Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 27

Simona Albavičiūtė-Bandita papasakojo apie nuotykį Rio de Žaneire ir išdavė romantiškiausio pikniko idėją

Radijo laidų vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita prisipažįsta, jog šiltuoju metų laiku centrinių miesto gatvių kiek privengia. Ramybės ir atokvėpio ji mieliau ieško gamtoje. Tiesa, tai nereiškia, jog aktyvi moteris taip paprastai pasiduoda nieko neveikimui bei prisipažįsta, jog bene didžiausias gryno oro malonumas tokiu metų laiku – piknikai su gerų draugų kompanija.
Simona Albavičiūtė-Bandita papasakojo apie nuotykį Rio de Žaneire ir išdavė romantiškiausio pikniko idėją
Simona Albavičiūtė-Bandita papasakojo apie nuotykį Rio de Žaneire ir išdavė romantiškiausio pikniko idėją / IKI nuotr.

Vasaros prie jūros suformavo naujas tradicijas

Ne vienerius metus Simona drauge su kolegomis vasarą išsikrausto prie jūros bei radijo laidas klausytojams transliuoja tiesiogiai iš ten. Nenuostabu, kad vėjo ir bangų kupinos dienos atneša ir naujus įpročius. Radijo laidų vedėja sako, jog prie jūros natūraliai persikelia ne tik einamieji darbai, bet ir malonumai.

„Pietų pertraukos paplūdimyje tampa neatsiejama dalimi. Kartais viskas vyksta paskubomis, tačiau pamenu ir labai smagių spontaniškų piknikų. Prie jūros valgomas maistas kur kas skanesnis, todėl šis dienos ritualas man ypač patinka“, – pasakoja Simona.

Moteris prisipažįsta, kad būtent Baltijos pajūryje ji yra turėjusi ir ypatingą pikniką. „Man labai patinka detalės. Kartais pats meniu tampa kur kas mažiau svarbus, nei jo išbaigtumas. Atmintyje ilgai nešiosiuosi ypatingą iškylą. Yra tokia vieta mūsų pajūryje, kur stūkso stalas. Tąkart ant jo puikavosi balta staltiesė, tikri įrankiai, geras maistas ir puiki palyda. O vaizdas, atsiveriantis į banguojančią jūrą, tiesiog verčia iš kojų. Manau, tai nuostabi idėja visiems, išsiilgusiems romantikos“, – šypteli radijo laidų vedėja.

IKI nuotr./Simona Albavičiūtė-Bandita papasakojo apie nuotykį Rio de Žaneire ir išdavė romantiškiausio pikniko idėją
IKI nuotr./Simona Albavičiūtė-Bandita papasakojo apie nuotykį Rio de Žaneire ir išdavė romantiškiausio pikniko idėją

Mieste ieško žaliųjų zonų

Nuolatiniame skubėjime dėl darbų gausos paskendusi Simona teigia, jog alinančio karščio dienomis stengiasi pasimėgauti atokvėpio minutėmis ir bent trumpam iškišti nosį į gryną orą.

„Dirbdama Vilniuje mėgstu išeiti iš studijos ir bent trumpam prisėsti ant laiptų. Tokiomis akimirkomis stengiuosi pasimėgauti šviežiomis uogomis ar kitu lengvu užkandžiu. Tai tarsi mažas ritualas, bet pasikraunu energijos ir vėl atgal prie darbų“, – išduoda Simona.

Kalbėdama apie miesto ritmą, radijo laidų vedėja sako, jog centrinių gatvių šurmulys ją veikia neigiamai, todėl turėdama laiko, ji stengiasi atrasti jaukias Vilniaus rekreacines vietas.

„Žvėryno rajone su draugais turime mėgstamą parkelį, ten kartas nuo karto susitinkame, išgeriame kavos puodelį, pasilepiname užkandžiais. Smagių iškylų esu turėjusi Bernardinų sode. Manau, tai didžiulis privalumas, jog pačiame mieste apstu žalių plotų, kur galima kokybiškai praleisti laiką, pasimėgauti augmenija. To mums gali pavydėti daugybė šalių“.

Iškyla ant vandens – kodėl gi ne?

Prisimindama įsimintiniausias savo iškylų akimirkas, Simona pasakoja, jog sykį Trakuose kartu su draugų kompaniją pikniką nutarė rengti ant vandens.

„Tuomet bandėme vandenlenčių malonumus. Tai toks smagus užsiėmimas, kur norint gali ir pasportuoti, ir pailsėti. Po aktyvaus plaukimo nutarėme pasistiprinti, tačiau tai padarėme neįprastai: prisipirkome įvairaus maisto ir pikniką perkėlėme ant vandenlenčių. Maža to, vandenyje dar sugebėjome ir raketėmis pažaisti. Buvo labai smagus laikas, visiems rekomenduoju“, – pasakoja žymi moteris.

Ne ką mažiau įspūdžių padovanojo ir viešnagė Rio de Žaneire. Ten Simona su vietiniais turėjo galimybę pamatyti miestą iš paukščio skrydžio, susipažinti su vietiniais, pasimėgauti geriausiais restoranais, skrosti jūros bangas, keliaujant jachta. „Vis dėlto, labiausiai įsiminė vietinės brazilės organizuotas piknikas, kurio metu paragavau skaniausio pasaulyje užkandžio – kepto kamambero sūrio su trumų medumi, patiektą su džiovintais duonos trapučiais. Jau kitą dieną išskubėjau į parduotuves ir į Lietuvą parvežiau glėbį stiklainiukų su trumų medumi”, – atradimais dalijasi Simona.

Pasak jos, vasara, o ypač tokia karšta kaip šioji, yra pats tas laikas išlaisvinti fantaziją ir spontanišką pikniką surengti pačioje netikėčiausioje vietoje. Itin mėgstanti piknikų kultūrą, Simona šią vasarą prisijungia prie prekybos tinklo IKI inicijuojamos kampanijos „Visi į lauką!“ ir drauge kviečia praleisti kaip įmanoma daugiau laiko gryname ore bei atrasti valgymo lauke malonumus.

„Tokios patirtys gali virsti puikiu prisiminimu, surenkite sau ir draugams pramogą, pasimėgaukite buvimu gryname ore. Lietuvoje apstu tam puikiai subalansuotų vietų, tereikia šiek tiek pasiruošti ir piknikas virs tikra švente“.

Romantiškas užkandis pagal Simona Banditą: keptas kamamberas su medumi

Partnerio nuotr./Romantiškas užkandis pagal Simona Banditą: keptas kamamberas su medumi
Partnerio nuotr./Romantiškas užkandis pagal Simona Banditą: keptas kamamberas su medumi

Reikės:

  • 1 vnt. Kamambero sūrio;
  • Trumų medaus;
  • Prancūziško batono arba džiovintų krekerių.

Pagaminimas:

Išimkite ar išvyniokite kamambero sūrį iš pakuotės ir nepjaustytą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sūrio viršuje įpjaukite groteles ir ištepkite visą paviršių trumų medumi. Skardą su sūriu pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min. Iškepusį sūrį tiesiai su kepimo popieriumi dėkite į lėkštę ir patiekite dar šiltą – kol vidus dar tįstantis ir lengvai tepamas. Sūrio vidų kabinti galima prancūziškos bagetės riekele, krekeriais. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius