-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 01

Įspūdingo grožio miestai: vienoje nuotraukoje susilieja diena ir naktis

Ar kada susimąstėte, kaip atrodytų įspūdingiausi pasaulio objektai, jei būtų galimybė juos pamatyti netikėtu kampu: iškart ir dienos, ir nakties vaizdą?
Stepheno Wilkeso fotografija: Paryžiaus Eifelio bokštas
Stepheno Wilkeso fotografija: Paryžiaus Eifelio bokštas / „Scanpix“ / „Caters News Agency“ nuotr.

Apsilankęs Londone, Paryžiuje, Jeruzalėje ir savo gimtajame Niujorke fotografas Stephenas Wilkesas (57 m.) šį vaizdą perkėlė į savo nuotraukų seriją „Day to Night“ (liet. „Nuo dienos iki nakties“).

„Scanpix“ / „Caters News Agency“ nuotr./Stephenas Wilkesas
„Scanpix“ / „Caters News Agency“ nuotr./Stephenas Wilkesas

Įspūdingo grožio fotografijose galima išvysti, kaip gražiausi pasaulio objektai (Eifelio bokštas, Londono „Akis“, Niujorko centrinis parkas ir kt.) atrodo, kartu sujungus dienos šviesą ir nakties tamsybes.

Maždaug per 15 valandų fotografas padarė daugiau kaip pusantro tūkstančio tos pačios vietos nuotraukų Londone bei Paryžiuje ir vėliau savo studijoje jas visas „sulydė“, kad gautų neįtikėtino grožio rezultatą.

Kai kurioms nuotraukoms sukurti fotografas sugaišo ištisą mėnesį. Štai Trafalgaro aikštės fotografijoje sujungta iš viso 50 nuotraukų, kuriose matosi apie 300 tą dieną objekte apsilankiusių turistų.

Taip pat skaitykite: Fotošopo eksperimentai: kaip 25-iose skirtingose šalyse atrodo tobulos moters portretas

„Nusprendęs sukurti tokią nuotraukų seriją, gavau pakvietimų iš viso pasaulio, tačiau pasirinkau tik Londoną ir Paryžių. Rudenį šie miestai atrodo išties nepaprastai, manau, kad tai pats gražiausias metų laikas“, – apie savo kūrybą portalui „The Daily Mail“ pasakojo fotografas.

Ateityje Stephenas Wilkesas savo nuotraukų seriją planuoja išplėsti, aplankydamas Amsterdamą, Berlyną, Romą, Veneciją, Egiptą ir Honkongą. Padaręs iš viso 40 tokio tipo nuotraukų, fotografas planuoja išleisti ir knygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius