-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 28

Koks jūsų angelas sargas?..

Angelų skulptūrėlės gausiai nutūpusios suvenyrų ir dailės galerijų lentynas. Iš įvairių medžiagų sumeistrautų angelų jums pasiūlys prekiautojai kiekvienoje amatų mugėje ir net bažnyčių šventoriuje. Jei namie ką nors panašaus jau turite, neskubėkite manyti, kad užteks. Nuo seno tikima, kad kiekvieną namų kertelę turi saugoti angelas.
Angelo skulptūrėlė
Angelo skulptūrėlė / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Talismanas

Mūsų požiūris į angelus, jų įsivaizdavimas labai skirtingi. Vieniems jie – vaikystės pasakų jaukumas, kitiems – tuščias, gal net erzinantis garsas, dar kitiems – nepakeičiama parama ir paguoda...

Santykį su angelais dažnai nulemia žmogaus religija, kultūrinės aplinkos tradicijos. Nepaisant įvairių niuansų, daugumai mūsų angelas yra mįslinga jėga, gebanti susieti žemiškąjį ir anapusinį pasaulį, matomą ir neregimą realybę.       

Skubi asmeninė pagalba

Tą, kuris netiki turįs angelą sargą, įtikinti, kad yra priešingai, nelengva. Gyvename pasaulyje, kur daug kas priklauso nuo labai apčiuopiamų dalykų: maisto, būsto, aprangos, šildymo ir vandentiekio sistemų... Gausybės žemiškų vaizdų ir garsų apsuptyje nėra paprasta pajusti tų neapčiuopiamų esybių buvimą.

Įvairūs mokymai apie angelus sargus kalba savaip: vieni teigia, kad kiekvienas turime po angelą sargą, kuris lydi mus visą gyvenimo kelią. Kiti tikina, kad mus globoja tūkstančiai angelų, atskubančių į pagalbą pagal poreikį. Yra teorijų, aiškinančių, kad angelas sargas – tai žmogaus aukštesnysis „aš“, dvasinė jo esybės dalis, glaudžiai susijusi su visata.

XX a. pradžioje gyvenęs garsus vokiečių mistikas Mečtildė tvirtino matęs, kad ligotų ir smarkiai kenčiančių žmonių angelai sargai dėvi karūnas ir raudonus apsiaustus, geraširdžių angelai sargai vilki baltai, o vaikučių – apsigaubę melsvu šydu.

Ne taip svarbu, kaip savo angelą sargą žmogus įsivaizduoja, visada tai yra draugiška ranka, globa ir išmintis, skirta tik jam. Beje, svarbus ir dar vienas dalykas: kai žmogus kreipiasi pagalbos į savo angelą sargą, tai yra veiksmas, rodantis, kad jis subrendo prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą. Nuo tos valandos jam nekils mintis už užgriūvančius sunkumus kaltinti tėvus, mokytojus, draugus, sutuoktinį ar vaikus. Pasiryžimas pačiam tvarkyti savo gyvenimą – būtina sąlyga, jei norite, kad jums padėtų ir angelai.

 

Aneglas
Fotolia nuotr. / Aneglas

Angelo sargo šiukšlių dėžė

♦ Pirmas dalykas, ką turite padaryti, kad angelas sargas pašalintų kliūtis jūsų kelyje į sėkmę, tai – peržiūrėti savo gyvenimą ir į šiukšlių dėžę išmesti įsisenėjusią neapykantą ir nuoskaudas.

♦ Apsidairykite, ar toje namų vietoje, kur jums labiausiai patinka leisti laisvas valandas, neatsirastų kur pastatyti dailios žvakidės ar tiesiog žvakės. Tegul ji bus skirta jūsų angelui sargui. Kiekvieną kartą, kai uždegsite ją, tuo pačiu kreipsitės į jį, kad padėtų išsilaisvinti iš tų kaustančių patyrimų. Vis po vieną.

♦ Daugelis mūsų tarsi kuprą nešamės pernelyg daug įsipareigojimų. Tie psichologiniai pančiai neretai iškreipia mūsų elgesį. Kai išsilaisviname iš tų smerkimo ir kaltinimų kalėjimo, pasijuntame daug laimingesni, o gyvenimas atrodo įdomesnis ir spalvingesnis.              

♦ Vidinio slogučio ir gyvenimą jaukiančios painiavos atsikratyti padeda paprastas ritualas, kurį atlikti galima ryto valandą, kurią paskiriate sau, arba vakare prieš miegą. Paimkite kokią nors dėžutę, tiks net ir stiklainis, kelias popieriaus skiauteles ir rašiklį. Nueikite ten, kur mėgstate uždegti žvakę, kai meldžiatės, medituojate ar tiesiog įsitaisote pailsėti, kai ieškote nusiraminimo. Būtų gerai, kad kurį laiką jums niekas netrukdytų susikaupti. Prisėskite ir ant atskirų popieriaus lapelių užrašykite tas mintis, įvykius ar rūpesčius, su kuriais, jūsų nuomone, neįstengiate susitvarkyti. (Tokiomis akimirkomis padėtų rami, maloni muzika.) Lapelius su užrašais sulankstykite, kad nebūtų matyti, kas juose parašyta, ir sumeskite į „šiukšliadėžę“. Šią pastatykite šalia angelui sargui deginamos žvakės. Kai jausitės nurimę ir susikaupę (tą pačią valandą ar kitą dieną) ištraukite iš „šiukšlių dėžės“ pirmą po ranka pakliuvusį popierėlį. Perskaitykite, kas jame parašyta, ir nuoširdžiai paprašykite savo angelo sargo padėti jums susidoroti su tuo sunkumu. Paskui uždekite lapelį nuo angelo žvakės ir įmeksite į ugniai atsparų indelį. Pelenus išberkite žemėn, mintyse paprašydami, kad tuos pelenus ji priimtų ir jūsų skausmą bei rūpestį.

♦ Šis ritualas baigtas. Kitą kartą tuštinti angelo „šiukšliadėžę“ patartina ne anksčiau kaip po 3–4 dienų.           

Angelų sargų varpeliai

Ar niekada nešmėstelėjo mintis, ką reiškia tie moliniai, stikliniai ar variniai varpeliai, kabantys tarp kitų prekių suvenyrų ir dailės dirbinių parduotuvėse? Iš tikrųjų tai – angelų sargų varpeliai. Norėdami, kad jūsų namus lankytų sėkmė ir aplenktų nesėkmės, metuose išsirinkite vieną dieną, pavyzdžiui, pavasario lygiadienį, antrąją Velykų dieną, o gal kurio nors šeimos nario gimtadienį ir netoli lauko namų durų (ant medžių šakų  ar prie stogo krašto) arba jau viduje (kur nors prieškambaryje) pakabinkite angelų sargų varpelius. Jų turėtų būti tiek, kad užtektų kiekvieno namuose gyvenančio žmogaus angelui sargui. Be to, kasmet varpelius derėtų pakeisti naujais.

* Gimtadienio proga geriausia dovana mylimam žmogui – papuošalas su angelo atvaizdu. Tiesa, įteikiant svarbu pasakyti, kad dovanojate ją drauge ir bičiulio angelui sargui, kad šis rūpintųsi draugu dar labiau, nei pavyksta padaryti jums.  

Fotolia nuotr. / Dangus
Fotolia nuotr. / Dangus

Angeliška apsauga

Mums į pagalbą kasdien skuba daugybė angeliškų jėgų, nešančių išgijimą, sėkmę, saugumą. Taigi dar keli žodžiai apie tuos, kuriuos žmonija mini jau tūkstančius metų.    

* Rafaelis – besijuokiantis gelbėtojas

Šio arkangelo misija – gydyti Žemę. Jo dėka Žemė mus visus gina ir maitina, duoda mums meilės, džiaugsmo, šviesos, tikėjimo, atjautos ir garbingumo.

Svarbiausias Rafelio rūpestis – ligoniai ir grumtynės su ligomis. Neatsitiktinai nuo seno savo globėju jį laiko įvairių kraštų akademinės ir liaudies medicinos gydytojai. 

Dar Rafaelis laikomas meilės ir juoko, išminties ir mokslo angelu. Jo sparnai sergsti tuos, kurie bedugnės kraštu drąsiai žingsniuoja kilnaus tikslo link; pirmiausiai – jaunus ir kūrybingus žmones.

Šiam angelui atstovauja geltona, auksinė arba žydra spalva, saulėtekio valandos, gaivaus oro srovė ir Zodiako oro ženklų (Dvynių, Svarstyklių, Vandenio) simboliai. Taigi visų šių dalykų turėtų pakakti paauglių, besimokančių jaunų žmonių ar sveikstančio ligonio kambaryje.

* Mykolas – dangiškasis „terminatorius“

Visos religijos ir tikėjimai atiduoda jam angelų kariaunos vedlio vaidmenį. Arkangelas Mykolas – tai kerštas, atgaila, geradarystė ir gailestingumas. Nuo seno jis vaizduojamas tviskančiais šarvais ir kalaviju rankoje. Iš tikrųjų tas rūstus Mykolo paveikslas viso labo atspindi žmogišką tikrojo teisingumo, apsaugos nuo blogio ir harmoningo gyvenimo troškimą. Dangiškosios kariaunos vadas, suprantama, yra policininkų, kariūnų, medžiotojų globėjas.

Jam atstovauja raudona spalva, vidurdienis, ugnies stichija ir ugninių Zodiako ženklų (Avino, Liūto, Šaulio) simboliai. Mykolas pasižymi išskirtiniu gebėjimu išvalyti, išskaistinti, išgryninti viską – erdvę, žmogaus kūną ir dvasią. Be to, šio angelo apsauga pati stipriausia. Taigi telieka nuspręsti, kur jūsų namuose būtina patikima užkarda.

* Gabrielius – angelas su alyvmedžio šakele

Jo vardas siejamas su šumerų kalbos žodžiu, reiškusiu „valdantis šviesą”. Gabrielius – prisikėlimo, keršto ir gailestingumo, mirties ir gimimo, stebuklingo virsmo ir paslapčių atskleidimo angelas. Žinoma, ir taikdarys. Gabrielius siejamas su Mėnuliu. Jis dovanoja žmonėms viltį ir atneša žinią iš dvasių pasaulio. Dar daugiau, šiame daiktų ir vartojimo pasaulyje Gabrielius padeda saugoti tai, kas dvasinga ir dieviška. Sakoma, kad šiam angelui patinka gėlės ir muzika. Jis uoliai gina naujos gyvybės atėjimą, todėl laikomas nėščiųjų, gimdyvių ir kūdikių globėju. Pasak legendų, būtent angelas Gabrielius pranešė gimsiant Samsoną, Mergelę Mariją, Joną Krikštytoją ir Jėzų.

Naujausiais laikais, 1951 m., popiežius Pijus XII paskelbė Gabrielių visų telekomunikacijos priemonių globėju.

Šio angelo energijoms atstovauja žydra arba melsvai žalia spalva, prieblanda, vanduo ir vandens ženklų (Vėžio, Skorpiono, Žuvų) simboliai.

* Arijelis – nakties, sapnų ir pranašingų vizijų liudytojas

Jis žinomas kaip paslapčių saugotojas ir globėjas tų, kurie stengiasi įminti tas paslaptis žmonijos labui, t. y. mokslininkų, mokytojų, rašytojų.

Taigi neapsiriksite pasikvietę šį angelą į savo darbo kambarį. O atstovauja jam visi žalios ir rudos atspalviai, vidurnakčio metas, žemės stichija ir žemės ženklų (Jaučio, Mergelės, Ožiaragio) simboliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius