-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 05

Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus

Dviratis jau išrastas – dviračio idėjai daugiau nei 200 metų. Per kelis šimtmečius dviračio technologija buvo ištobulinta taip, kad šiandien mėgautis šios transporto priemonės patirtimis gali kiekvienas. Dviračių sporto populiarumas nenustoja augti: tūkstančiai žmonių sėda ant dviračių ne tik dėl savęs, bet ir dėl švaresnės gamtos.
Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus
Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus / Partnerio nuotr.

Į Baltijos regioną žengiantis amerikiečių gamintojas „WAHOO“ – išmaniųjų namų fitneso sistemų lyderis, vienas iš svarbiausių šios rinkos dalyvių ir formuotojų pasaulyje. Lietuvai pristatoma jau antroji dviratininkams ir atletams skirtų „WAHOO“ KICKR dviračių treniruoklių karta. KICKR tai išmanioji sistema perkelianti dviračių treniruotes iš lauko į namus. Reljefo simuliacija, išmani ventiliacija, galimybė keisti bėgius (į treniruoklį statomas įprastas bėginis dviratis) ir kitos treniruočių lauke jausmą atkuriančios savybės – tai kompanijos siekis įrodyti, kad tikro sportininko kelionė tęsiasi visus metus. Treniruoklio idėja – ne pakeisti realias trasas, bet palaikyti sportinę dvasią ir užtikrinti tobulėjimą kiekvieną dieną, bet kokiu oru, bet kuriuo paros laiku. Nuo šiol šokti į trasą galėsite net naktį: ypač tylus veikimas leis sportuoti netrikdant namiškių ramybės. Per gerai, kad būtų tiesa?

Partnerio nuotr./Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus
Partnerio nuotr./Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus

„Dėl laiko stokos dažnai sportuoju namie, darau mankštą, minu dviračio treniruoklį – anksti iš ryto, vėlai vakare ar savaitgalį. Šeima visada namie, mažas vaikas, todėl labai svarbu, kad treniruoklis neskleistų garso, – tai buvo vienas iš pagrindinių kriterijų, kodėl pasirinkau būtent „WAHOO“, – savo treniruočių įspūdžiais dalijasi Tomas Vaitkus, buvęs profesionalus sportininkas, Lietuvos plento čempionas, vieno iš „Giro d'Italia“ etapų nugalėtojas, tarptautinėje dviračių bendruomenėje dėl savo begalinės ištvermės ir jėgos vadinamas „Tomas the Tank Engine“.

Partnerio nuotr./Tomas Vaitkus
Partnerio nuotr./Tomas Vaitkus

„WAHOO“ prasidėjo dviračių trasoje: KICKR – tai įrenginys, kurį dviratininkams sukūrė profesionalūs dviratininkai. Kompanijos įkūrėjas Chip Hawkins, vaikystę praleidęs ant burlenčių ir vandens slidžių, vėliau susidomėjo triatlonu. Nuoseklioms treniruotėms ieškojęs namų treniruoklio, įsigytu nusivylė taip, kad suprato: „Tai – nuostabus įrenginys, ir aš jį sukursiu iš naujo“. Jo įkurta kompanija tapo pirmąja, rinkai pristačiusia kitokį požiūrį į namų treniruoklius: „WAHOO“ susitelkė į pojūčius, kuriuos sportininkams siūlo tikrovė. Vis dėlto Chip Hawkins pabrėžia, kad KICKR – ne žaislas: „Jei prijungiate KICKR prie žaidybinės programos ir tik linksminatės su bičiuliais, drauge mindami virtualiomis trasomis, kažką praleidžiate: KICKR buvo kurtas ne tam. Tai – įrankis kompleksiškoms treniruotėms, skirtas tiems, kurie jaučia poreikį nuosekliai stiprėti fiziškai, ir tiems, kurie gimė nugalėti.“

Partnerio nuotr./Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus
Partnerio nuotr./Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus

Profesionaliame dviračių sporte pamėgta KICKR sistema – tai tarpusavyje bevielėmis technologijomis (BT, ANT+) sujungti komponentai: interaktyvus treniruoklis, reljefo simuliatorius, mynimo ritmo jutiklis, širdies ritmo matuoklis ir išmanusis ventiliatorius. Stabilus nerūdijančio plieno treniruoklio korpusas ir 2200 vatų siekianti pasipriešinimo galia sukurti tam, kad atlaikytų net pačių pajėgiausių dviratininkų siausmą. Vienas iš rinką apstulbinusių sprendimų – reljefo simuliatorius KICKR CLIMB, imituojantis iki 20 % įkalnę ir iki 10 % nuokalnę: „Pasaulio, kuriuo riedame, paviršius nėra lygus. Įvesdami reljefo simuliaciją, perkeliame namų treniruoklių sprendimus į naują dimensiją. Važiavimas į įkalnes ir nuokalnes skirtingai veikia raumenis, jose pakinta ir pedalų mynimo technika. Reljefo treniruotės namuose leidžia tapti pajėgiu sportininku, pasiruošusiu kalnuotoms vietovėms.“ Reljefo simuliatorius CLIMB tvirtinamas treniruoklio priekyje ir užtikrina švelnų, sklandų perėjimą iš vieno lygio į kitą.

Prie treniruoklio jungiamas KICKR HEADWIND išmanusis ventiliatorius gali būti jungiamas prie širdies ritmo ir greičio jutiklių, kad fiksuotų treniruotės intensyvumą ir automatiškai pritaikytų srauto greitį prie vartotojo fizinės būklės ir reljefo pobūdžio. Ventiliatorių galima reguliuoti ir rankiniu būdu – pasirenkant idealų vėjo srautą maksimaliam komfortui. Oro srautas koncentruojamas tiksliai į dviratininko kūną, kad užtikrintų optimalų vėsinimą.

Partnerio nuotr./Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus
Partnerio nuotr./Inovacijos dviračių sporte suteikia galimybę „palaikyti formą“ visus metus

Vienas iš „WAHOO“ sprendimų – atvirumas programinei įrangai. KICKR sistema palaiko daugelį žymiausių virtualaus sporto programų („Zwift“, „TrainerRoad“, „FulGaz“, „KinoMap“ ir kt.) ir gali būti jungiama prie įvairių išmaniųjų įrenginių. Manoma, jog būtent sprendimas „draugauti“ su programinės įrangos kūrėjais, o ne kurti uždarą programinę sistemą, didele dalimi nulėmė KICKR proveržį namų treniruoklių industrijoje ir netgi tapo katalizatoriumi, paskatinusiu staigų šios industrijos augimą. Beje, kompanijos sukurti „WAHOO ELEMNT“ dviračio kompiuteriai išplečia treniruoklio galimybes: užfiksavus realią lauko trasą kompiuteriu, vėliau atkuriamas virtualus jos ekvivalentas treniruotėms namuose.

„Paskutinius penkerius metus fiksavome stebėtiną išmaniųjų dviračių-treniruoklių populiarumo augimą, – teigia vienas iš „WAHOO“ vykdomųjų direktorių Mike Saturnia. – Per tą laiką sukūrėme lig šiol didžiausią integruotų vidaus fitneso produktų „ekosistemą“. KICKR BIKE – tai ateities treniruoklių karta, sukurta tapti ne sportininkų pagalbininke, bet jų sėkmės priežastimi.“ Paprastas naudojimas, suprantamas programinio tinklo valdymas ir maksimaliai lankstus pritaikomumas prie kiekvieno sportininko poreikių – tai dovana dviračių sporto mėgėjams ir profesionalams. Idealiai tinkamas kiekvienam, tačiau sukurtas nepripažįstantiems kompromisų ir savo tikslo siekiantiems be pertraukų, ištisus metus.

KICKR – į trasą su inovacija!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius