Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 22

Šv. Jonų bažnyčios varpinėje įteikti konkurso „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ apdovanojimai

Trečiadienį į Šv. Jonų bažnyčios varpinę rinkosi gausus būrys svečių – čia įvyko LR finansų ministerijos inicijuoto konkurso „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ apdovanojimai.
LR finansų ministerijos konkurso „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ apdovanojimai
LR finansų ministerijos konkurso „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ laimėtojai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Prieš daugiau nei du mėnesius paskelbtas konkursas sulaukė didelio susidomėjimo – į 15min redakciją buvo atsiųsta net 114 video siužetų. Kiekviename jų buvo galima pamatyti, kur Lietuva per du dešimtmečius panaudojo skirtas Europos Sąjungos investicijas.

Ir rezultatai kaip reikiant nustebino, nes kiekvienas dalyvis vis kūrybiškiau, įdomiau ir išradingiau parodė, kaip pasikeitė sutvarkytos miestų infrastruktūros, poilsio ir laisvalaikio erdvės.

Jų darbus įvertino gausus būrys savo sričių specialistų: Lietuvos režisieriai, scenaristai – Donatas Ulvydas, Saulė Degutytė – Šiekštelienė, menininkė – Jolita Vaitkutė, prodiuserė – Ieva Biliūnaitė, Lietuvos muzikantas, dainų autorius, TV laidų prodiuseris – Saulius Urbonavičius – Samas, fotografas – Antanas Sutkus ir videorinkodaros specialistas Ronaldas Burokas.

Komisijos narių išrinkti laimėtojai trečiadienį susirinko į Šv. Jonų bažnyčios varpinę, kurioje vyko LR finansų ministerijos inicijuoto konkurso „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ apdovanojimai.

Džiaugiasi, kad pokyčiai pastebimi

Prieš pat prizus įteikiant pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojams, sveikinimo žodį tarė Finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Pastaruoju metu apskritai yra Europos Sąjungos fondų laikotarpis, nes keičiasi programavimo perspektyvos. Galbūt toks virsmas – baigiasi sena perspektyva ir turime naujos kartos planą, su kuriuo kartu ateina naujos investicijos, apie kurias galime diskutuoti su visuomene, sužinoti lūkesčius. Ir turbūt geras laikas pareflektuoti ir pažiūrėti į tai, kas nutiko per 20 metų“, – į susirinkusius svečius kreipėsi G.Skaistė.

Finansų ministrė nepraleido progos paminėti ir Ukrainos situacijos, kuri intensyviai siekia tapti Europos Sąjungos nare. Jos manymu, šalis išgyvena panašų laikotarpį, kurį perėjo Lietuva, kai sugriuvo Sovietų Sąjunga.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Konkurso „Ar matai kaip keičiasi pasaulis“ apdovanojimai
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Konkurso „Ar matai kaip keičiasi pasaulis“ apdovanojimai

„Prieš keletą metų teko lankytis Ukrainoje lankant savo giminaičius ir čia matomas labai panašus startas ir sąlygos pradėti savo gyvenimą nuo nulio. Kai jie nėra Europos Sąjungos nariai, neturėjo tų investicijų, skirtumas išties milžiniškas. Labai svarbu, kad Ukraina renkasi Europos kelią“, – tikina ji.

Finansų ministrė nori pabrėžti, kad Lietuva per šiuos 20 metų pajuto skirtas investicijas ne tik į fizinius objektus. Ji atkreipė dėmesį ir į pasikeitusį žmonių būdą vertybių suvokime.

„Bandoma parodyti naujus takus, kelius, takelius, bėgančius gražius žmones, bet tuo pačiu jaučiasi, kad žmogus tapo laisvas. Manau, kad Europos Sąjungos investicijos kuria ne tik fizinę aplinką, bet ir laisvą, kūrybišką žmogų, leidžiant jam tobulėti įvairiose srityse.

Tai prisideda prie mūsų visų gerovės ir klestėjimo. Džiaugiuosi, kad jūs esate tie žmonės, kurie pastebi tuos dalykus. Dauguma investicijas priima kaip status quo, tačiau niekas neateina už dyką. Viskame yra daug darbo ir planavimo. Todėl ačiū už gražų indėlį“, – į konkurso dalyvius kreipėsi ir jiems dėkojo Finansų ministrė G.Skaistė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Konkurso „Ar matai kaip keičiasi pasaulis“ apdovanojimai
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./ Konkurso „Ar matai kaip keičiasi pasaulis“ apdovanojimai

Po ministrės nebuvo pamiršti ir komisijos nariai – jiems skirta atskira padėka. Ir nors ne visiems pavyko atvykti į apdovanojimus, tačiau dalis pasirodė ir taip pat papasakojo apie savo įspūdžius.

„Tikrai buvo stresas, nes reikėjo labai greitai viską peržiūrėti. Ir apsidžiaugiau, kad buvo tiek daug dirbančių, originalių ir išmanančių žmonių. Tik buvo sunku išrinkti, nes reikėjo trijų, o aš jaučiau septynis ir viskas“, – juokdamasi kalbėjo Lietuvos režisierė, scenografė Saulė Degutytė-Šiekštelienė.

Po režisierės kalbos konkurso dalyviams padėkojo ir kiti du komisijos nariai – videorinkodaros specialistas Ronaldas Burokas bei TV laidų prodiuseris – Saulius Urbonavičius-Samas.

„Buvo išskirtinių darbų, kuriuos pirmiausiai peržiūrėjau. Man labai patiko animacija, nes ten buvo kitoks priėjimas. Matote, žmonės nėra profesionalai, tai jie parodė, kaip mes pasikeitėme. Atrodo, kad norisi tai perteikti nebanaliai, o kaip kas sugeba“, – šypsojosi TV laidų prodiuseris.

Daugiau apdovanojimų akimirkų – galerijoje:

Daugiausiai simpatijų – nostalgiškam vaizdo įrašui apie kaimą ir miestą

Po komisijos narių sveikinimų ėjo labiausiai laukta apdovanojimų dalis – prizų įteikimas. Pirmoji savo prizą atsiėmė 3 vietos laimėtoja K.Cvirkienė. Ji kartu su E.Novickij surinko 149 komisijos balsus.

„Labai buvo smagu dalyvauti. Šiaip noriu pasakyti, kad aš sportuoju 15 metų ir taip, kaip dabar Vilnius pasikeitė, yra fantastika. Sportuokit, važiuokite dviračiu ir turėkite sportišką laisvalaikį“, – atsiėmusi prizą sakė K.Cvirkienė.

Video galite pamatyti čia.

Po jos link apdovanojimo žingsniavo ir 2 vietos laimėtojas Titas Zajanckauskas iš Varėnos. Vaikino nuotaikingas darbas taip stipriai sužavėjo komisijos narius, kad šie ketina jo ištartą klausimą panaudoti savo komunikacijoje – „kas mūsų laukia ateityje, kai praėjo tik 20 metų?“

„Labai daug žodžių turiu, tai net nežinau, ką pirmiau pasakyti“, – juokėsi vaikinas, kuriam buvo įteiktas 700 eurų prizas.

Jo video galite pamatyti čia.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Konkurso „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ 1, 2 ir 3 vietos laimėtojai
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Konkurso „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ 1, 2 ir 3 vietos laimėtojai

Galiausiai paskutiniuoju tapo pirmos vietos laimėtojas Paulius Dragūnas. Už jo kūrybišką vaizdo įrašą, kuris aprėpė nespalvotus ir nostalgiškus vaizdus, buvo įteikti 1000 eurų.

„Man pačiam labai faina matyti čia susirinkusius žmones. Ir pats darbas, kai dariau, tai galvojau, arba pavyks, arba bus nesąmonė ir visai nepavyks. Džiaugiuosi, kad pasisekė ir jį pamatys“, – susirinkusiems svečiams dėkojo Paulius.

Nugalėtojo video:

VIDEO: P.Dragūno video „Miestietis kaime“

Be to, buvo įteikti ir 15min Group įsteigti prizai, – naujienų portalo 15min, BNS sprint, Žmonės cinema ir žurnalo „Žmonės“ metinės prenumeratos. Juos įteikė „15min group“ verslo partnerysčių vystymo vadovas Donatas Večerskis.

Ir nors apdovanojimų metu pasirodė ne visi nugalėtojai, tačiau verta priminti, kas pelnė 3000 skaitytojų simpatijas.

618 balsų surinkęs A.Lukoševičius (video galite pamatyti čia), 482 balsų surinkę E.Gadeikytė ir P.Perminaitė (video galite pamatyti čia) bei 450 balsų turintys M.Bacevičiūtė ir N.Kazakevičius (video galite pamatyti čia).


Sveikiname visus nugalėtojus!

Dėmesio: Su visais nugalėtojais dėl prizų atsiėmimo bus susiekta asmeniškai elektroniniu paštu.


Visus konkursui pateiktus darbus galite pamatyti ČIA


Konkursą organizavo: LR Finansų ministerija, išmanios komunikacijos agentūra „Idea prima“, naujienų portalas 15min.

Jau 20 metų Lietuva keičiasi kartu su Europos Sąjungos (ES) investicijomis. Įveikėme ilgą kelią – nuo pasirengimo stojimui į ES iki buvimo pilnateise jos nare. Per šį laikotarpį į Lietuvos gerovę buvo investuota beveik 20 milijardų eurų. Kartu su ES investicijomis kuriame darbo vietas, geriname švietimo ir medicinos paslaugų kokybę, gražiname aplinką, skatiname verslą, padedame negalią turintiems žmonėms ir įkvepiame veikti kiekvieną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius