metrų).

Vaizdas žiūrint iš šono atrodo įspūdingai arba graudžiai – priklausomai nuo to, kaip sugebate valdyti savo kūną ir kiek praktikos turite. Pirmas kartas bus tikrai nelengvas ir iki triukų darymo teks palaukti. Bet norintiems mokytis naujų dalykų ir nebijantiems vandens skonio verta pabandyti.

Jeigu paskutinį kartą sportavote per fizinio lavinimo pamokas mokykloje – verčiau susilaikykite.

Tačiau kam bandyti nereikėtų? Jeigu paskutinį kartą sportavote per fizinio lavinimo pamokas mokykloje – verčiau susilaikykite. Kaina? 20 min. paskraidymo kainuoja apie 45 Eur. Beje, yra ir alternatyvių „reaktyvine“ vandens srove varomų įrenginių. Lentų gerbėjai gali išbandyti vandenlentę „Hoverboard“, o pradedantiesiems puikiai tiks ir sėdimoji skraidyklė virš vandens – „JetPack“.

Jeigu nemėgstate būti bambagysle prisitvirtinę prie maitinimo šaltinio (vandens motociklo), verta išbandyti motorines vandenlentes („JetSurf“ ir t. t.). Maksimalus jų greitis siekia virš 50 km/h. Apginkluotos vandens turbina, jos gali būti varomos benzininio arba elektrinio variklio. Įprastai rankoje laikote pultelį, kuriuo valdomas akseleratorius, o svirdami kūnu darote posūkius. Iki kol įgusite, galite pasitenkinti ir plaukimu atsiklaupus ant kelių, adrenalino užteks. Pasimėgauti šia pramoga valandai kainuoja apie 250 Eur. Tikrai nepigu. Bet ir nusipirkti padoresnį naują modelį kainuos netoli 10 000 Eur.

Skeptiškiems naujovėms neprilygstama pramoga yra vandens motociklai. Čia galite rinktis, ar norite būti paplukdytas kaip keleivis, ar linksmintis vairuotojo vietoje. Pirmieji vandens motociklai atsirado dar prieš 1970 m. ir pagrindinis skirtumas nuo šiuolaikinių modelių – ant jų reikėjo stovėti.

Dabar taip pat egzistuoja stovimi motociklai, kartais dar vadinami sportiniais. Jų privalumas, kad yra lengvi, kompaktiški ir labai manevringi, todėl atlikinėti triukus su jais – vienas malonumas. Pirmą kartą bandant, net atsistoti ant tokio motociklo yra nelengvas uždavinys. Labai gali būti, kad didžiąją dalį laiko praleisite įsikabinę už vairo bei tampomi vandenyje „skalausite“ trumpikes.

Labai gali būti, kad didžiąją dalį laiko praleisite įsikabinę už vairo bei tampomi vandenyje „skalausite“ trumpikes.

Kalbant apie sėdimus modelius, ramesniam važinėjimui galite rinktis variantą su 60 AG, o lenktyniavimui skirtas modelis turės ir 400 AG. Maksimalus vandens motociklo greitis siekia 100 km/h. Pradedantiesiems reiktų įsisąmoninti, kad valdote daiktą, kurio vairo mechanizmas tiesiog nukreipia išstumiamo vandens srovę.

Jei paleisite akceleratorių, motociklas niekur nepasisuks, kad ir kokiu greičiu lėksite ir kad ir kaip judinsite vairą. Trūkumas, kad vandens motociklus Lietuvoje galime naudoti tik keliuose vandens telkiniuose – Kauno ir Elektrėnų mariose bei jūroje. Jeigu norėtumėt išsinuomoti vandens motociklą, 10 min. pasiplaukiojimas kainuos apie 30 Eur, o visa diena – kelis šimtus Eur. Naujo motociklo kaina siekia bent 7 000 Eur. Ar verta pirkti? Spręsti jums.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius