Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2023 metų vyriškų šukuosenų tendencijos: į madą sugrįžta ilgai nematyti įvaizdžiai

Vyriškų kirpimų meistrei vilnietei Laurai Viz, prieš kelerius metus pelniusiai Lietuvos „Metų kirpėjo“ titulą, praėję metai buvo kaip niekada intensyvūs, suteikę daug darbinės veiklos ir, deja, mažai asmeninio gyvenimo, tačiau kupini naujovių bei idėjų naujiems metams. Metų sandūroje Laura Viz pristatė vyriškų kirpimų kolekciją „20:22“, rašoma pranešime spaudai.
2023 metų vyriškų šukuosenų tendencijos
2023 metų vyriškų šukuosenų tendencijos / Pranešimo autorių nuotr.

Šioje kolekcijoje meistrė norėjo parodyti ir akcentuoti vyriškų kirpimų tendencijas bei detales, kurios bus aktualios 2023 metais. L.Viz sutiko pasidalinti savo įžvalgomis.

„Sakyčiau, itin ryški tendencija matoma 2023 metų vyriškuose kirpimuose yra ilgesni plaukai, kuriuos galima įvairiai stilizuoti. Tai susiję su tuo, kad pagaliau ir lietuviai vyrai pradeda naudoti vis daugiau produktų plaukų formavimui, sužino, kas yra plaukų džiovinimas džiovintuvu, atranda būdus, kaip naudoti įvairius šepečius.

Tai yra labai džiuginantis faktas, kad didėja dėmesys sau ir atsiranda suvokimas, jog įdėjus pastangų galima labai paįvairinti savo kasdienį įvaizdį“, – įsitikinusi L.Viz.

Pranešimo autorių nuotr./Laura Viz
Pranešimo autorių nuotr./Laura Viz

Pagrindinis kirpimas, pasak meistrės, kuris tikrai šįmet karaliaus grožio pasaulio topuose, yra „Mullet“ stilius: kai šonai ir viršugalvis paliekami trumpesni, o gale – ženkliai ilgesni plaukai. Dažnam tai asocijuojasi su 1980–1990 metais Lietuvoje buvusia tikrai itin populiaria vyriška šukuosena.

Kaip sakė Laura, taip jau yra, kad šiuo metu ne tik drabužiuose, bet ir plaukų šukuosenose šis laikmetis daro labai didelę įtaką. Tiesa, daug pasaulinių tendencijų Lietuvoje neprigyja, tačiau Laurai smagu pasidžiaugti, kad „Mullet“ kirpimas sparčiai įsigalėjo ir pas mus.

Tą galima pamatyti tarp jaunų žmonių, kurie negyveno sovietiniais laikais ir tai jiems neatrodo kaip atgyvena. Kaip bebūtų, viskas jau yra išbandyta, mada sukasi ratu, keičiasi tik tam tikros detalės.

Kaip pasakojo šukuosenų meistrė, vis dar išlieka populiarus „bliūdelio“ tipo kirpimas. Dažnas jo privengia, tačiau, anot L.Viz, to tikrai nereikėtų bijoti, nes tai – universalus kirpimas, kurį, naudojant skirtingus produktus, galima stilizuoti į įvairiausius įvaizdžius.

Pradedant nuo tvarkingai krentančių plaukų su kirpčiais, baigiant suveltais ar net klasikiniu sušukavimu sumodeliuotais plaukais.

Taip pat niekur nedingsta klasikiniais jau tapę, žinomi kaip „Fade“ stiliaus kirpimai, kai šonai patrumpinami kirpimo mašinėle, o viršugalvis stilizuojamas priklausomai nuo norimo sukurti įvaizdžio.

Į madą sugrįžta ir „Buzz cut“. Tai ypač trumpi kirpimai, kai meistras, norėdamas išgauti šį kirpimą, gali prisiminti ilgesnes mašinėlių šukas ir visą viršugalvį tiesiog nukirpti mašinėle.

Kalbant apie 1980–1990 metų įtaką vyriškuose įvaizdžiuose, galime pastebėti, kad po truputį dideles barzdas keičia žandenos. Nereikia įsivaizduoti, kad jos tiesiog paprastos, kaip buvo seniau.

Pranešimo autorių nuotr./2023 metų vyriškų šukuosenų tendencijos
Pranešimo autorių nuotr./2023 metų vyriškų šukuosenų tendencijos

Šiai dienai madingas žandenas sukurti reikalauja gerokai daugiau pastangų, naudojamos įvairios kirpimo technikos, kad jas pritaikytų šių dienų madoje. Jos tampa stilizuotos, tarsi kirpimo pratęsimas.

L.Viz pastebėjo, kad vis labiau populiarėja ir vyriškų plaukų cheminis garbanojimas. Tai – kone labiausiai ilgą laiką pamiršta procedūra, kuri šįmet turėtų stipriai atgyti. Į madą grįžta garbanoti ar banguoti vyriški plaukai.

„Tai labai džiugi tendencija, nes galime pastebėti, kad vyrai pradeda susitaikyti su turima savo plaukų struktūra, išmoksta prižiūrėti ir pradeda ją pamilti. Žmogus, pabrėždamas natūralų savo plaukų grožį, tampa išskirtinis ir turintis individualų įvaizdį“, – mano plaukų meistrė.

Apskritai, 2023-iais, kalbant apie plaukus, matysime daug masės ir apimties. Šiais metais vyriškuose kirpimuose bus aktualu ilgis ir detalės. Detalėmis bus ryškinami ne tik kirpimo tam tikri akcentai, tačiau pabrėžiami ir veido bruožai ar konkrečios veido dalys: akys, antakiai, skruostikaulis.

L.Viz kalbėjo ne tik apie madingas tendencijas, bet patarė akreipti dėmesį į tai, jog keičiantis madai, tolygiai keičiasi ir plaukų priežiūra. Šiai dienai vyrui nebeužtenka vien tik šampūno. Būtina rūpintis plauku, kad jis būtų ne tik švarus, tačiau turėtų ir sveiką išvaizdą.

„Šiam efektui išgauti pirmiausia reikėtų naudoti kaukę ar bent jau kondicionierių, balzamą. Dažnai net ir vyrų plaukai būna išsausėję, todėl rekomenduočiau naudoti plaukų aliejų, ypač turintiems ilgesnius plaukus ir rečiau besikerpantiems.

Kitas svarbus dalykas – formavimo priemonės. Kad ir kaip kartais jas vis dar tingisi naudoti, tačiau reikia atsiminti, kad jų pagalba visada yra žymiai lengviau išgauti norimą įvaizdį, suteikti glotnumo, tvarkos plaukuose“, – pastebėjo Laura.

Dažnai net ir vyrų plaukai būna išsausėję.

Pasak pašnekovės, formavimo priemonės padeda sukontroliuoti nepaklusnius plaukus ar pabrėžti kirpimą. Šiai dienai yra siūloma be galo didelė produktų įvairovė: pudra, molis, gelis, kremas, pomada, lakas ir t.t. Kuris produktas vyrui būtų tinkamiausias, visada geriausiai gali patarti jo plaukų kirpimo meistras. Kiekvienai šukuosenai reikalingas skirtingas produktas.

„Aš visuomet savo klientams patariu papildomai prie šampūno įsigyti plaukus maitinančią priemonę ir tinkančią kirpimui formavimo priemonę. Ilgesnius plaukus turintiems vyrams rekomenduoju įsigyti plaukų džiovintuvus ir išmokti su jais išgauti tinkamą plaukų kryptį, plauko glotnumą ar apimtį.

Visa tai padeda ne tik greičiau susitvarkyti šukuoseną, bet ir susikurti sau patinkantį, tvarkingą individualų įvaizdį“, – sakė L.Viz.

„Metų kirpėjo 2021“ titulą pelniusi vyrų meistrė L.Viz niekada nesigailėjo, kad jos klientais yra tik vyrai. Nuo pat pirmų dienų, kai tik pradėjo mokytis kirpėjo amato, žinojo, kad specializuosis į vyriškus kirpimus. Taip jau susiklostė, kad moteris kirpėjos karjerą pradėjo būdama pakankamai brandaus amžiaus, prieš tai turėjusi daug kitokios darbinės patirties.

Viskas jos gyvenime dėliojosi taip, kad kiek darbų moteris buvo dirbusi, visada ją supdavo tik vyriškas kolektyvas.

„Ta vyriška energetika, kuri mane gaubė nuo pat mano darbinės karjeros pradžios, ir nulėmė kirpėjo specializacijos kryptį“, – šypsosi Laura.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius