-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 15

Kviečia išbandyti nemokamas treniruotes ir ekskursijas dviračiais Vilniuje

Važinėjimas dviračiu – puikus būdas išlikti fiziškai aktyviems, pažinti savo miestą ir susipažinti su besiplečiančia Vilniaus infrastruktūra bei atnaujintais dviračių takais. „Velotakas“ tęsia iki 2023 m. truksiantį projektą „Minam dviratį“ ir kviečia rugsėjį bei spalį išbandyti nemokamas, aktyvias veiklas gryname ore, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Važiavimas dviračiu
Važiavimas dviračiu / 123RF.com nuotr.

Projekte „Minam dviratį“ gali dalyvauti visi mokantys važiuoti dviračiu – nuo tik kartais pedalus minančių iki profesionaliai užsiimančių dviračių sportu. Visiems treniruočių ar ekskursijų dalyviams dviračius ir šalmus suteiksime nemokamai.

Veiklos kiekvienam

  • Mėgstantiems ramų pasivažinėjimą dviračiu bei besidominčius Vilniaus rajonų istorija, siūlome pažintinės ekskursijas dviračiais, kurias veda gidė Lina Dusevičienė  (2018 m. išrinkta svetingiausia sostinės gide). 

  • Norintys išmokti taisyklingos ir saugios važiavimo dviračiu mieste technikos, turėtų atkreipti dėmesį į dviračių treniruotes su olimpiečiu Mantu Strolia. Kartu su patyrusiu sportininku ne tik patobulinsite važiavimo dviračiu įgūdžius, sužinosite, kaip saugiai minti pedalus mieste, kaip tinkamai sustabdyti dviratį, bet ir intensyviau pasportuosite. Per 1,5 val. treniruotę kartu su olimpiečiu M. Strolia Vilniaus miesto gatvėmis ir dviračių takais numinsite apie 15 km.

  • Vilnius – vienas iš žaliausių Europos miestų, apsuptas miškų ir parkų. Kalnų dviračių entuziastas Avitalis  Maizelis kviečia į pasivažinėjimus kalnų dviračiais specialiai šiam projektui sukurtais skirtingo sudėtingumo maršrutais.

  • Mėgstančius individualų laisvalaikį turėtų sudominti profesionalų sudaryti savarankiški dviračių maršrutai po vaizdingas Vilniaus vietas bei apylinkes. Į mobilųjį įrenginį įsidiegę programėlę „Komoot“, pamatysite tikslų žemėlapį arba į telefoną galėsite atsisiųsti maršruto GPX dokumentą. Jei dviračių maršrutas driekiasi miškingomis vietovėmis, tuomet siūlome pasižiūrėti „Velotako“ vaizdo įrašą, kaip nuvažiuoti iki konkretaus miško, o toliau maršrutas miško takeliais yra pažymėtas specialiais ženklais.

  • Kartą per mėnesį visus norinčius kviečiame į renginius „Dviračiai visiems“. Renginio metu dalyviai galės pasirinkti skirtingo sudėtingumo trasą bei sudalyvauti pažintinėje dviračių ekskursijoje viename iš Vilniaus priemiesčių.

Išsamų „Minam dviratį“ veiklų renginių kalendorių ir registracijos formą rasite čia.

Projektas „Minam dviratį“ bendrai finansuojamas Valstybės sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius