Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 priežastys, kodėl kokosų aliejus naudingas mūsų odai

Esame skaitę ne vieną tekstą apie kokosų aliejų, net galima teigti, kad daugelis pastaruosius kelerius metus yra dėl jo pamišę – naudoja ne tik kūnui, bet ir gamindami maistą. Buvo teigiama, kad jis pats sveikiausias, neseniai vėl pasipylė tvirtinimų, kad maistui gaminti jis netinkamas dėl blogojo cholesterolio. Kad ir kaip būtų dėl jo vartojimo, viena aišku – mūsų odai jis lyg šilkas.
Kokosų aliejus
Kokosų aliejus / Vida Press nuotr.

Taigi, kol visi diskutuoja, galima naudoti kokosų aliejų gaminant maistą ar derėtų jo vengti, žvelgiame į kitą pusę – savo odą ir plaukus. Kokia tikroji šio aliejaus nauda, portalas byrdie.co.uk pakalbino Sophie Thompson – „Sister & Co. Skin Food“ įkūrėją. Jie gamina nuostabų kokosų aliejų ir kasmet parduoda dešimtis tūkstančių indelių.

Kodėl kokosų aliejus toks populiarus?

„Yra trys pagrindinės priežastys, kodėl kokosų aliejus toks populiarus ir naudojamas kūnui, – sakė S.Thompson. – Ne tik todėl, kad jis yra natūralus produktas, o tokių žmonės dabar labai ieško, bet ir todėl, kad jo kaina prieinama ir jis tinka visų tipų odai.“

Nepaisant to, kai kurie žmonės nenori juo tepti veido. Sophie pripažino, kad ir ji iš pradžių tam nesiryžo. „Būtent taip jaučiausi, kai Indijoje man rekomendavo kokosų aliejų, pasakiau, kad nesitepsiu veido aliejumi! Bet jis natūralus, pasižymi antibakteriniu poveikiu ir turi puikių sudedamųjų dalių – tokių kaip vitaminas E“, – teigė specialistė.

Kurioms kūno vietoms tinka kokosų aliejus ir kodėl?

Kokosų aliejų galima daug kur naudoti. Jis lengvai tepasi, yra 100 proc. ekologiškas. Jei niekada jo nebandėte, pats laikas pamėginti. S.Thompson išskiria 5 kūno vietas, kur galite naudoti kokosų aliejų.

  • Veidui valyti. Pasiimkite vatos diskelį, ant jo užpilkite truputį kokosų aliejaus (vėsesnėje patalpoje jis sustingsta, šiltesnėje – suskystėja). Nuvaliusios veidą ir makiažą kokosų aliejumi naudokite savo įprastą veido valiklį.
  • Veidui drėkinti. Kokosų aliejus yra puiki priemonė veido odai drėkinti. Tik veidą juo geriau tepti vakare, nes ryte teks ilgai laukti, kol susigers, ir gali būti sunku pasidažyti (jei naudojate pudrą, maskuoklį ir skaistalus).
  • Sausai kūno odai atgaivinti. Jei jūsų oda labai sausa, S.Thompson rekomenduoja išmėginti tokią procedūrą: į vonią įdėti visą šaukštą kokosų aliejaus, pasimėgauti tokia vonia. Pasak Sophie, efektas iškart juntamas.
  • Keliams ir alkūnėms. Šiose vietose oda dažnai būna sausesnė, šiurkštesnė. Tad kokosų aliejus puikiai tiks jai minkštinti.
  • Odai raminti. Kokosų aliejus tinkamas naudoti, jei jus kankina tokios ligos kaip egzema, jei įkando vabzdys ar nudegėte saulėje – jis ramina odą.

„Jis labai tinka ir plaukams, jų galiukams, – pridūrė S.Thompson. – Tiesą sakant, jis tinka viskam ir visiems – net kūdikiams ir nėščiosioms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius