-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 06 25

Renginio atmosfera – kodėl vedėjas yra būtinas ir kokie veiksmai išgelbėtų nuo fiasko?

Daugumai lietuvių geras renginys asocijuojasi su entuziastingu vedėju, daug muzikos bei gausiu vaišių stalu. Bet ar tikrai būtent šie elementai sukuria teigiamą emociją? Kokia yra pagrindinė sėkmingo renginio struktūra? Į ką turėtumėte atsižvelgti prieš renginį, kad išvengtumėte klaidų? Šiame straipsnyje apžvelgsime pagrindinius renginio planavimo akcentus, kurie padės išvengti chaoso ir sukurs šiuolaikišką atmosferą.
Renginys
Renginys / 123RF.com nuotr.

Renginio sėkmė priklauso ne tik nuo sklandaus jo vykdymo, todėl renginių planuotojai visuomet yra pasiruošę ir numato galimus iššūkius, kurie neišvengiamai iškils renginio planavimo procese arba renginio metu. Labai lengva iš karto pereiti prie taktikos ir pamiršti, kad be strategijos geras renginys gali likti tik iliuzija. Anot Jolitos Karaciejienės, ,,No Panic“ renginių vadovės, nusistovėjęs mitas, kad nuotaiką sukuria vedėjas, linksma programa ir daug juoko. Tačiau iš tiesų viskas kiek kitaip. Atsakymas glūdi giliau ir visai kitur. Iš tiesų renginio nuotaiką kuria visuma.

Reikalavimai vietai – ne tik estetika ir grožis

Vieta lemia daug, apsvarstykite, ar išrinktos renginio lokacijos infrastruktūra bus patogi ir funkcionali? Pavyzdžiui, ar prireiks interneto, ar erdvė ir patalpos atitiks žmonių skaičių? Ar renginio dalyviams numatytos vietos automobiliui, ar aplinka, erdvė yra jauki (šiltas dekoras, maloni aplinka žmogų atpalaiduoja, to puikus pavyzdys SPA centrai, kuriuose itin didelis akcentas skiriamas aplinkai, dekorui, audio fonui).

„Dalyvių nuotaika priklauso ne nuo konkrečių dalykų, o bendrai nuo pojūčių – ką renginio dalyvis jaučia konkrečią minutę, atėjęs į erdvę, išgirdęs vedėjo balsą, paragavęs patiekalų ar bendraudamas su kitais. Tą pojūčių visumą kuria organizatorius, kartu su savo komanda (DJ, vedėju, maitintojais, atlikėjais)“, – sako J. Karaciejienė. Todėl itin svarbus sklandus jų tarpusavio bendradarbiavimas, tikslų išsiaiškinimas bei kokio rezultato siekiama. Tad sudarykite planą, aptarkite jį, paskirkite atsakingus asmenis – vykdytojus, kurie renginio vietoje koordinuos savo sritis ir taip užtikrins kokybę.

Muzikinis fonas gali stimuliuoti, sukelti džiaugsmą ar net liūdesį

Muzikinis fonas turėtų būti vienu iš pagrindinių prioritetų ir štai kodėl. Pasak kompozitoriaus ir tyrinėtojo Barry Goldsteino, klausantis muzikos gali kilti emocijos, kurios padidina dopamino, specifinio neuromediatoriaus, kuris gaminasi smegenyse, kiekį ir padeda kontroliuoti smegenų centrą, atsakingą už malonias emocijas. B. Goldšteinas paaiškina: „Liūdesiui reprezentuoti gali būti naudojama Bethoveno kompozicija, o džiaugsmui – Pharrello Williamso daina „Happy“.

Dėl šios priežasties būtina atsakingai rinktis muzikinį foną. Pasak ,,Barrington event“ renginių vadovo Rolando Girštauto, renginio garso takelis pasąmoningai sukuria konkrečią nuotaiką žmogui ir tai įrodyta moksliškai. Štai net prekybos centrų pardavimams ar augalų šiltnamiuose augimo rezultatams muzika daro didelę įtaką. Tad ir renginių organizatoriai su DJ turi kurti, „statyti“ renginio nuotaiką valanda po valandos, kelti ją iki kulminacinio momento ar nuraminti, atpalaiduoti, jeigu taip reikia pagal scenarijų.

Kodėl negalima dalyvių palikti tik stebėtojais?

Rolando Girštauto teigimu, lietuviams šventėse vis dar labai aktualus komfortas ir patogumas, geras aptarnavimas. Tai nėra blogai, nes gerina kokybę. Užsienio festivaliuose, renginiuose, kitose šventėse žmonės mažiau skiria dėmesio, ar patogiai, kiek maloniai viskas pateikta. ,,Manau, šioje vietoje išlaikydami kokybę lenkiame kitus. Tai pabrėžia ir turizmo sritis, kad Lietuvoje aukštesnis aptarnavimo lygis. Visgi nepamirškite svarbaus dalyko – vieta, aplinka, fonas yra svarbūs dalykai, o papildomo ,,cinkelio” jiems prideda dalyvių įtraukimas į renginio veiksmą”, – pabrėžė R. Girštautas.

Agnė Česnulevičiūtė, ,,Kluborama“ atstovė sako, kad gerai dalyvių nuotaikai įtakos turi ir bendrumo jausmas renginyje, kaip veiksmas sujungia visus per pramogas, užduotis, temas, istorijas. Kai renginys būna individualizuotas, paliečiantis dalyvius asmeniškai, o ne paliekantis juos pasyviais stebėtojais.

Renginys, kuriame scenarijus kuriamas apie pačią įmonę, jos darbuotojų bendras patirtis ir tikslus, pasiekimus ir išgyvenimus, taip vienijant renginio dalyvius, kuriant bendrumo ir vieningumo jausmą, visada paliks labiau teigiamą įspūdį, įsimins dėl asmeniškumo ir artumo jausmo. Juk smagiau kai renginys yra organizuotas specialiai jums, o ne šabloniškai. Individualizuotą turinį galima kurti tiek per programą, tiek per veiklas, tiek per dekoro elementus. Čia pasitarnauja renginio organizatorius – režisierius, kadangi turinio paruošimas turint esminius renginio elementus, praturtina renginio kokybę nedidinant jo biudžeto – organizatoriaus pagalba įprasminami visi renginio elementai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius