-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 15

Skelbiu.lt: Kaune nuomojamas itališko dizaino eskimų namelis – sniego patalai už 150 eurų

Pavargote nuo rutinos, tad verkiant reikia išbandyti ką nors naujo? Gyvenime trūksta romantikos? Šiurpuliukais per odą nueina mintis apie nakvynę po atviru dangumi? Esate girdėję ir internete patikrinę užsienio ledo viešbučius? Jeigu į bent vieną šių klausimų atsakėte teigiamai, turime jums puikų variantą – švęsti gyvenimą eskimų tipo būste Kauno Žaliakalnio mikrorajone.
Iglu Žaliakalnyje
Iglu Kauno Žaliakalnio mikrorajone / Asmeninio albumo nuotr.

„Jaukus, šviesus vieno kambario namas“ – taip iglu po atviru dangumi lankomiausiame šalies skelbimų portale Skelbiu.lt pristato kaunietė Natalija.

Moteris siūlo ir trumpalaikę, ir ilgalaikę eskimų namelio nuomą. Pastaroji, tiesa, visiškai priklauso nuo oro sąlygų. Natalijos pasiūlymą apžiūrėti galite spustelėję šią nuorodą.

Verslo idėja Lietuvai gimė italo galvoje

Istorinėje laikinojoje sostinėje stovinčio 5 kv. metrų ploto sniego namelio nuomos idėja kilo išradingajam italui Matteo – kaunietės Natalijos dukros sutuoktiniui.

„Vaikai gyvena Amsterdame, bet, kadangi dirba nuotoliniu būdu, karantino metu sugrįžo į tėviškę. Mano žentas Matteo – italas, tad jam sniegas yra kažkas antgamtiško. Negali atsidžiaugti baltu sniegu visą žiemą. Sniegui tapus kibesniu, Matteo nulipdė kareivėlio skulptūrą.

Sniegas patirpo, kareivėlis sugriuvo, o vėl šviežiai prisnigus, iš naujo pasiraitojome rankoves“, – prisimena Natalija.

Asmeninio albumo nuotr./Italo Matteo nulipdyta kareivio skulptūra
Asmeninio albumo nuotr./Italo Matteo nulipdyta kareivio skulptūra

15min pašnekovės teigimu, dukra su sutuoktiniu keletą metų bando įsigyti nekilnojamąjį turtą Nyderlandų sostinėje Amsterdame. Tiesa, poros bandymai kol kas nesėkmingi dėl šiame mieste egzistuojančios įspūdingos paklausos bei dar įspūdingesnių kainų.

Juokais pora nusprendė pirmąjį savo bendrą būstą pasistatyti Žaliakalnyje esančio tėvų kotedžo 2 arų kieme.

„Taip ir statė pasižaisdama visa mūsų šeima. Abi dukros, aš, mano tėtis. Namelį pastatėme per kelias dienas. Be abejo, pagrindinis architektas, inžinierius ir dizaineris buvo Matteo. Vaikai juokavo, kad Amsterdame tokį būstą „paimtų“ iš karto. Pagalvojome, kad savo iglu nuomą galime pasiūlyti tautiečiams. Žinoma, daugiau juokais negu rimtai“, – pasakoja Natalija.

Patogumai – tik daliniai

Prieš savaitę Skelbiu.lt patalpintas kauniečių skelbimas greitai buvo pastebėtas smalsesnių portalo lankytojų. Nestandartinio vieno kambario namelio nuomos pasiūlymo peržiūrų skaičius jau perkopė 4 tūkst.

Asmeninio albumo nuotr./Iglu Žaliakalnyje interjeras
Asmeninio albumo nuotr./Iglu Žaliakalnyje interjeras
Asmeninio albumo nuotr./Iglu Žaliakalnyje su romantikos elementais
Asmeninio albumo nuotr./Iglu Žaliakalnyje su romantikos elementais

„Būsiu nuoširdi: tikrai nesitikėjom, kad mūsų skelbimas internete sulauks tokio susidomėjimo. Kaimynystėje statomas naujas kvartalas, kuriame parduodami butai. Apžiūrėjome butų skelbimus ir nustebome, kad nuo spalio mėnesio jie peržiūrėti mažiau negu kad mūsų iglu vos per savaitę“, – stebisi populiariojo Skelbiu.lt skelbimo autorė.

Natalija juokais tikina, kad naujos statybos sniego namelis ne kaži kiek atsilieka nuo kaimynystėje parduodamų butų. Kaip ir pastarieji, iglu maksimaliai pritaikytas būsimųjų gyventojų patogumui.

Dienos metu eskimų namelyje vyrauja natūralus apšvietimas, vidun besiskverbiantis pro stoglangius, o jaukiems vakarams įsižiebia spalvinga girlianda.

Matteo ant namelio stogo netgi įrengė anteną stipresniam interneto ryšiui užtikrinti. O ir užstatas naujakuriams nėra būtinas.

„Sniego aplink yra daug, galima praustis jame kad ir kelis kartus per dieną. Vietinę kanalizaciją irgi galime sutvarkyti. Privatumas, deja, tik dalinis: nešliaužiosime po kiemą, bet, vis tik, į namelį patekti reikės praeinant pro mūsų būstą. Na, jeigu nuomininkai bus tvarkingi, mokūs ir pageidaus to, galėsime suorganizuoti atskirtą įėjimą“, – juokiasi Natalija.

Kaunietės teigimu, nakvynei žymiausiame Žaliakalnio iglu nuomininkai laukiami netgi su vaikais bei augintiniais: „Kuo daugiau žmonių, kuo meiliau susiglaudę, tuo geriau. Jeigu reikia atgaivinti santykius – prašome į svečius. Tiesa, šildymu tiek žmonės, tiek gyvūnai turės pasirūpinti patys.“

Kreipėsi dėl išperkamosios nuomos

Besidominčiųjų Natalijos skelbimu jau atsirado ne vienas. Pirmojo skambučio šeima sulaukė praėjus vos pusvalandžiui po to, kai pasiūlymas pasirodė portale Skelbiu.lt.

Kaip ir pats skelbimas su humoro atspalviu, taip ir skambinusieji kreipėsi į Nataliją daugiau juokais negu rimtai nusiteikę išsinuomoti šį eskimų namelį.

Asmeninio albumo nuotr./Iglu Žaliakalnyje statybos
Asmeninio albumo nuotr./Iglu Žaliakalnyje statybos

„Skambino vyrukas ir paprašė sąskaitos išankstiniam pusmečio nuomos apmokėjimui. Juokėsi, kad tuoj, vos tik išsidžiovinęs kojines, atkeliaus. Žinote tą jausmą, kai kalbi su žmogumi telefonu ir, nors jo veido nematai, intuityviai jauti, kad kitame laido gale esantis šypsosi? Taip ir šitas žmogus kalbėdamas šypsojosi.

Netrukus parašė ir mergina iš Vilniaus, pasiteiravo, galbūt parduotume su išperkamąja nuoma, pabrėžė, kad, matosi, variantas geras, ekonomiškas, ekologiškas. Sutikome, sakėme, kad įmanoma ne tik išperkamoji nuoma, bet ir apskritai galime būstą perkelti ir į Vilnių, tik jiems reikėtų atsivežti savo kastuvą. O jeigu uždels kokį mėnesį kitą, tuomet nebe kastuvą, bet daugiau kibirų“, – šaržuoja Natalija.

Tikslą pasiekė – sulaukė tik teigiamos reakcijos

Pasak 15min pašnekovės, šypsenos, gera nuotaika ir pozityvumas lietuviškame karantino laikotarpyje – pagrindiniai motyvai, paskatinę kauniečių šeimą portale Skelbiu.lt pasidalinti savo nestandartiniu nuomos pasiūlymu.

„Rimta visoje istorijoje yra tai, kad namelis iš tiesų egzistuoja, jis tikrai mūsų kieme Žaliakalnyje ir veikiausiai išnuomotume, jeigu kokie ekstremalai sugalvotų jame pagyventi. Tačiau reikalą „užsukome“ dėl pramogos, ir tai pasiteisino: nesulaukėme nė vieno pikto skambučio ar žinutės. Visi, kas skambina, rašo žinutes arba palieka komentarus po mūsų skelbimu portale Skelbiu.lt, tai daro su humoru“, – pastebi Natalija.

2 arų sklype esančio naujos statybos sniego namelio trumpalaikės nuomos kaina – 15 eurų parai, ilgalaikės nuomos variantas atsieitų 150 eurų kas mėnesį.

Svarbiausia, anot Natalijos, tai, kad nėra jokių komunalinių mokesčių, o galiausiai ir kainos atžvilgiu kauniečių šeima būtų lanksti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius