Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 03 24

Netikėta priežastis, kodėl kai kurie žmonės turi mažai draugų ir nemėgsta bendrauti

Aukštas intelektas turi ir savų privalumų, ir trūkumų. Viena vertus, jūs talentingas ir protingas, kita vertus – kuo protingesnis esate, tuo mažiau mėgstate kitų žmonių draugiją, rašoma portale playgroundmag.net.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Kai kurių psichologų nuomone, poreikis daugiau laiko praleisti vieniems ir daryti tai, kas jums patinka, tikrai nepatvirtina, kad nemokate bendrauti. Gali būti atvirkščiai – puikiai suvokiate, kad neverta švaistyti laiko netikriems santykiams ir tuščioms kalboms.

Išvadą, kad protingiems žmonėms reikia mažiau draugų ir dėl to jie jaučiasi tik laimingesni, yra padarę ir evoliucijos psichologai Satoshi Kanazawa ir Normanas Li, savo tyrimą publikavę „British Journal of Psychology“.

Be abejo, kai kurios šių tyrėjų išvados, specialistų nuomone, turi tam tikrų išlygų ir nėra absoliuti tiesa, bet, kadangi laimės tema yra amžina, psichologai pabandė apibendrinti ir įvardyti pagrindines priežastis, kodėl kartais protingiems žmonėms reikia mažiau draugų.

1. Protingi žmonės nevaržo savo minčių, žodžių ir poelgių, net jeigu tai gali nesutapti su tuo, ką galvoja ar daro „draugai“. Jie turi savo principus ir vertybines nuostatas. Jie nesispraudžia į rėmus ir visada turi, ką pasakyti. Jie mąsto ne taip, kaip visi, bet jiems nesvarbi kitų nuomonė.

2. Protingi žmonės nešvaisto laiko netikriems santykiams ir tuščioms kalboms, nesidomi kažkuo tik dėl to, kad tuo domisi kiti, todėl daugiau laiko praleidžia vieni. Jų nedomina tai, kas tuo metu madinga: daiktai, drabužiai, muzika ir pan. Jie nebijo praleisti kažko svarbaus ir yra patenkinti tuo, ką daro.

3. Protingi žmonės atpažįsta besidangstančius socialinėmis kaukėmis, todėl atsiriboja nuo laiko nevertų žmonių – tokių, kurie stengiasi suktis tokioje aplinkoje, kur gali rasti jiems naudingų žmonių ar išpopuliarėti.

123RF.com nuotr./Kintančios nuotaikos.
123RF.com nuotr./Kintančios nuotaikos.

4. Protingi žmonės mažiau kalba ir daugiau klausosi, nes dažniau tiesiog stebi tai, kas vyksta aplink: nepaliaujamą žinučių srautą socialiniuose tinkluose, nesibaigiantį pataikavimą, išdavystes, nepagarbą. Visa tai juos atstumia, nes jie – brandūs žmonės, o gyvenimas tikrai vertas daug daugiau.

5. Protingi žmonės nedalyvauja „šou“. Jiems geriau pasižiūrėti gerą filmą namuose su artimu žmogumi negu eiti su draugais į klubą. Jie žino, kad nėra prasmės eiti ten, kur nesinori, ir taip išvengia neigiamų emocijų. Protingi žmonės daro tai, kas jiems patinka.

6. Protingi žmonės niekam nebando įrodyti, ko yra verti. Jie laimingi ir būdami vieni, jie nepriklausomi, savarankiški, stiprūs ir negalvoja, kad juos išgelbėti gali kažkas kitas. Kad nusišypsotų, jiems nereikia 300 paspaudimų „patinka“ feisbuke ar instagrame.

7. Protingi žmonės turi tikrų draugų, todėl jiems nereikia ieškoti naujų. Jie žino, kam iš tikrųjų yra svarbūs, todėl labai atsargiai į savo pasaulį įsileidžia naują žmogų – tai gali būti tik tas, kuris taip pat galvoja, kalba ir elgiasi.

8. Protingi žmonės puikiai suvokia, ką sugeba, todėl turi užsibrėžę rimtus tikslus ir nešvaisto laiko smulkmenoms. Kol kažkas planuoja savaitgalį, jie planuoja gyvenimą. Jie savo laiką skiria saviugdai ir tobulėjimui. Jie nesitiki, kad aplinkiniai juos supras – vieną dieną tie aplinkiniai patys viską pamatys.

Parengta pagal užsienio spaudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius