Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 01 01

Naujamečiai pažadai: būkime realistai ir visko siekime mažais žingsniais

Ar tikrai tikite tais sau duodamais „naujo gyvenimo“ pažadais? Pradėsiu sportuoti, rasiu laiko draugams, numesiu dešimt kilogramų... Kažkur girdėta? Geriausiu atveju kas savaitę prasukate pro sporto klubą, susiskaipinate su draugais ir palieknėjate 200 g. Bet mes siūlome jums išsirinkti pažadus, kuriuos galite IŠTESĖTI!
Minkšti žaisliukai.
Minkšti žaisliukai. / Fotolia nuotr.

Nedarykite staigių judesių

Nejuokinkite šeimos ir draugų pasakojimais, kaip, prisiminę sportišką vaikystę, pavasarį jau bėgsite Vilniaus maratoną, jei iki šiol neatkeldavote užpakalio nuo sofos, o nauji bėgimo batai tebeguli toje dėžutėje, kurią pirkote dar prieš anuos Naujuosius. Gal pastebėjote – tie, kurie viską meta ir nusikrausto gyventi į kokią nors gražią salą arba tie, kurie iškrečia kažką įkvepiančio, dažniausiai apie tai nesiskelbia ir tam nesubręsta per paskutines besibaigiančių metų dienas.

Pabandykite kiekvieną dieną bent vienu procentu (VIENU) padaryti kažką kitaip nei iki šiol. Po metų jūsų gyvenimas tikrai turėtų pasikeisti. Pradėkite nuo mažmožių. Užuot per akimirką tapę vegetaru, pažadėkite, kad taip maitinsitės tik kartą per savaitę. Vėliau – kelias dienas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 4 savaitės, iš esmės pakeisiančios jūsų gyvenimą

Geriau sau leisti, o ne drausti

Pamėginkite pažadus formuluoti ne draudimais, o leidimais. Pagalvokite, kuo save pamaloninsite vietoj tų dalykų, kurių norite atsisakyti.

Norėtumėte, pavyzdžiui, nemirkti feisbuke ištisas vakaro valandas ar nepradėti ryto darbe balta kava su trimis šaukšteliais cukraus bei prancūzišku rageliu su marcipanais. Bet tam reikia valios.

O ji, gyvatė, kartais apleidžia ir palieka jus, vargšiuką, vieną mūšio lauke. Ir tada karuselė įsisuka: tris dienas nevalgote bandelių, bet ketvirtą save apdovanojate. Trimis...

Pamėginkite pažadus formuluoti ne draudimais, o leidimais. Pagalvokite, kuo save pamaloninsite vietoj tų dalykų, kurių norite atsisakyti. Gal geromis knygomis ar filmu vietoj interneto ar juoda kava „be nieko“ su geru bičiuliu prieš darbą. Pažadas turėtų būti pozityvus ir nekelti pasipriešinimo – tik tada norėsis jį tesėti.

Be to, pozityvi leksika visada geriau veikia už negatyvią. Užuot niūriu veidu bumbėję, kad: „Ne, nevalgysiu, ir taip storas“, galite džiugiai sukramsnoti vieną mažą juodojo šokolado gabalėlį. Sau pasakydami, kad jūs jo nusipelnėte. Vieną. Ir mažą.

Pažadų turėtų būti nedaug

Gal neverta pradėti viso gyvenimo revizijos, nubraukti viską, kas buvo, ir „atversti švarų puslapį“? Jame, be abejo, prirašytumėte 50 priesakų, pradėdami tuo, kad nebesusidėsite su arogantiškais šikniais, ir baigdami pažadu, kad aplankysite vienišą tetulės pažįstamą kur nors atkampiame Baltarusijos kaime. Galime pažadėti, kad neištempsite – pavargsite jau vykdydami penktąjį punktą.

Išskirkite prioritetus ir išsirinkite ne daugiau kaip tris pažadus naujiems metams. Būkite ramūs, Naujieji atėjo, palikite ką nors ir jiems.

Būkite konkretūs

Po fraze „sveikas gyvenimo būdas“ slypi konkretūs dalykai. Pavyzdžiui, rinktis produktus be konservantų, kasdien valgyti vaisių ir daržovių, valandą pasivaikščioti ar pabėgioti parke. Tokius pažadus lengviau tesėti, o pradėti reikėtų nuo paties realistiškiausio, kuris neišsunks iš jūsų daug jėgų.

Reikalavimus sau spėsite kilstelti vėliau, kai jau susiformuos įpročiai. Pusvalandžio (gerai, gerai – penkiolikos minučių) pasivaikščiojimą vėliau pakeisite bėgimu ar joga.

TAIP PAT SKAITYKITE: Planas vienišei: netikėti būdai patirti orgazmą be kūniško artumo

Būkite sąžiningi – žadėkite tai, ko tiktai trokšate

Mūsų galvos dažniausiai užkimštos kitų norais, reikalavimais ir pageidavimais – tokiame informacijos triukšme sunku išgirsti tyliai pypsintį savo minčių balselį. Svarbiausia juk – jūsų pačių troškimai. Taigi, atskirkite grūdus nuo pelų.

Tą padaryti paprasta: remkitės ne proto išvedžiojimais, o širdies balsu. Ar jums tikrai reikia to maratono? O gal vietoj kelionės į keliskart išvaikščiotą Paryžių verčiau rinktis kelias dienas apsnigtoje Alpių trobelėje? Kokių pokyčių norisi jums patiems? Ir kokie į jūsų gyvenimą atneštų naujų vėjų? Ir kodėl būtent dabar ir būtent jums jie svarbūs?

Viską užsirašykite

Turbūt ne kartą girdėjote, kad užrašyti ir vis perskaitomi pažadai ir svajonės išsipildo. Patikrinkite – blogiau nebus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius