-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 05

Kai turiningai praleistas laisvalaikis gamtoje svarbiau už atstumą: Vidos ir Juozo patarimai

Praktiškoji Vida ir Juozas - „Maxima“ projekto „Apkeliauk Lietuvą nuo A iki Ž“ herojai, mėgstantys keliauti po Lietuvą, todėl atstumas iki stovyklavietės jiems nesvarbus. Svarbu, kad laikas būtų praleistas turiningai: atpalaiduotų, suteiktų daug įsimintinų ir skanių akimirkų, praleistų drauge. Pora niekada nepraleis galimybės pasimėgauti maistu gryname ore, todėl iškylos gamtoje jiems – vasaros kasdienybė.
Vida ir Juozas
Vida ir Juozas

Maršrutus galite rasti šiame žemėlapyje.

Alnio ežero poilsiavietė

Vida ir Juozas – geriausi patarėjai norintiems ne tik paiškylauti, bet ir pamatyti. Tad jei galvojate apie jaukų pasisėdėjimą vaizdingoje vietovėje, Alnio ežero poilsiavietėje Labanore galėsite ir atsikvėpti, ir paiškylauti. O kokia popietė gamtoje be maisto! Nesukite galvos, kuo pasimėgauti, – Vida ir Juozas su jumis dalijasi jau patikrintomis iškylos krepšelio idėjomis. Saulėtų kelionių!

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Labanoras
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Labanoras

Cirkliškio piliakalnis

Vasariškam pasivaikščiojimui po gamtą, kuriuos ir Vida su Juozu taip mėgsta, jus turėtų sužavėti Cirkliškio piliakalnis. O kad nepritrūktumėte jėgų ir apėję vietovę prisėstumėte užkąsti, darykite kaip praktiškoji Vida – namuose iš anksto susiruoškite iškylos krepšelį. Tada beliks tik pledą pasitiesti ir galėsite mėgautis skaniomis akimirkomis gamtoje. Skanaus!

Gėlos poilsiavietė

Kai Vida su Juozu sugalvoja trumpam pabėgti nuo miesto šurmulio, renkasi Gėlos poilsiavietės paplūdimį Vilniaus rajone. Juozui jis patinka dėl skaidraus vandens, o Vidai dėl smėlėto paplūdimio, kur ji ne tik deginasi, bet ir skanią iškylą paruošia. Kuo jiedu mėgausis, Vida žino iš anksto, nes savo iškylos krepšelį kruopščiai sudeda dar namuose. Skanių akimirkų!

„Ineigos“ stovyklavietė

Pailsėti bei galvą išvėdinti Vidai ir Juozui geriausia miško apsuptyje, todėl „Ineigos“ stovyklavietė Utenos rajone – visuomet jų sąraše. Jei ir jūs mėgstate paganyti akis po žalumą, kraukitės mantą. Gamtoje net maistas, rodos, skanesnis, o Vidos iškylos krepšelis – pilnas vasariškų idėjų!

Štai ir Būka
Štai ir Būka

Karmazinų poilsiavietė

Smagiai ir neilgai išvykai Vida krepšelį iškylai suruošia labai greitai: pamarinuoja mėsą, sudeda daržoves, užkandžių ir baigta. Karmazinų poilsiavietė jai su Juozu tuo ir patinka – čia gali praleisti vos porą valandų, bet jausiesi pailsėjęs ir atsigavęs. To paties linkime ir jums!

Kamužės stovyklavietė

Į Molėtų rajoną Vida ir Juozas iškylauti vyksta dažnai. Ant ežero kranto įrengtoje Kamužės stovyklavietėje jiedu mėgaujasi gamta, užkandžiais ir, žinoma, ant laužo kepta mėsa. Vidos iškylos krepšelis visada paruoštas iš anksto, juk atvykusi į gamtą ji nori tik poilsio. Semkitės idėjų iš jos, o mes linkime gardžių iškylų!

Mosėdžio tvenkinio stovyklavietė

Kadangi Vida ir Juozas poilsį derina su pažinimu, Mosėdžio tvenkinio stovyklavietėje jie randa viską: ir paplūdimį, gražią aplinką, ir įvairių vietų aplankyti. Žinoma, poilsio be Vidos suruoštų iškylos krepšelių nebūna, juk skanus maistas nuo to neatsiejamas! Apsilankykite ten ir jūs!

Salantų regioninio parko direkcijos archyvo nuotr./Mosėdžio muziejus
Salantų regioninio parko direkcijos archyvo nuotr./Mosėdžio muziejus

Murmulių atodanga

Murmulių atodanga nemažai kam gali būti negirdėta, bet Vida ir Juozas tikina, kad iškylai tai – puiki vieta. Šis Nevėžio krantas atveria įspūdingą vaizdą, kuriuo žavėtis galite besimėgaudami namuose iškylai suruoštomis gėrybėmis: užkandžiais, salotomis ar kvapnia kepta mėsa. Ir nepamirškite nuotraukų!

Abejučių stovyklavietė

Mūsų naujų vietų atradėjai ir tikri gamtos mylėtojai Vida ir Juozas iškylai siūlo Abejučių stovyklavietę. Čia ir pailsėti galima, ir vietovę apžiūrėti rekomenduotina: Abejučių piliakalnis, Abejučių ąžuolas, ežero pakrantė – ko dar reikia gerai iškylai! Na, Vidos iškylos krepšelio gėrybių, kuriomis ji pasirūpina dar namuose. Kada važiuojate jūs?

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Abejučių pilkapis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Abejučių pilkapis

Poilsiavietė „Meižis“

Poilsiavietė „Meižis“ Vidai ir Juozui primena vaikystės pasakas: ežeras, apsuptas aukštų medžių, lieptas su suoliukais, nedaug žmonių. Kai norisi grįžti į tokią magišką vietą, Vidai tereikia jos iškylos krepšelio, kuriame mėgstamiausi jos ir Juozo užkandžiai, ir jie jau ten. Dabar jūsų eilė!

Obelių poilsiavietė

Graži ir tvarkinga aplinka – Vidos silpnybė, juk ji pati mėgsta rūpintis ir savo sodo aplinka. Todėl į Obelių poilsiavietę su Juozu ji traukia ramiai pasivaikščioti ar dviračiais pasivažinėti ir, be abejo, skaniai paiškylauti. Vidos iškylų meniu galite peržiūrėti ir jūs – skanių idėjų ten netrūksta!

I-oji Priegodo stovyklavietė

Jeigu jūsų poilsis panašus į Vidos ir Juozo, I-oji Priegodo stovyklavietė turi atsidurti sąraše. Apsupta šimtamečių pušų, greta ežeras, laužavietės – kvepia puikia iškyla, tiesa? Dar ir Vidos iškylos krepšelį peržiūrėkite, kils gerų idėjų skaniai popietei!

Rekstino miško stovyklavietė

Netoliese Raguvėlės dvaro Anykščių rajone Vida ir Juozas rekomenduoja Rekstino miško stovyklavietę. Nenustebtume, jei net nežinojote apie tokį, o ten, pasirodo, gali būti šauni vieta jūsų iškyloms. Pasiruoškite užkandos, pamarinuokite mėgstamos mėsos, pažiūrėkite dar, kas Vidos krepšelyje, ir pirmyn!

„Samylų“ stovyklavietė

Atvaživę į „Samylų“ stovyklavietę kairiajame Kauno marių krante, Vida su Juozu grožisi vaizdais, vaikštinėja po vietovę (netoliese yra Samylų piliakalnis, pažintinis takas) ir susėda ramiai paiškylauti ežero pakrantėje – juk Vidos iškylos krepšelis visuomet pilnas. Pasekite jų pavyzdžiu!

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno marių pliažas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno marių pliažas

„Širšių“ poilsiavietė

Galbūt ir jums kartais norisi rasti vietą, kurioje, tikėtina, nesutiksite daug žmonių, o gal ir nei vieno? Vida ir Juozas tuomet renkasi „Širšių“ poilsiavietę Žagarėje. Vos už kilometro nuo Žagarės ozo pažintinio tako, todėl galima suderinti ir aktyvų poilsį, ir iškylą su vaišėmis ant žolės. Vida žino, ką į tokią kelionę įsidėti, ir tikisi, kad prireikus pagelbės ir jums. Skanaus!

Šilelio stovyklavietė

Vida žino, kad maisto skonis gamtoje – visai kitoks. Todėl kai nori su Juozu pasilepinti tuo ypatingu skoniu, vyksta į Šilelio stovyklavietę prie ežero ir ten surengia iškylą. Viską suruošia namuose, o ten tiesiog mėgaujasi vienas kito draugija ir maistu. Pabandykite!

„Žvejų“ poilsiavietę

Kai Vida su Juozu nori ramybės, traukia į „Žvejų“ poilsiavietę Žagarėje. Ant tvenkinio kranto įrengta nedidukė pastogė idealiai tinka tokiam pasisėdėjimui prie gardaus stalo, kuriuo Vida pasirūpina prieš kiekvieną išvyką. Užsinorėjote ir jūs? Pirmyn, Vidos iškylos krepšelis atviras visiems, idėjų ten daug!

Daugiau marštutų galite rasti čia.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Žagarės vyšnių festivalis 2018
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Žagarės vyšnių festivalis 2018

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius