-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 13

Kaune įvyko tvarus estafetinis miesto bėgimas „Centric 5x5 Relay Run“

Birželio 11 d. Kauno Santakos parke įvyko Skandinavijos įkvėpta judėjimo ir bendravimo šventė – aplinką tausojantis estafetinis miesto bėgimas „Centric 5x5 Relay Run“, kuriame rungėsi bėgikų, ėjikų ir mažųjų estafetininkų komandos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kaune įvyko tvarus estafetinis miesto bėgimas „Centric 5x5 Relay Run“
Kaune įvyko tvarus estafetinis miesto bėgimas „Centric 5x5 Relay Run“ / Linos Matulevičienės nuotr.
Temos: 2 Kaunas Bėgimas

Renginyje dalyvavo 29 bėgikų komandos: 7 iš jų buvo vyrų, 8 – moterų ir netgi 12 mišrių. Ėjimo rungtyje startavo taip pat 12 komandų.

Vyrų kategorijoje nugalėjo „Origami runners“ komanda (Vaidas Ramanauskas, Gintaras Drebulys, Linas Selianikas, Tadas Pultinavičius, Aurimas Čekanauskas), atbėgusi 5 ratus po 5 km per 1 val. 26 s. Varžybų būta intensyvių, nes antrą vietą laimėjusi „Kauno BMK pirmi“ komanda atsiliko vos 3 s.

Moterų kategorijoje nugalėjo „Origami runners moterys“ komanda (Zita Kosač, Audra Bogužinskienė, Giedrė Petrulevičienė, Milda Tatalaitė, Loreta Kančytė), atbėgusios per 1 val. 47 s. Čia buvo tokia pat įtempta kova kaip ir vyrų kategorijoje – antros vietos nugalėtojos „RunFace VaSti“ atsiliko vos 2 s nuo pergalės.

Mišrių bėgimų kategorijoje pergales skynė taip pat „Origami runners“ komandos. Pirmąją vietą laimėjo „Origami runners mišri“ (Justas Karniauskas, Auksė Baliukevičiūtė, Sandra Puzelytė, Laurynas Puidokas, Remigijus Kančys), atbėgusi per 1 val. 37 s. Antros vietos laimėtojai „Origami runners mišri 2“ atsiliko nuo pirmosios vietos vos 2 s.

„Noriu pasidžiaugti, kad į šių metų renginį grįžo ne tik praeitų metų dalyviai, bet prisijungė ir nemažai naujų. Matome, kad toks bėgimo formatas populiarėja. Oras buvo tarsi užsakytas, o komandos ir jų palaikytojai sukūrė puikią renginio nuotaiką. To paties tikimės ir Vilniaus renginyje, kuris įvyks jau visai netrukus – birželio 18 d. Vingio parke“, – sako bėgimo entuziastė ir viena iš „Centric 5x5 Relay Run“ organizatorių Gitana Kazakevičienė.

Nebėgiojantiems – vaizdinga ėjimo trasa ir speciali rungtis vaikams

Estafetiniame miesto bėgime „Centric 5x5 Relay Run“ gali dalyvauti visi – ne tik patyrę bėgikai ir pradedantieji, bet ir negalintys bėgti. Šiais metais ėjikai startavo kartu su bėgikais ir ėjo vaizdinga 5 km trasa šalia Neries upės. Pirmąją vietą nuskynė „FUDO“ komanda (Tomas Paulovitz, Mantas Bernotavičius, Lina Nikitaitė, Gintaras Jonas Aleknavičius, Gabrielius Stulga). Antrąją ir trečiąja vietas pasidalino dvi DPD kurjerių komandos.

Mažieji renginio dalyviai taip pat neliko be rungties – buvo pakviesti sudalyvauti estafetiniame bėgime 2 po 200 m. Vaikai iki 6 m. bėgo kartu su suaugusiuoju, o 7-12 metų vaikai bėgo dviese komandoje. „Estafetė vaikams labai pasiteisino – dalyvavo 11 komandų, už kurias įnirtingai sirgo jų tėveliai. Neabejojame, kad kitais metais bus dar daugiau vaikų komandų“, – sako renginio organizatorė Giedrė Mikaitienė.

Renginio organizatorė džiaugiasi, kad renginio metu palaikymo komandos su renginio dalyviais prisijungė prie bendro pikniko. Pikniko skanėstais pasirūpino organizatoriai, o neišnaudotais maisto paketais dalijosi su „Maisto banku“. Tvarumas – neatsiejamas terminas renginiui: renginio dalyviai buvo skatinami atsinešti savo gertuves, kadangi geriamo vandens galėjo įsipilti pačiame renginyje, skatinama sunaudoti kuo mažiau plastiko.

Komandiškumas – viena pagrindinių vertybių

„Centric 5x5 Relay Run“ dalyvavo ne viena komanda, sudaryta iš įmonės darbuotojų. Tai puikus renginio formatas, stiprinantis kolegų komandinį ryšį. „Centric IT Solutions Lithuania“ renginyje dalyvauja jau antrus metus ir sako, jog mato didelę vertę savo organizacijai. „Prisidėdami ir dalyvaudami šiame renginyje mes ne tik remiame aktualias tvarumo idėjas, bet kartu džiaugiamės turėdami galimybę dirbti kaip komanda ties nekasdieniškomis užduotimis.

Tokios iniciatyvos skatina darbuotojų kūrybiškumą ir tobulėjimą ne tik IT, bet kitose srityje nei jų tiesioginės atsakomybės. Be to, suburiame kolegas iš skirtingų komandų, darbuotojai geriau susipažįsta, o tai tiesiogiai prisideda prie dar draugiškesnio mikroklimato organizacijoje. Įsitraukusių darbuotojų iniciatyva ir motyvacija rodo, kad darbuotojai mato prasmę prisidėdami prie tvarumą palaikančių projektų, o mes, kaip organizacija, noriai suteikiame galimybes ir priemones panašių projektų vykdymui“, – sako Eglė Valantinė, organizacijos HR vadovė.

„Tikime, kad kitais metais dar daugiau įmonių prisijungs su savo komandomis prie mūsų renginio – jo formatas yra tobulas tiek aktyvesniam, tiek ėjimą mėgstančiam kolektyvui. Piknikas ir bendras pasisėdėjimas gamtoje taip pat gerina kolegų ryšį“, – sako renginio organizatorė G. Kazakevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius