Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2023-iųjų makiažo ir plaukų tendencijos: dėmesį trauks balinti antakiai

Vėjavaikiška, ryšku, chaotiškai elegantiška. Jei norite būti stilingos, laikas eksperimentams. Tiek ruošiantis Naujųjų vakarėliui, tiek į susitikimą su draugais ar darbą dominuos 1980–2000-ųjų stilistikos akcentai. Atrodo kaip iššūkis? Makiažo ir šukuosenų specialistės Indrės Paulinos teigimu, veikiau tai malonūs eksperimentai – tereikia nebijoti ir drąsiai leistis į spalvų bei formų nuotykį, rašoma pranešime spaudai.
Indrė Paulina kalba apie 2023-ųjų makiažo ir šukuosenų tendencijas
Indrė Paulina kalba apie 2023-iųjų makiažo ir šukuosenų tendencijas / Indrės Paulinos, asmeninio albumo nuotr.

Tad ką reikia žinoti ruošiantis šventiniam vakarėliui ir kokias TOP priemones turėti kosmetinėje, kad žingsniuotume lygiagrečiai su pasaulio stilingiausiais?

Privalomi makiažo akcentai

Nors, pasak I.Paulinos, kiekvienais metais tendencijų vis daugėja ir gali atrodyti, kad madinga viskas, stipriai auga visuomenės individualumo poreikis, todėl makiažo ekspertai visame pasaulyje ragina eksperimentuoti ir atrasti sau idealiai tinkančią makiažo tendenciją.

Justinos Baltrūnaitės nuotr./2023-ųjų makiažo ir plaukų tendencijos
Justinos Baltrūnaitės nuotr./2023-ųjų makiažo ir plaukų tendencijos

Oda – pagrindinis akcentas. Kitais metais ir toliau dominuos „švari“, permatomu makiažo pagrindo sluoksniu dengta, švytinti, sveika oda. Geriausia rinktis lengvesnius CC ar BB kremus arba skystesnius, lengvesnius makiažo pagrindus. Siekiant išgauti stipresnį maskavimą, probleminių vietų maskavimui naudoti maskuoklius.

Kontūravimas, I.Paulinos teigimu, greitai taps neaktualus. Karaliauja skaistalai – kreminiai, pieštukiniai, skysti. Tai vienas iš ateinančių metų „must-have“ – būtent tokie skaistalai, kurie gali būti naudojami universaliai: ir skruostams, ir akims, ir lūpoms.

Šie skaistalai, kitaip nei sausi, suteikia gyvybingumo, skaistumo odai ir labai madingo švytėjimo, tad galutinis rezultatas, kurį gauname – lengvas bei natūralus veido kontūras. Beje, švytėjimo suteikiančios priemonės (highlighteriai) taip pat niekur neiškeliaus. Ypač kitais metais jomis stipriai švytės mūsų skruostikauliai ir smilkiniai.

Akių makiažas – laikas pamiršti kūno spalvos tendenciją, nes dominuos spalvos. Socialiniuose tinkluose galima pamatyti dominuojančius įvairius papuošimus ne tik ant akių vokų, bet ir veido. Galbūt ne visiems tai priimtina ir gražu, bet šią madą galima pritaikyti kiekvieno skoniui – net ir subtiliausiam. Laikas žaisti su šešėlių spalvų įvairove.

„Ryški geltona, oranžinė, violetinė, rožinė, neoninės spalvos. Štai tikri 80-ieji. Ryški rožinė vis dar karaliaus pasirinktinai akyse, skruostuose ar lūpose. Tame pačiame vaivorykštės spalvų laikmetyje galime prisiminti ir spalvotus akių pravedimus, blakstienų tušus“, – ragino makiažo meistrė I.Paulina.

Balinti antakiai – dar viena TOP tendencija. Nėra kasdieniška ir ne visiems priimtina, tačiau vis daugiau moterų ryžtasi išbandyti. Norint atsargesnio varianto, antakius galima ryškinti mažiau arba palikti natūralų atspalvį.

Lūpos. Klasika niekada neišeina iš mados, tad ir kitais metais rinksimės raudoną, klasikinę vyno raudonumo spalvą, taip pat rusvų bei sodrių rudų tonų atspalvius. Populiarios lūpų putlinimo priemonės bei aliejai, kurie vizualiai padidina lūpų apimtį.

Naujųjų metų makiažo ir plaukų stilistikos idėją iliustravusi I.Paulina atkreipė dėmesį, kad norint tapti vakaro karaliene, verta eksperimentuoti su blizgančiais, žėrinčiais akcentais – makiaže dominuoja daug blizgesio. Ypač stilingai atrodys sodri žalia, sidabrinė, auksinė, raudona (vyno) spalva, mėlyna, violetinė.

Plaukai – bangos ir jų alternatyvos

Plaukų stiliaus, šukuosenų tendencijose gana ryškiai atsispindi vėlyvieji 1990–2000-ieji: svarbų vaidmenį čia vaidina įvairiausi plaukų aksesuarai, segtukai, gumytės, kasyčių šukuosenos.

Šiuo atveju eksperimentams ribų nėra. Galima rinktis tradicinius aksesuarus, kuriais puošėsi Christina Aguilera, Britney Spears ir daug kitų, o galima sugalvoti ką nors šiuolaikiškiau bei pritaikyti to laikmečio madai.

Indrės Paulinos nuotr./2023-ųjų makiažo ir plaukų tendencijos
Indrės Paulinos nuotr./2023-ųjų makiažo ir plaukų tendencijos

Šlapių plaukų efektas. Ant bangos bus nuo vos sudrėkintų sruogų iki absoliučiai „šlapios“, gausiu kiekiu plaukų želės sulipdytos galvos. Šis sprendimas, žinoma, galbūt aktualesnis vasarą, tačiau gali būti puiki idėja ir tuomet, kai norime „pasaugoti“ plaukus nuo dažnų plovimų arba tiesiog leisti sau tingėti.

Modernus chaosas arba „ką tik iš lovos“ – plaukų tendencija, kai pakanka vos perbraukti plaukus šukomis arba nebūtinai, o tada papurkšti šiek tiek lako, tekstūros purškiklio arba turint daugiau laiko kelias sruogas netvarkingai pabanguoti.

Tekstūros ir sluoksniai – kuo jų daugiau bei ryškiau, tuo madingiau. O smagiausia, kad tokiu sušukavimu drąsiai galima eiti tiek iki parduotuvės, tiek į vakarėlį, priderinus aprangą, makiažą.

Indrės Paulinos nuotr./2023-ųjų makiažo ir plaukų tendencijos
Indrės Paulinos nuotr./2023-ųjų makiažo ir plaukų tendencijos

Šlovė garbanoms – jeigu anksčiau buvo pageidaujama holivudinių bangų, tvarkingų ir kiek įmanoma preciziškų, 2023-iųjų TOP bus afrikietiškos garbanėlės arba natūralių, netvarkingų garbanų „šalmeliai“.

Garbanas galima pavelti arba tiesiog iššukuoti (smulkesnes) – turi būti kuo daugiau masės ant galvos. Žinoma, natūralioms garbanėms čia pasiseka labiau, nes tiesių plaukų savininkėms gali tekti gerokai pavargti arba neišeiti iš salonų.

Atskiras dėmesys kirpčiams: kaip ir praėjusiais metais, neišeina iš mados garbanoti, iškarpyti, ilgesni kirpčiai, krentantys bangomis šonuose. Vienos pusės kirpčiaiišlieka populiarūs ir kitais metais.

Madingos bus ir pusiau sukeltų plaukų šukuosenos – t. y. atvira kakta. Taip pat žemi netvarkingi kuodeliai, uodegėlės (viena ar dvi), kasos, surištų kasų uodegos – fantazijai ribų nėra.

„Mada ir visos tendencijos būtent tuo ir žavios: jas galime kurti patys! Todėl, kad ir ką bepasirinktumėte, švęskite taip, kaip jums bus jaukiausia. Net jei mėgstate klasiką, verta įpinti šiek tiek blizgesio“, –sakė makiažo ir šukuosenų meistrė I.Paulina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius