Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 21

Kelios dienos iki Kalėdų – ką dovanoti?

Kalėdų laukimas – stebuklingas, kvepiantis mandarinais, imbieriniais sausainiais ir eglutės sakais laikotarpis, kuris neretai, deja, atneša ne tik džiaugsmo, bet ir rūpesčių. Didžiausią įtampą ir nuovargį dažniausiai kelia dovanų rinkimo procesas, kurį dėl darbų gausos, laiko trūkumo ar kitų priežasčių, ne vienas iš mūsų atidėliojime, kol galiausiai iki Kalėdų lieka vos kelios dienos. Tuos, kurie tokioje situacijoje yra šiandien, norime nuraminti – paskutinę akimirką pirktos kalėdinės dovanos gali būti tiek pat džiuginančios ir originalios, kiek ir tos, kuriomis kai kurie pasirūpino lapkričio pradžioje ar dar anksčiau.
Kalėdinės dovanos paskutinę minutę
Kalėdinės dovanos paskutinę minutę / Partnerio nuotr.

Mažiau nereikalingų daiktų

Natūralu, jog spaudžiantis laikas, paskutinę minutę ieškant kalėdinių dovanų, sukelia nerimą ar net šiokią tokią paniką. Taip dovanų pirkimas tampa ne maloniu užsiėmimu, o sunkiu darbu, kurį norisi tiesiog kuo greičiau atlikti, tad dovanų maišelius prikrauname drabužiais, buitiniais prietaisais, paskubomis parduotuvėje prigriebtais suvenyrais, puodeliais, kosmetikos rinkiniais ar kitais daiktais, kurie neaišku, ar dovanos gavėjo išvis bus panaudoti. Problema ne tik tai, jog nepagalvojame, ar dovanos gavėjui tokios materialios dovanos reikalingos ir tinkančios, bet ir tai, jog skubėdami nesusimąstome, iš kokių medžiagų šie daiktai sudaryti ir kokį poveikį tos medžiagos daro mūsų aplinkai, galiausiai šiems daiktams atsidūrus sąvartyne. Norint atkreipti dėmesį į perteklinį daiktų vartojimą ir aplinkos tausojimą, puiki alternatyva impulsyviai perkamiems daiktams – ilgą išliekamąją vertę turinčios įspūdžio dovanos. Padovanoję, pavyzdžiui, skrydį oro balionu virš raudonų Vilniaus senamiesčio stogų ar įspūdingos, Galvės ežero saloje stūksančios Trakų pilies, ne tik prisidėsite prie daiktų vartojimo mažinimo, bet ir būsite užtikrinti, jog dovana nebus trumpalaikė.

Partnerio nuotr./Skrydis oro balionu
Partnerio nuotr./Skrydis oro balionu

Nepavaldumas laikui

Kalbant apie ilgalaikiškumą, būtina paminėti teigiamų emocijų svarbą, kurią, suskubus dovanų ieškoti paskutinę minutę, dažnai pamirštame. Tiek naujas daiktas, tiek nauji įspūdžiai iš pradžių gali džiuginti ir teikti laimės tiek pat, bet bėgant laikui, daiktas arba nusidėvi, arba tampa mūsų kasdienybės dalimi, tad jis nebekelia ypatingų, o kartais ir jokių, emocijų. Visai kitaip yra su patirtais įspūdžiais – įvairiausios emocijos, pavyzdžiui, šuolio su virve metu patiriamos ne tik prieš patį atsispyrimą nuo tilto krašto, bet ir jam ruošiantis bei adrenalinui jau senai atslūgus, su bičiuliais ir šeimos nariais dalinantis jaudinančiais prisiminimais. Tad šiais metais, ieškodami dovanų, net ir likus paskutinėms kelioms dienoms iki didžiųjų švenčių, pagalvokite apie ilgalaikę laimę, kurią suteikia įspūdžio dovanos, virstančios įkvepiančiomis, romantiškomis, linksmomis ir kitomis nepamirštamomis istorijomis.

Partnerio nuotr./Šuolis su virve
Partnerio nuotr./Šuolis su virve

Saugus ir ypač greitas pristatymas

Atsižvelgiant į tai, kad šalyje jau kurį laiką paskelbtas karantinas, tikriausi daugelis jau spėjo priprasti prie apsipirkinėjimo internetu, tad kalėdinių dovanų paieška, nevykstant į prekybos centrus ir negaištant laiko stovint eilėse, leis sutaupyti ir taip trūkstamo laiko. Tik šiuo atveju, norint būti užtikrintam, jog dovana dar spės iki Kalėdų pasiekti jos gavėją, ne visi pristatymo būdai bus tinkami. Priežastis, kodėl „Laisvalaikio Dovanos“ siūlomos įspūdžio dovanos yra puikus paskutinės minutės pasirinkimas – dovanų kuponai atsiunčiami vos per kelias minutes elektroniniu paštu. Gautą kuponą galima persiųsti dovanos gavėjui, kas užtikrins saugumą ir ramybę, jog dovana tikrai pradžiugins per pačias Kalėdas. Tik pagalvokite, kiek laimės suteiktų Kalėdų rytą vos pramerkus akis elektroninio pašto dėžutėje pamatyti, jog tavęs laukia atpalaiduojantis poilsis nuostabiame Druskininkų kurorte – argi ne smagu būtų žinoti, jog praėjus Kalėdoms, vis dar bus ko su nekantrumu laukti?

Partnerio nuotr./Kalėdinės dovanos internetu
Partnerio nuotr./Kalėdinės dovanos internetu

Pritrūkus laiko kalėdinių dovanų paieškai, nepulkite pirkti daiktų, nežinodami, ar dovanos gavėjui jie tikrai bus reikalingi ir naudingi. Vietoj to, siūlome dovanoti teigiamas emocijas ir neįkainojamus prisiminimus, kurių šaltinis – nauji įspūdžiai. Visas kalėdines įspūdžio dovanas, galiojančias net 3 metus, rasite užsukę į „Laisvalaikio Dovanos“ kalėdinių dovanų parduotuvę ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius