Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2018 07 14

„Kvapų naktis“  Kauno botanikos sode: kvepėjo ne tik augalai

Kaip atskirti žirafos uodegos ir pilkojo vilko kvapą? Koks žibutės lapo kvapas? Kuo susiję netikri ikrai su pigiu eteriniu aliejumi? Kuo išskirtinė alpakos vilna?
„Kvapų naktis 2018“
„Kvapų naktis 2018“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą į tradicinę „Kvapų naktį“ pakvietęs VDU Botanikos sodas Kaune pasiūlė susipažinti ne tik su augalų pasauliu.

Skirtingose zonose pristatytos įvairios veiklos, ekskursijos, paskaitos, meninės kompozicijos, o rožių sodelyje – muzikinė programa.

Nemažai lankytojų dėmesio sulaukė pažintis su alpakomis, arboristų parodomasis medžių genėjimas.

Lietuvos zoologijos sodo atstovai į „Kvapų naktį“ atsivežė kelių skirtingų gyvūnų kailius, „užkonservuotus“ stiklainiuose, o lankytojams buvo siūloma pagal kvapą atpažinti gyvūną.

„Mokslo kiemelyje“ pristatyti išskirtiniai uoginiai augalai, ekskursijose – kvepiantys medžiai ir krūmai, reti bei saugomi Lietuvos, kvapnieji žoliniai augalai.

Paskaitos vyko ir dvaro paviljone, oranžerijoje. Į kvapų pasaulį kvietė eterinių aliejų gamintojai, įvardiję, jog pigus prekybos centruose parduodamas eterinis aliejus su tikruoju turi tiek pat sąsajų, kiek netikri ikrai – su tikrais.

Įvairios veiklos Kauno botanikos sode buvo išskirstytos atskirose erdvėse: „Mokslo kiemelyje“, parko rožyne, „Šeimų erdvėje“, dvaro paviljone.

Šventę užbaigė nakties programa. Lietuviškų sutartinių motyvais improvizavo „ETNO JAZZ“, o šviesų ir muzikos pakvietė VDU styginių instrumentų kvartetas su klasikos programa ir styginių instrumentų kvartetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius