-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 01

Po bėgimo treniruotės Remigijus Šimašius tapo Vilniaus maratono globėju

„Vienas treneris sakė, bėgti reikia tokiu tempu, kad dar galėtum susikalbėti. Todėl visada pasiimu telefoną“, – juokėsi Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Pirmadienio vakarą po trumpos treniruotės Neries krantinėje jis oficialiai tapo „Danske Bank Vilniaus maratono“ globėju.
Darius Mikulis, Remgijus Šimašius, Gintautas Galvanauskas
Darius Mikulis, Remgijus Šimašius, Gintautas Galvanauskas / S.Čirbos nuotr.

Kartu su meru simbolinę distanciją krantine bėgo ir „Danske Bank“ Lietuvos filialo generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas, bei rugsėjo 10-ąją vyksiančio „Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatorius Darius Mikulis.

„Šiek tiek karštoka, bet vis tiek labai smagu bėgti šia krantine. Ypač prisiminus, kaip ji atrodė prieš dvejus metus. Labai džiaugiuosi, matydamas čia bėgiojančius ir dviračiu besivažinėjančius žmones. Jaučiasi, kad miestas yra gyvas ir sportiškas“, – kalbėjo R.Šimašius.

Vilniaus meras pirmą kartą tapo „Danske Bank Vilniaus maratono“ globėju. Didžiausias Lietuvoje bėgimo renginys kasmet sutraukia po keliolika tūkstančių bėgikų iš visos Lietuvos ir užsienio.

„Tai vienas masiškiausių ir pagrindinių sporto renginių, sutraukiančių visą miestą – ir tuos, kas bėga, ir tuos, kas palaiko. Smagu, kad organizatorių dėka po truputį vejamės kitas Baltijos šalis, dalyvių skaičius auga ir vis daugiau žmonių pasirenka maratono distanciją“, – kalbėjo Vilniaus meras.

Pasipuošė vardiniais marškinėliais

R.Šimašius ir G.Galvanauskas pasipuošė vardiniais „Danske Bank Vilniaus maratono“ marškinėliais. Tokio dizaino marškinėlius gaus visi rugsėjo 10-ąją bėgsiantys maratono distanciją. Ir Vilniaus meras, ir „Danske Bank“ vadovas prie starto linijos stos EUROCASH1 10 km bėgime.

„Kartu su organizatoriais kuriame šventę tiek miestui, jo gyventojams, tiek svečiams. Labai džiaugiuosi matydamas bėgančius sportininkus, šeimas, moksleivius, studentus, senjorus, savo kolegas.

VIDEO: Danske Bank Vilniaus maratono globėjas - Vilniaus meras Remigijus Šimašius

Vilnius – labai europietiškas miestas, kuriame žmonės sportuoja ir vis dažniau renkasi sveiką gyvenseną. Manau, „Danske Bank Vilniaus maratonas“ smarkiai prie to prisideda“, – įsitikinęs G.Galvanauskas.

Skirtingose distancijose bėgs arti tūkstančio jo vadovaujamo „Danske Bank“ darbuotojų.

„Kuo daugiau sportuojančių žmonių – tuo mažiau išlaidų sveikatos apsaugai, nes kiekvienas į bėgimą investuotas euras atsiperka dešimteriopai. Norėtųsi, kad bėgimu žmonės užsikrėstų jau nuo mažens“, – sakė G.Galvanauskas.

Dalyvių bus daugiau

„Danske Bank“ tarptautinio Vilniaus maratono pagrindiniu rėmėju tapo 2012-aisiais. Tuomet susiformavo ir organizatorių branduolys, kasmet tobulėjantis ir įnešantis naujovių.

„Kiekvienais metais žengiame į priekį ir džiaugiamės, kad šiemet sulaukėme miesto mero globos. Ne vienerius metus to siekėme. Džiugu, kad tiek meras, tiek savivaldybė mums skiria dėmesio, prisideda ir palaiko. Mes esame organizatoriai, tačiau „Danske Bank Vilniaus maratonas“ yra bendras viso miesto renginys ir savivaldybė taip pat prisideda prie jo sėkmės“, – kalbėjo D.Mikulis.

Iki „Danske Bank Vilniaus maratono“ liko 39 dienos. Organizaciniai darbai jau įsibėgėjo, o rengėjai džiaugiasi, kad dalyvių aktyvumas jau dabar viršija praėjusių metų rodiklius.

„Pasiruošimas vyksta pagal planą, marškinėliai jau yra, medaliai keliauja, deriname gatves, ženklus, pradedame reklaminę kampaniją. Dalyvių skaičius auga, šiemet jau turime daugiau užsiregistravusiųjų negu pernai tą pačią dieną. Reikia tikėtis, kad rugsėjo 10-ąją bus geras oras bėgikams“, - kalbėjo organizatorius.

„Danske Bank Vilniaus maratonas“ – didžiausias bėgimo renginys Lietuvoje, o už puikią organizaciją net trejus metus buvo 5 žvaigždutėmis įvertintas Europos atletikos bėgimo visiems organizacijos. Rengėjai tikisi netrukus gauti ir Tarptautinės lengvosios atletikos asociacijos (IAAF) bronzinį įvertinimą. Tokį iš Baltijos šalių kol kas turi tik Ryga.

Didžiausiame Lietuvoje bėgimo renginyje tūkstančiai dalyvių varžysis šešiose distancijose: maratono (42 km 195 m), „RIMI Pusmaratonio“ (21 km 098 m), EUROCASH1 10 km bėgime, „RIMI Šeimos“ 4,2 km bėgime, „Corny moksleivių ir studentų bėgime“ bei „#BEACTIVE vaikų bėgime“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius