-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29

TOP 5 geriausios vasaros stovyklos Lietuvoje 2019 metais

Vaikų vasaros stovyklų skaičius Lietuvoje kasmet auga, su didėjančiu stovyklų skaičiumi atrandame ne tik smagias, bet ir labai naudingas stovyklas vaikams. Kuriose vaikai nebe tik susiranda draugų, socializuojasi, bet ir ugdo itin reikalingas kompetencijas. Šių metų TOP 5 stovyklų sąrašas buvo sudaromas atsižvelgiant į tai, kokią realią ugdomąją vertę stovyklos suteikia vaikui ir kiek ji aktuali šiandieniniame kontekste.
TOP 5 geriausios vasaros stovyklos Lietuvoje 2019 metais
TOP 5 geriausios vasaros stovyklos Lietuvoje 2019 metais / Partnerio nuotr.

2018 metų TOP 5 stovyklas rasite čia.

Šiame straipsnyje apžvelgsime geriausias šių metų vasaros stovyklas pagal šiuos kriterijus:

  • Vertė – kokią naudą ši stovykla suteikia?
  • Aktualumas – kiek aktuali ši stovykla šiandieniniame kontekste?
  • Ugdomi įgūdžiai – ko vaikas išmoks šioje stovykloje?
  • Sąlygos – kokiomis sąlygomis organizuojama stovykla?
  • Kaina – koks stovyklos kainos ir vertės santykis?

1. 5 Žaidimų stovykla

Kasdien, visapusiškai tobulėjantis vaikas, siekiantis gauti geriausią rezultatą, nesvarbu kokia veikla užsiimtų. Vaikas, gebantis kompleksines problemas skaidyti į mažesnes dalis ir jas spręsti. Vaikas, suvokiantis komandos vertę ir savo rolę joje, nebijantis priimti sprendimą, įvertinęs palankiausią baigtį. Klausiate – kaip to pasiekti? Robotikos akademijos atsakymas – analizuojant (įkvėpkite oro) … kompiuterinius žaidimus!

Vertė (5/5) – Robotikos akademija padarė tai, kas iš pažiūros atrodo neįmanoma – valandą per dieną skirdami žaidimams, o likusią dienos dalį – problemų, loginių, praktinių užduočių pagal žaidimų tematiką sprendimui ir analizei gavo sunkiai suvokiamą rezultatą. Vaikų dėmesys – maksimalus, o laikas praleistas prie ekrano – minimalus! Daugiau apie stovyklos vertę vaikui galite skaityti atskirame straipsnyje.

Aktualumas (5/5) – didžioji dalis šiuolaikinių vaikų negali atplėšti akių nuo ekranų ir žaidimų, esančių juose. Tačiau dauguma vaikų žaidimus žaidžia nesiekdami tobulėti, su vienu tikslu – žaisti, žaisti, žaisti. Jeigu tokį patį laiko kiekį vaikai praleistų besimokydami – per ateinančius 20 metų jie pakeistų pasaulį nebeatpažįstamai.

Ugdomi įgūdžiai (5/5) – problemų sprendimas, maksimalaus rezultato siekimas, nuolatinis tobulėjimas, laiko planavimas, komandinės rolės identifikavimas ir komandinis darbas.

Sąlygos (4/5) – jauni, patyrę, vaikų pomėgius išmanantys vadovai, naujausi iPad planšetiniai kompiuteriai, moderniausi edukaciniai robotai praktinių problemų sprendimui, maitinimas vyksta 3 kartus per dieną – vaikų laukia priešpiečiai, pietūs bei pavakariai.

Kaina (4/5) – šios stovyklos kainos ir vertės santykis yra aukštas. Stovykla nėra pigiausia šiame sąraše, tačiau ugdomos kompetencijos, ugdymo būdas bei priemonės yra moderniausios Lietuvoje, šiuo metu neturinčios analogų.


Bendras įvertinimas – 23/25.

Registraciją į geriausią šių metų vasaros stovyklą Lietuvoje rasite čia. Robotikos akademijos 5 Pasaulių stovykla 2018 metais gavo geriausios vasaros stovyklos titulą.

Partnerio nuotr./Žaidimų stovykla
Partnerio nuotr./Žaidimų stovykla

2. Silicon Valley Smart City stovykla

Vienintelė stovykla šiame sąraše, skirta 12-18 metų vaikams – ši stovykla skirta moksleiviams, ateityje planuojantiems kurti savo startuolius. Joje moksleiviai generuos verslo idėjas, jas tobulins bei planuos jų raidą, kol stovyklos paskutinę dieną pristatys savo idėjas komisijai – patyrusiems tarptautinių įmonių atstovams.

Vertė (5/5) – stovyklos koncepcija yra itin įdomi versliems moksleiviams, nes jos metu vaikai sprendžia analogiškus klausimus, kuriuos tenka spręsti visų startuolių įkūrėjams – kokią problemą sprendžia mano verslo idėja? Kaip ją vystyti? Kaip suplanuoti marketinginę kampaniją, jog ši būtų efektyviausia, pasiektų norimus rezultatus?

Aktualumas (5/5) – Silicio slėnyje kuriamos inovacijos neretai paliečia visos planetos gyventojų gyvenimus, o sunkiai suvokiamos technologijos prasideda nuo idėjos ir jos pardavimo investuotojams. Ši stovykla – puiki simuliacija būsimiems inovatoriams, kurioje jie turi galimybę patirti, ką reiškia sukurti, pristatyti, apginti bei parduoti savo verslo idėją Pasaulinio lygio kompanijų atstovams.

Ugdomi įgūdžiai (4/5) – projektų valdymas, struktūravimas, pasiūlymų ruošimas bei pristatymas, komandinis darbas, socialiniai, komunikaciniai įgūdžiai.

Sąlygos (4/5) – stovykla vyksta Sapiegų parke įsikūrusiame Vilnius tech park, kuris žymus dėl žalių erdvių bei jaunų įmonių – startuolių, įsikūrusių šioje teritorijoje. Moksleivius konsultuos bei jų projektų vertins tarptautinių įmonių atstovai. Maitinimas vyksta kartą per dieną, papildomai vaikai gauna užkandžių.

Kaina (3/5) – šios stovyklos kainos ir vertės santykis yra aukštesnis nei vidutinis. Stovyklos išskirtinumas – jos konceptas bei ugdomi praktiniai įgūdžiai, tačiau ši kaina nėra pasiekiama visų norinčiųjų kišenėms.

Registraciją į Silicon Valley Smart City vasaros stovyklą rasite čia.

Bendras įvertinimas – 21/25

Partnerio nuotr./Silicon Valley stovykla
Partnerio nuotr./Silicon Valley stovykla

3. Talentų vasaros stovykla

Ši stovykla geriausių sąraše jau antrus metus iš eilės dėl savo išskirtinumo – galimybės susipažinti su šou verslo pasauliu bei įgyti įgūdžių reikalingų šiai industrijai. Tai pavyks įgyvendinti su sėkmingais šios srities profesionalais – žinomais televizijos, muzikos, šokių bei kitų scenų atstovais, kurie dalijasi sava patirtimi su stovyklos vaikais.

Vertė (5/5) – stovyklos suteikiamos galimybės pamatyti šou verslą iš arti, susipažinti bei dalyvauti dirbtuvėse su jo atstovais, išgirsti realius patarimus kaip sėkmingai kurti įdomų turinį, kaip pozicionuoti save ir savo kūrybą, aptarti sėkmės bei nesėkmės pavyzdžius. Tai vaikams suteikia ne tik didelę motyvacija siekti šio karjeros pasirinkimo, bet ir vertingas praktines pamokas, pritaikomas ateityje.

Aktualumas (3/5) – pastaruosius kelerius metus tiek Lietuvoje, tiek užsienyje matomas didėjantis turinio kūrėjų (angl. Content) skaičius, kartu vis didesnė dalis profesijų reikalauja kūrybiškumo, gebėjimo mąstyti plačiai, neįspraudžiant savęs į rėmus – savybės, atitinkančios šios stovyklos tikslus.

Ugdomi įgūdžiai (3/5) – kūrybinis mąstymas, socialiniai–komunikaciniai įgūdžiai, dainavimas, video montavimas, plastika – šokis bei aktorystė.

Sąlygos (5/5) – Stovykla vyksta jaukioje atostogų parko teritorijoje – vienintelė stovykla šiame sąraše, kurioje vaikai gyvena naujai įrengtuose rąstiniuose nameliuose su atskirais dušais bei tualetais, stovyklos teritorijoje įrengti modernūs baseinai. Stovyklos maitinimas – aukščiausio lygio, tad sąlygų prasme ši stovykla neturi lygių!

Kaina (3/5) – šios stovyklos kainos ir vertės santykis yra vidutinis. Stovyklos kaina yra didelė, tačiau lyginant su kitomis stovyklomis panašiame kainų intervale, nei viena iš jų neprilygsta savo teikiamomis stovyklavimo sąlygomis.

Bendras įvertinimas – 19/25.

Registraciją į Talentų vasaros stovyklą rasite čia.

Partnerio nuotr./Talentų stovykla
Partnerio nuotr./Talentų stovykla

4. iCAMP Lithuania 2019

iCAMP Lithuania – geriausias šių metų pasirinkimas renkantis stovyklą anglų kalbos lavinimui. Nuostabūs Palangos kraštovaizdžiai, puikiai suformuotos užduotys, iššūkiai bei įvairios dirbtuvės vaikus įtraukia į anglų kalbos pažinimo pasaulį. Į jį vaikus veda profesionalūs dėstytojai, o kas vakarą vykstančios papildančios veiklos užtvirtina tai, kas buvo išmokta. To rezultatas – per dvi savaites akivaizdžiai pagerėję anglų kalbos įgūdžiai, sujungti su puikia vaiko savijauta.

Vertė (4/5) – anglų kalbos įgūdžiai yra viena labiausiai reikalingų kompetencijų, šiuo metu net 1,5 mlrd. Žemės gyventojų šneka anglų kalba, o pagrindinėse Pasaulio industrijose – technologijų, IT, finansų, sveikatos apsaugos bei paslaugų sektoriuje ši kalba yra pagrindinė šnekamoji kalba.


Aktualumas (4/5) – elektroninio vertimo technologija sparčiai tobulėja, tačiau per ateinančias kelias dešimtis metų šios kalbos mokėjimo privalumas niekur nedings – anaiptol, kasmet augant tarptautinės prekybos mastams anglų kalba Lietuvoje ir Pasaulyje yra vis reikalingesnė.

Ugdomi įgūdžiai (4/5) – anglų k., komunikaciniai gabumai, pristatymo įgūdžiai, kūrybiškumas, meninė raiška.

Sąlygos (3/5) – aukštos kvalifikacijos dėstytojai, turintys tarptautinę patirtį, kokybiška programa, suderinanti smagias, įtraukiančias veiklas bei anglų kalbos tobulinamąsias užduotis. Apgyvendinimas nakvynės namuose, įvairios ekskursijos į lankytinus objektus Pajūryje.

Kaina (2/5) – šios stovyklos kainos ir vertės santykis yra žemesnis nei vidutinis. Stovykla vyksta dvi savaites su nakvyne Lietuvos pajūryje, kasdienėmis edukacinėmis veiklomis, ekskursijomis bei užsienio specialistais, tačiau kaina prilygsta kelionės į pietų Europą dviems asmenims kainai.

Bendras įvertinimas – 17/25.

Registraciją į iCAMP vasaros stovyklą rasite čia.

Partnerio nuotr./Icamp stovykla
Partnerio nuotr./Icamp stovykla

5. Vandenlenčių stovykla vaikams ir jaunimui

Vandenlenčių stovyklą sudėtinga lyginti su kitomis šiame sąraše esančiomis stovyklomis, tačiau ši stovykla į šį sąrašą pateko dėl išskirtinai įtraukiančios galimybės vaikams būti itin fiziškai aktyviems, kartu jaučiant beprotišką malonumą!

Vertė (3/5) – viena aktualiausių šiuolaikinių vaikų problemų yra fizinis aktyvumas. Dėl jo trūkumo vaikams išsivysto įvairios laikysenos problemos, dažniausiai siejamos su neteisinga stovėsena, sėdėjimo pozicija ir labiausiai – menku fiziniu aktyvumu, kurį įprastai lemia tai, jog vaikams sportas yra nuobodu, lyginant su kitomis veiklomis.

Aktualumas (3/5) – vandenlenčių sportas yra vienas greičiausiai populiarėjančių Lietuvoje. Pastaraisiais metais šalyje įkuriama bent po kelis naujus vandens parkus, skirtus šiam sportui. Išmokti plaukioti vandenlente yra paprasčiau nei burlente ar kitomis vandens sporto priemonėmis, o patiriamas malonumas – milžiniškas!

Ugdomi įgūdžiai (3/5) – sveika gyvensena, plaukiojimas vandenlente, taisyklinga laikysena, ilgalaikis fizinis aktyvumas, socialiniai įgūdžiai.

Sąlygos (4/5) – stovyklautojai gyvens nedideliuose nameliuose esančiuose ant Zarasų Zaraso ežero kranto – vienos gražiausių Lietuvos lankytinų vietų! Namelyje vaikų gyvens po 4. Vaikai vandenlentėmis plaukios Wake Inn – moderniame vandenlenčių bei pramogų parke, kuriame galės lankytis neribojamai visą stovyklos laikotarpį. Maitinimas stovykloje vyksta 4 kartus per dieną, tad fizinis aktyvumas bus suderintas su kokybiška mityba.

Kaina (3/5) – šios stovyklos kainos ir vertės santykis yra vidutinis. Vandenlenčių sportas – viena naujausių sporto šakų Lietuvoje, kuriam reikalinga speciali įranga ir infrastruktūra, todėl stovyklos kaina yra aukštesnė, nei galima tikėtis iš kitų aktyvaus laisvalaikio stovyklų.

Bendras įvertinimas – 16/25.

Registraciją į Vandenlenčių vasaros stovyklą rasite čia.

Partnerio nuotr./Vandenlenčių stovykla
Partnerio nuotr./Vandenlenčių stovykla

Vasaros stovyklos kadaise suteikdavo galimybę vaikams socializuotis, susirasti draugų, pamatyti gyvenimą iš kitos perspektyvos – išmėginti naujas veiklas, patirti naujų įspūdžių bei smagiai praleisti laiką. Šiais laikais vasaros stovyklų koncepcija pamažu keičiasi – Lietuvoje matome vis daugiau vasaros stovyklų, kurios siūlo ne tik gerą laiko praleidimą ir akivaizdžius vasaros stovyklų privalumus, bet ir realią, pamatuojamą vertę, suteikiamą kiekvienam vaikui. Šią vasarą laukia itin didelis vasaros stovyklų pasirinkimas, beliks tik išsirinkti savo vaikui tinkamiausią!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius