Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 01

Vertingos pamokos iš kultinių filmų herojų

Erin Brockovich, Elle Woods ar Carrie Bradshow iš „Sekso ir miesto“? Mes jas žinom, tačiau kokias įsimintinas pamokas jos pateikia?
Aktorės (iš kairės): Robin Wright, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker
Aktorės (iš kairės): Robin Wright, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker / AP ir Vida P nuotr.ress

Įvairių filmų garsiosios aktorės taip užgriebia gyslą ir išsisuka iš painios situacijos, kad turėtume dėmėtis ir konspektuotis – tuos principus neabejotinai pritaikysime savo karjeros kelyje!

Elle Woods („Legali blondinė“)

Simpatiška ir naivi šviesiaplaukė šio filmo herojė Elle (akt. Reese Witherspoon) sulaukė begalybės gerbėjų – tiek vyrų, tiek moterų. Jos istorijos receptas paprastas: jei matote tikslą, siekite jo. Ir nebijokite išeiti iš įsivaizduojamos komforto zonos. Patikėkite – už tų ribų galima rasti daug įdomių dalykų!

Hermiona Granger (filmai apie Harry Potterį)

Vida Press nuotr./Rupertas Grintas, Emma Watson, Danielis Radcliffe'as ir Matthew Lewisas filme „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ (2011 m.)
Vida Press nuotr./Rupertas Grintas, Emma Watson, Danielis Radcliffe'as ir Matthew Lewisas filme „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ (2011 m.)

Nors Hermiona (akt. Emma Watson) ir neišgarsėjo kaip Harry Potteris, tačiau ji ne kartą gelbėjo draugus iš nemalonių situacijų, pasikliaudama savo žiniomis.

Pamoka: skaitykite kuo daugiau, sekite naujienas ir tendencijas. Tuomet bet kokie pokyčiai gyvenime neleis pulti į paniką.

Carrie Bradshow („Seksas ir miestas“)

Nepaisant visų asmeninio gyvenimo peripetijų, Carrie (akt. Sarah Jessica Parker) visuomet buvo sėkminga ir skaitoma žurnalistė, turinti savo skiltį. Kokia paslaptis? Ji tiesiog sėmėsi idėjų iš įvykių, kurie vyko aplink ją.

Pamoka: jei jūsų profesija kūrybinė, jaučiate idėjų badą, sustokite ir apsidairykite. Gyvenimas daug įdomesnis nei gali atrodyti.

Andrea Sachs („Ir velnias dėvi Prada“)

Šis filmas su Andreą suvaidinusia aktore Anne Hathaway tapo savotiška chrestomatija šiuolaikinėms biuro damoms, kurios jau spėjo kino juostą išnarstyti į šimtus citatų ir strategijų. Jei pamiršote, ką reiškia kopti karjeros laiptais, ar manote, kad negerai bendraujate su kolegomis, peržiūrėkite šį filmą dar kartą. Galime lažintis, kad į situaciją pažvelgsite visai kitomis akimis.

Claire Underwood („Kortų namelis“)

Vida Press nuotr./Robin Wright seriale „Kortų namelis“
Vida Press nuotr./Robin Wright seriale „Kortų namelis“

Ne kiekvienas šios moters (akt. Robin Wright) poelgis yra vertingas pavyzdys, tačiau jos laikysenai, santūrumui ir protui tikrai galime nusilenkti. Claire gyvenime ne viskas sklandžiai klostosi, ji labai dažnai nežino, ką daryti. Tačiau eidama pirmyn, ji nė trupučiu neabejoja savimi ir žino savo vertę. Jos lyderės savybės tiesiog puikios.

Sansa Stark („Sostų karai“)

Šiame seriale galima išvysti nemažai herojų moterų, demonstruojančių valdymo ir rinkodaros stebuklus. Tačiau įsimintiniausia laikytume Sansą (akt. Sophie Turner), kuri kaip niekas kitas žino, ką reiškia pasiekti dugną, nusiristi. Pamoka: visi apribojimai ir nesėkmės gyvena tiktai mūsų galvoje. Svarbiausia – jas įveikti ir drąsiai žingsniuoti pirmyn.

Margaret Thatcher („Geležinė ledi“)

Iš pačių sudėtingiausių ir rimčiausių problemų šalį gali ištraukti tik moteris. Puikus pavyzdys – Didžiosios Britanijos premjerė M.Thatcher (akt. Meryl Streep). Jai pavyko ne tik palikti pėdsaką istorijoje, bet ir pakelti supratimo, kas yra šiuolaikinis lyderis, kartelę. Pamoka: bebaimiai, šaltakraujiškai priimti rizikingus sprendimus, kurių reikia.

Erin Brockovich („Erin Brockovich“)

Kaipgi nebus šiame moterų sąraše vienišos trijų vaikų motinos (akt. Julia Roberts), kuri nepasižymi taikiu charakteriu, tačiau sugebėjo tapti puikia specialiste ir išnarplioti sudėtingą bylą!

Pamoka: viskas yra įmanoma, net pačios didžiausios kompanijos gali kristi nuo jūsų veiksmų, tereikia užsispyrimo, nuolatinio tobulėjimo ir ryžto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius