Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 09 29

Faktai apie penį, kurių nežinojote: ilgainiui varpa gali mažėti, o erekcija įmanoma net po mirties

Mokslininkams svarbūs visi žmogaus organai – ne ką mažiau jiems įdomus ir penis. Kai kurie faktai apie varpą gali skambėti neįtikėtinai, bet yra visiška tiesa.
Erotinė vaisių kompozicija
Erotinė vaisių kompozicija / Dainis Graveris on Sexualalpha nuotr./ Unsplash nuotr.

Erekcija po mirties

Erekcija vyrus gali ištikti pačių neįtikinamiausių situacijų metu – net ir po mirties. Galutinė erekcija, dar kitaip vadinama angelo geismu, ištinka iš karto po mirties. Dažniausiai tai nutinka pakaruokliams – mokslininkai mano, kad taip vyksta dėl to, nes kilpa užspaudžia už erekciją atsakingą smegenų dalį. Taip pat pranešama ir apie atvejus, kai galutinė erekcija ištinka po šautinių žaizdų, apsinuodijimų, svarbių kraujagyslių pažeidimų.

Didžiausias penis

Vidutinis penio dydis – maždaug 13-14 cm. Taigi, didžiuotis turėtų kiekvienas, kurio varpo bent kiek ilgesnė. Visgi, tikriausiai niekas nepralenks meksikiečio Roberto Esquivel Cabrero, kurio penio ilgis siekia beveik pusę metro – maždaug 48 cm. Šio vyro penis – ilgiausias pasaulyje ir nors organas jam suteikia daug pasididžiavimo, dėl tokio dydžio vyras patiria daug sveikatos problemų – dėl varpos jis netgi pripažintas neįgaliu, nuolat kovoja su šlapimo takų infekcijomis ir negali mylėtis.

Vida Press nuotr./Jasonas Biggsas komedijoje „Amerikietiškas pyragas“
Vida Press nuotr./Jasonas Biggsas komedijoje „Amerikietiškas pyragas“

Penį įmanoma susilaužyti

Nors varpoje nėra jokio kaulo, penį įmanoma susilaužyti. Dažniausiai taip nutinka pašėlusio sekso metu, bet pasitaiko ir erekcijos metu iškritus iš lovos. Nelaimės atveju įtrūksta penio audinys, o tai lydi nemalonūs garsai, patinimas, didelis skausmas. Laimei, laiku kreipusis į gydytojus, varpą galima pagydyti ir atstatyti visas jos funkcijas.

Penio dydis ramybės būsenoje gali apgauti

Tyrimai rodo, kad nėra jokio ryšio tarp varpos dydžio ramybės būsenoje ir varpos dydžio erekcijos metu. Kai kurios varpos ramybės būsenoje gali pasirodyti mažos, bet gali reikšmingai padidėti erekcijos metu, o kai kurių vyrų varpos didelės būna dar ramios, o erekcijos metu išauga nedaug. Taigi, spręsti apie vyrų pajėgumus iš pirmo žvilgsnio nereikėtų.

123RF.com nuotr./Liniuotės
123RF.com nuotr./Liniuotės

Spermą sudaro tik 2 procentai spermatozoidų

Pagrindinė spermos sudedamoji dalis – vanduo (jo spermoje yra virš 90 proc.). Iš tiesų spermą galima laikyti maistinga – čia gausu mineralų ir vitaminų: fruktozės ir vitamino C, kurie padeda išlaikyti spermatozoidus gyvybingus, natrio bikarbonato, kuris apsaugo spermatozoidus nuo rūgštinės makšties terpės; baltymų ir fermentų bei tokių medžiagų, kaip magnis, kalis, cinkas, fosforas.

Ejakuliacija susijusi su stuburo smegenimis

Daugeliui vyrų labai sunku atitolinti ejakuliaciją, o taip yra, nes ejakuliacija mažai susijusi su galvos smegenimis. Nors mąstymas apie mažiau seksualius dalykus gali padėti atitolinti orgazmą, didysis sprogimas įvyksta dėl stuburo smegenų – šios pasiunčia reikiamą signalą ir valdo visą situaciją.

Photos.com/Spermatozoidai
Photos.com/Spermatozoidai

Ilgainiui penis gali susitraukti

Laikui einant varpa gali susitraukti, o taip nutinka dėl keletos priežasčių. Rūkymas – viena jų. Dėl prastėjančios kraujo apytakos rūkorių varpos gali susitraukti iki centimetro. Kita besitraukiančios varpos priežastis – nereguliari erekcija. Retai susijaudinančių vyrų peniai tampa mažiau elastingi, o tai reiškia, kad jeigu varpa nebus naudojamasi pakankamai dažnai, ji gali susitraukti iki 2 cm.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius