-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 23

Kodėl išsilavinusios jaunos moterys keičia darbą?

Vis daugiau jaunų moterų priima sprendimą keisti darbą, net jei jis, rodos, neblogas. Priežasčių gali būti labai daug – viršvalandžiai, nuobodus darbas, perspektyvų nematymas, nesutarimai su kolegomis ar darbdaviu. Tačiau naujas tyrimas atskleidė, kad pagrindinė priežastis ieškoti ko „nors geresnio“ būna ne ši.
Motyvaciją ir sėkmę galima paskatinti
Moteris biure / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Motyvacija Darbas

Talentų vadybos ir lyderystės kompanija ICEDR pasauliniu mastu atliko tyrimą apie naujosios kartos moteris „Millennial Women“ („Tūkstantmečio moterys“). Kompanija apklausė garsiose kompanijose, tokiose kaip „eBay“, „Philips“, „HubSpot“ ir pan., dirbančias išsilavinusias jaunas moteris, baigusias universitetą prieš 5–10 metų.

Paaiškėjo, kad nors darbdaviai dažnai mano, kad jų pavaldinės išeina iš darbo ar jį keičia, nes planuoja susilaukti vaikų arba nesugeba suderinti darbo ir laisvalaikio bei šeimos, tikroji priežastis yra labai tam tolima.

Moterys nori uždirbti daugiau ir dažniau yra linkusios palikti darbą, jei netenkina alga.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad pagrindinė priežastis, kodėl dauguma moterų nusprendžia keisti darbą, yra tokia pati, kaip ir vyrų: jos nori uždirbti daugiau pinigų ir dažniau yra linkusios palikti darbą, jei netenkina alga.

Kiti du svarbūs darbo keitimo faktoriai – asmeninis bei profesinis netobulėjimas ir galimybių tai daryti nebuvimas, taip pat – neįdomus ir/ar neprasmingas darbas. Kaip paaiškino viena iš apklausos dalyvių Maggie Georgieva, „HubSpot“ produkto vadybininkė, „mokymasis yra svarbiausias dalykas. Mano amžiaus moterys nori nuolat tobulėti“.

Vyrai, beje, taip pat nurodė profesinio netobulėjimo priežastis ir jos jiems pasirodė svarbesnės nei darbo užmokestis. Tai smarkiai stebinti neturėtų, nes moterų, turinčių tokį pat išsilavinimą ir patirtį ir užimančių tokias pačias pareigas, alga yra mažesnė nei vyrų.

Panašios darbo keitimo priežastys galioja tiek dvidešimtmetėms, tiek trisdešimtmetėms ir vyresnėms. ICEDR teigimu, šeimos planavimas neturi tokios didelės įtakos karjerai, kaip yra įprasta manyti.

Naujosios kartos išsilavinusios moterys apklausoje nenurodė motinystės kaip itin svarbaus motyvo keisti darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius