-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 31

Emilis domisi „Doodle“ piešimo technika: jo piešiniais išmarginti ne tik mamos bateliai, bet ir kambario sienos

Emilis Vaičiūnas, jo mamos Dalios Vaičiūnės teigimu, piešti mėgo nuo mažumės. Pirmieji šį berniuko polinkį pastebėjo mokytojai, nes jis rašinio gale visad palikdavo ir temą atspindinčią iliustraciją. Prieš metus Emilis susidomėjo „Doodle“ piešimo stiliumi, o jo piešiniai atsidūrė ant įvairių asmeninių daiktų ir kambario sienų. Labiausiai 10-mečiui patinka piešti įvairius monstrus, o užaugęs svajoja tapti animatoriumi arba komiksų kūrėju.
Emilis Vaičiūnas
Emilis Vaičiūnas ir jo piešinys / Asmeninio archyvo nuotr.

Rašinius iliustruodavo piešiniais

Paprašyta papasakoti apie sūnų, Emilio mama Dalia sakė, kad Emilis – linksmas, rūpestingas, be galo komunikabilus, jautrus ir užjaučiantis berniukas.

„Jam rūpi klimato kaita, nepakenčia melo ir neteisybės. Turi lakią vaizduotę. Taip pat turi absoliučią klausą, puikiai dainuoja. Lietuvoje lankė džiazinio meno išraiškos studiją“, – pasakojo D.Vaičiūnė.

Šiuo metu Vaičiūnų šeima gyvena Škotijoje, Aberdyno mieste. Būtent mokytojai Škotijoje, D.Vaičiūnės teigimu, pastebėjo nuo mažumės mėgstančio piešti berniuko polinkį ir gabumus:

„Jis visad rašinio gale nupiešdavo iliustracijas – to, kas rašinyje. Jam kaskart sekdavosi vis geriau ir geriau, pradėjo labiau domėtis, prašyti įvairių piešimo reikmenų. Bandė skirtingus piešimo stilius, sekė dailininkus „Youtube“ kanale. Kartą mokykloje nukopijavo Vincento van Gogho „Žvaigždėtą naktį“.“

Asmeninio archyvo nuotr./Emilio Vaičiūno piešinys
Asmeninio archyvo nuotr./Emilio Vaičiūno piešinys

Išpiešė sportinius batelius ir kambario sienas

D.Vaičiūnės teigimu, Emilis nelanko jokios dailės mokyklos ar būrelio, piešia iš savęs, o idėjų semiasi internete ir aplinkoje.

Berniukui ypač patinka „Youtube“ dailininkai VEXX, ZHC ir GAWX ART.

Maždaug prieš metus Emilis susidomėjo „Doodle“ piešimo stiliumi, nuo tada, kaip sakė berniuko mama, sūnaus piešiniai vis atsiduria ant įvairių asmeninių daiktų.

Emilis nemėgsta piešti to, ko jo prašo, jis piešia tai, kas tuo metu yra jo vaizduotėje, ir tik tada, kai pats to nori.

(„Doodle“ – tai piešiniai, nupiešti tuomet, kai žmogaus mintys yra kažkur kitur – pavyzdžiui, kalbate telefonu ir piešiate; jie gali turėti konkrečią reprezentacinę reikšmę arba gali būti sudaryti iš atsitiktinių ir abstrakčių linijų, paprastai nepakeliant piešimo priemonės nuo popieriaus lapo – aut.)

„Emilis nemėgsta piešti to, ko jo prašo, jis piešia tai, kas tuo metu yra jo vaizduotėje, ir tik tada, kai pats to nori. Jis yra išpiešęs savo telefono apsauginį dėklą, nešiojamąjį kompiuterį, šalmą, mano sportinius batelius, marškinėlius ir kt.“, – vardijo D.Vaičiūnė.

Asmeninio archyvo nuotr./Emilio Vaičiūno piešiniais išmarginti sportiniai bateliai
Asmeninio archyvo nuotr./Emilio Vaičiūno piešiniais išmarginti sportiniai bateliai

Tiesa, berniuko piešiniai nugula ne tik ant jo asmeninių daiktų, piešimo lapų ar drobės. Emilis yra išpiešęs ir savo kambario sienas.

„Jis visad norėdavo savo piešinius klijuoti ant sienų ir durų, bet mes negalėjome to leisti, nes gyvenome nuomojamame name. Kai prieš beveik dvejus metus įsigijome savo, jo kambaryje nudažėme sienas baltai ir leidome jam jas išpaišyti, kaip jis nori. Vienintelė sąlyga buvo naudoti juodos spalvos žymiklį“, – sakė pašnekovė ir pridūrė, kad rezultatas nustebino ir nudžiugino juos pačius.

Asmeninio archyvo nuotr./Emilis Vaičiūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Emilis Vaičiūnas

Dažniausiai piešia neoniniais žymikliais

Emiliui piešimas, pasak jo mamos, yra atsipalaidavimo forma. „Klausosi muzikos ir tiesiog pasineria į savo pasaulį“, – sakė D.Vaičiūnė.

Dažniausiai Emilis savo piešiniams naudoja žymiklius ir flomasterius. Mamos pasakojimu, berniukui labai patinka neoninio tipo žymikliai, kurie mėlynoje šviesoje išryškėja: „Dauguma jo piešinių piešti būtent šiais žymikliais ir prie tam tikro apšvietimo atrodo įspūdingai!“

Asmeninio archyvo nuotr./Emilio Vaičiūno piešinys
Asmeninio archyvo nuotr./Emilio Vaičiūno piešinys

D.Vaičiūnė pasakojo, kad Emilis taip pat mėgsta piešti komiksus ir animacines istorijas, jis tai daro specialiuose mažuose bloknotuose „Flipbooks“.

Berniuko piešiniuose – labai daug detalių, tačiau Emilis turi mėgstamiausią „personažą“.

„Jam labiausiai patinka piešti įvairius monstrus. Nupiešia vieną ir paskui derina kitus, kaip jam atrodo geriausia. Idėją piešti monstrus pasiskolino iš savo mėgstamo dailininko VEXX“, – paaiškino D.Vaičiūnė.

Paklausta, kokių svajonių, susijusių su piešimu, sūnus turi ateičiai, D.Vaičiūnė sakė, kad Emilis svajoja tapti profesionaliu dailininku – animatoriumi arba komiksų kūrėju.

15min ieško vaikų, kurie pasižymi išskirtiniais gabumais. Jeigu jūsų vaikas piešia, skaičiuoja, moka kelias kalbas, rašo, kuria, užsiima išskirtine veikla, turi įdomių pomėgių, kurie stebina tiek jus, tiek aplinkinius, kviečiame pasidalinti jo talentais ir pasiekimais bei papasakoti savo NUOSTABAUS VAIKO istoriją. Taip pat galite siūlyti giminaičių, kaimynų vaiką, tačiau nurodykite kontaktą, kuriuo galėtume susisiekti su šeima. Rašykite mums užpildydami šią formą. Projekto idėją palaiko - „Anvol“
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius