-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 12

Nauja vyrų ir moterų karta – androginai

Jie dar vadinami trečiąja lytimi. Juos sunku priskirti tik moterims ar tik vyrams. Kas jie tokie?
Nauja vyrų ir moterų karta – androginai
Nauja vyrų ir moterų karta - androginai / „Scanpix“ nuotr.

Androginai – tai žmonės, apdovanoti abejoms lytims būdingais bruožais. Vyras pasižymės švelniais, dailiais veido bruožais, smulkiu kūno sudėjimu, nedidelėmis rankomis, ilgais plaukais. Moteriai, atvirkščiai, būdingas tvirtas kūnas, nedidelė krūtinė, ryškūs veido bruožai, išsišovę skruostikauliai.

Anksčiau androginai nesulaukdavo tokio dėmesio. Tačiau vos tik garsusis Jeanas Paulis Gaultier į mados kolekcijos pristatymą pakvietė Andrejų Pejicą, per pasaulį iškart nuvilnijo androginų mada. Dabar jie užkariauja podiumus, juos dievina dizaineriai... Vis dėlto sunku suvokti, kur slypi jų paslaptis?

 

Androginai tampa įžymybėmis

Tiksliau tokiais juos paverčia garsūs mados pasaulio autoritetai. Jau seniai ant podiumo karaliaujantis androginiškas tipas visiškai išstūmė anksčiau tokias populiarias ir vyrus žavėjusias manekenes, kurių apimtys būdavo 90-60-90 centimetrų. Manoma, tai galima susieti ir su tuo, kad androginai yra lyg geras molis, iš kurio dizaineriai ir stilistai gali lipdyti tai, ką jie nori, ką įsivaizduoja. Neįtikėtina transformacijos galia – štai kas žavi androginuose.  

Scanpix nuotr./Modelis Adrej Pejic
„Scanpix“ nuotr. / Modelis Adrejus Pejicas

 

Netgi tokie žymūs mados namai kaip Chanel, Dolce&Gabbana, Stella McCartney, Balenciaga renkasi androginiškus modelius, kurie,  pasak stilistų, drabužiams suteikia visiškai kitą atspalvį, patrauklumo ir pikantiško seksualumo. Štai tokie modeliai kaip Andrejus Pejicas – ant bangos. Jo(s) nori visi. Modelis filmuojasi reklamose, demonstruoja garsiausių dizainerių darbus ir netgi pateko į seksualiausių planetos moterų sąrašą... Dar viena itin žinoma atstovė – androginų karaliene tituluojama Agyness Deyn.

Scanpix nuotr./Modelis Agyness Deyn
„Scanpix“ nuotr. / Modelis Agyness Deyn

 

Androginiškas drabužių stilius idealiai tinka drąsiems žmonėms, kurie nebijo savęs išreikšti, keisti požiūrio į nusistovėjusius dalykus ar tiesiog siekia dėmesio. Be to, modeliai androginai kviečiami demonstruoti ir vyriškus, ir moteriškus drabužius.

 

Kodėl androginai tokie populiarūs?

Jie nebūtų tokie populiarūs, jei niekam nepatiktų. Nuo jų sunku atplėšti žvilgsnį. Taigi natūraliai kyla susidomėjimas, kas jie tokie? Juk žmonės dažniausiai nesupranta, ar žvelgia į vyrą, ar į moterį. Galima sakyti, kad androginai – tai  išskirtinių fizinių bruožų žmonės, turintys savitą gyvenimo filosifiją. Beje, jie be galo patinka moterims. Kodėl? Mat savo išvaizda ir tinkamu makiažu androginai priartėja prie moteriškos išvaizdos... O ir šiaip žmonės visuomet domėjosi kitokiais – išskirtiniais – šio pasaulio gyventojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius