Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 19

Norite mokytis, bet neturite motyvacijos? Jums padės psichologo T.Lagūnavičiaus patarimai

Daugelis susiduria su problema – nori mokytis, bet neturi motyvacijos. Kaip pradėti mokytis naujos kalbos, jei jums penkiasdešimt? Kaip atrasti motyvacijos studijuoti, jeigu padarėte pertrauką po vidurinės mokyklos? Kauno jaunimo mokyklos direktorius ir psichologas Tomas Lagūnavičius pataria, kaip mokytis vaikams ir suaugusiems, kad neprarastų motyvacijos.
Idealu, jei mokymasis yra nuolatinis jūsų poreikis
Idealu, jei mokymasis yra nuolatinis jūsų poreikis / „Scanpix“ nuotr.
  1. Supraskite savo mokymosi tikslą: kodėl man reikia mokytis? Kodėl aš tai darau? Skatinti save mokytis galima dėl įvairių priežasčių, tarkim, dėl perspektyvios karjeros, paties proceso ar prievolės. Idealiausias variantas, jei suderintumėte „reikia“ ir „noriu“.
  2. Daugelis ruošiasi: susitvarko stalą, susidėlioja priemones, eiliškumą ir t. t. Iš tiesų turite iš karto pradėti mechaniškai mokytis.

    Pradėkite nuo to, kas įdomu. Kai mes užsiimame veikla, kuri mums yra maloni, išsiskiria džiaugsmo hormonas. Galiausiai žmogus, apimtas teigiamos emocijos, lengviau pereina prie sunkių užduočių. Taigi pradėkite nuo suprantamų, lengvų užduočių.
  3. Atsiribokite nuo aplinkos. Jeigu mokotės – susikoncentruokite išjungdami jums svarbius dirgiklius, pavyzdžiui, išjunkite mobilų telefoną, feisbuko tinklą ar el. paštą. Jūs turite atpalaiduoti smegenis ir nesijaudinti dėl atsiųstų laiškų ar žinučių.
  4. Nesiruoškite mokymosi procesui, o mokykitės. Daugelis ruošiasi: susitvarko stalą, susidėlioja priemones, eiliškumą ir t. t. Iš tiesų turite iš karto pradėti mechaniškai mokytis. Žmogaus centrinė nervų sistema labai greitai koncentruojasi, tai svarbu, tad nešvaistykite laiko veltui.
  5. Supaprastinkite informaciją, ką turite išmokti. Atsirinkite, kas yra jums yra svarbu, susidėkite esminius taškus ir šią susistemintą informaciją mokykitės atmintinai. Šis mokymosi būdas yra užmirštas, nors tai yra „maistas“ smegenims.
  6. Mokykitės vieną kartą. Atsirinkę esminę informaciją turite „iškalti“ ją vieną kartą ir visiems laikams.
  7. Nedarykite klaidų. Jeigu mokotės ir kartojate klaidas – mokykitės iš naujo. Mokymosi procesas tenkins jus, kai nebebus kur suklysti. Kai pakartosite informaciją be klaidų, užfiksuokite ir mokykitės toliau.
  8. Tikėkite tuo, ką darote. Motyvuokite save: jei kiti gali išmokti – galite ir jūs. Pasidžiaukite tarpiniais rezultatais, nes pasiekimai ir teigiamos emocijos skatins jus judėti toliau.

Išbandykite šias paprastas priemones, pritaikykite paprastus patarimus savo kasdienybėje. Mokytis niekada nevėlu – svarbiausia noras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius