-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 01

Nužiūrėjimas. Ar tai egzistuoja?

Norite tikėkite, norite ne, tačiau ne veltui apie nužiūrėjimą kalbama nuo amžių amžinųjų. Akys – tai ne tik sielos veidrodis, akys – ir galingas ginklas.
Turkiška akis – laimės simbolis.
Turkiška akis – laimės simbolis. / Fotolia nuotr.

Ne be reikalo mokoma, kad neverta iš anksto girtis dar neįvykusia sėkme, jog iš panosės jos nenuneštų kas nors kitas. O juk tame yra krislas tiesos. Štai vieną akimirką garsios poros kalba apie tai, kaip myli vienas kitą, o po kelerių metų jas drasko skyrybų šešėlis... Arba pasigyrėte aplinkiniams verslo sėkme ir, žiūrėk, jau pradėjo nesisekti. Žinoma, nereikia įtariai žiūrėti į bet kurį į jus žvilgsnį metusį žmogų, tačiau verta žinoti, kad atsarga gėdos nedaro. 

„Mūsų broliai slavai turi labai daug žodžių žvilgsnio poveikio formai nusakyti, tarkime, сглаз, клятье, проклятье, заклятье, порча  ir t. t. Jų yra bent dešimt. O mes turime vos kelis. Taigi magijos prasme nesame tokie išprusę“, – sako garsus filosofas ir tarologas Leopoldas Malinauskas.

TV3 nuotr./Leopoldas Malinauskas
TV3 nuotr. / Tarologas Leopoldas Malinauskas

– Papasakokite, kas atsitinka nužiūrėtam žmogui?

– Dažniausiai ima šokinėti kūno temperatūra, kamuoja nemiga, gali krėsti, regis, nei iš šio, nei iš to apėmęs šaltis, pradėti kristi svoris, pablogėti kraujas, stigti energijos ir jėgų. Jei tokių požymių nepašalinsite, ilgainiui jie gali virsti sudėtingesnėmis ir rimtesnėmis ligomis. Nužiūrėjimas veikia tiek gyvulius, tiek žmones ir jų sveikatą. Anksčiau vyrai, kurie turėdavo gebėjimų nužiūrėti, nešiodavo skrybėles su užlenktu į vidinę pusę bryliumi, o moterys užsitraukdavo skareles, kad į nieką nežvilgtelėtų, tik į žemę. Jie žinodavo, ką gali jų žvilgsnis, todėl stengdavosi vengti tiesioginio kontakto su aplinkiniais.

Jei kalbėtume XXI a. sampratomis, tuomet tai galėtume pavadinti intervencija į programą: nelemtas žvilgsnis sujaukia normalų žmogaus funkcionavimą. Trumpai tariant, į programą patenka virusas. Žvilgsnio jokiu būdu negalime nuvertinti ir galvoti, kad jis nieko nereiškia, nėra svarbus. Žvilgtelėkite į gamtos pasaulį! Pažiūrėkite, kaip smauglys geba užhipnotizuoti savo auką, o vėliau ją suryti? Auka net nedrįsta pakrutėti. Arba prisiminkite garsųjį Anatolijų Kašpirovskį ir jo hipnozes. Galų gale žmonės, kurie užsiima Rytų kovomis, žvilgsniui tobulinti taip pat skiria nemažai dėmesio. Jis sudaro didžiulę dalį sėkmės, turi ypatingą galią norint paveikti priešininką. Žvilgsnio energija itin stipri.

– Ar nužiūrima tik turint piktų kėslų?

– Nebūtinai! Nors, aišku, yra tokių, kurie tai daro specialiai – šie žmonės mokosi paveikti žvilgsniu. Yra keletas atvejų istorijoje, pavyzdžiui, kai berniukas stengdavosi saugotis, kur pažvelgti, nes sugebėdavo vien žvilgsniu uždegti įvairius daiktus. Ir nors toks fenomenas buvo tyrinėjamas, mokslo pasaulis konkrečių atsakymų taip ir nesulaukė. Galime paminėti ir fenomenalų Ninos Kulaginos atvejį (1926–1990): ji žvilgsniu galėjo judinti daiktus, nuversti juos, paridenti... Kaip matome, jos gebėjimai iki šiol plačiai aptarinėjami. Žvilgsnis išties labai galingas įrankis, jis daro įvairiausią poveikį.

Bloga akis – tikra nelaimė tiems, kurie netrokšta pakenkti, tačiau turi tokią „dovaną“. Vienintelė išeitis – mokytis valdyti tokius sugebėjimus.

Žmonės, norintys kenkti tyčia, mėgaujasi savo žvilgsnio teikiamomis galimybėmis, o kurie žino, ką gali, stengiasi nežiūrėti į aplinkinius ir saugosi to. Įdomu, kad žvilgsnio savitumai labiausiai būdingi 12–13 metų berniukams ir moterims, sulaukusioms garbaus amžiaus, senutėms. Juk būna, kad eina kokia sukumpusi močiutė, gatvėje kas nors apšaukia ją ragana, o šiai tik užtenka plykstelėti akimis...

Bloga akis – tikra nelaimė tiems, kurie netrokšta pakenkti, tačiau turi tokią „dovaną“. Vienintelė išeitis – mokytis valdyti tokius sugebėjimus.

– Kaip apsisaugoti nuo nužiūrėjimo?

– Dažnai žmonės nešiojasi amuletus su akies imitacija. Pavyzdžiui, Pietų Italijoje maži vaikučiai su tokiais, pakabintais ant kaklų, pralaksto visą vaikystę. Kita priemonė – tai atspindys. Dažniausiai tai būna veidrodis, įvairūs amuletai, atspindintys aplinką. Arba galima nešioti daug papuošalų. Tai buvo būdinga ikikrikščioniškoje Lietuvoje. Negeras žvilgsnis įstrigdavo papuošaluose, tad žmogus likdavo nepaliestas.

– O kas, jei jau esame nužiūrėti? Ką tuomet daryti?

– Kaip sakoma, kuo susirgai, tuo ir gydykis. Jei per magijos ar hipnozės poveikį buvote nužiūrėti, tai per tokį patį būdą reikia mėginti iš to išsilaisvinti. Pavyzdžiui, nužiūrėjimo, užkalbėjimo pasekmė dažnai pasireiškia liga – rože, nuo kurios taip paprastai nepagyjama. Tiesa, norėčiau pabrėžti, kad ligų nereikia gydyti, jas reikia galabyti! Taigi, kreipkimės į atitinkamą žmogų, kuris išmano tokius dalykus. Tarkime, Afrikoje tokių klausimų apskritai nekyla: įtardami ką nors bloga, žmonės iš karto skuba pas šamaną, norėdami atsikratyti nelaimės šleifo.

Na, o skeptikams galiu pasakyti, kad nužiūrėjimas tikrai nėra mitas. Tokių atvejų pasitaiko ir dabartiniais laikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius