-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliejus plaukams – veiksminga ar reklaminis triukas?

Kosmetikos prekių lentynose šalia visiems puikiai pažįstamų šampūnų, kondicionierių ir kaukių vis didesnę vietą užima aliejai plaukams. Šių produktų gausa ir stebina, ir neramina. Neturint pakankamai žinių apie tokių aliejų naudojimą, plaukams galima ne tik padėti, bet ir pakenkti. Taigi, kas svarbu renkantis aliejų savo plaukams?
Alyvuogių aliejus
Aliejus plaukams – veiksminga ar reklaminis triukas? / Fotolia nuotr.

Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti, kokio efekto po aliejaus naudojimo, yra tikimasi. Kadangi skirtingų tipų aliejai atlieka ir skirtingas funkcijas. Be to, ir ne visų tipų aliejai yra tinkami tam tikriems plaukams.

Kokio rezultato tikimasi?

Dar prieš tūkstančius metų, Graikijos ir Indijos merginos savo plaukų glotnumą ir spindesį palaikydavo, būtent tam tikrų augalinių aliejų pagalba. Tai buvo vienas pagrindinių tikslų, padėjusių atsirasti įpročiui plaukus tepti aliejumi.

Vėliau, šiltėjant klimatui ir vis labiau išpopuliarėjus cheminio sušukavimo paslaugai, dažnos moters plaukai tapo šiurkštūs ir be galo sausi. Tuomet tam tikri aliejai buvo pradėti naudoti plaukų ir galvos odos drėgmei palaikyti.

Galiausiai, šiuolaikiniai plaukų stilistai norėdami užbaigti šukuoseną ir gauti blizgų ir švelnų efektą, pradėjo naudoti aliejus, skirtus plaukų formavimui. Toks aliejus taip pat sukuria ir apsauginį sluoksnį plauko paviršiuje.

Taigi, žinant kokio tikslo yra siekiama, galima pamažu rinktis ir aliejaus rūšį. Tiesa, venkite pigios produkcijos. Stenkitės nenaudoti aliejų su įvairiais cheminiais priedais. Geriau patys įpilkite natūralaus aliejaus į šampūną ar kondicionierių. Nes parduotuvėse gausu plaukų priežiūros priemonių, kurių sudėtyje nurodoma, jog yra aliejaus, tačiau kiek ir kokios kokybės – lieka neaišku.

Kuris aliejus tiks jūsų plaukams?

Aliejai, kurie yra skirti plaukams, gali būti pagaminti iš daugybės skirtingų augalų ir turėti visiškai skirtingas savybes. Pavyzdžiui, arganų aliejus yra gausus tokoferolių, polifenolių ir galingų antioksidantų. Todėl jis gerai patenka į plauko vidų, atstato elastingumą ir suteikia plaukams švelnumo, paklusnumo.

Tuo tarpu stipriai pažeistiems plaukams rekomenduojama naudoti kokosų aliejų, kuris efektyviai sustiprina plaukų struktūrą iš vidaus. Ricinų aliejaus sudedamoji dalis ricinolio rūgštis padeda plaukams išlaikyti drėgmę ir juos suminkština, todėl neretai moterys šiuo aliejumi tepa ne tik plaukus, bet ir antakius ar blakstienas.

Pastaruoju metu ypač vertinami avokadų ir levandų aliejai. Pirmasis yra gausus vitaminais A, E, D, o levandos giliai išvalo odą, atkemša plaukų folikulus, todėl gerina plaukų augimą. Be to, pabrėžtina, jog nėščiosioms negalima naudoti riešutų aliejaus (pavyzdžiui, žemės, kedro riešutų ir pan.).

Drėkinimui išmokite taisyklingai paskirstyti

Jeigu aliejumi norite kondicionuoti plaukus, itin svarbu, kad jis būtų paskirstytas tolygiai. Tai padaryti bus lengviau plaukus suskirsčius dalimis. Visai nereikia persistengti – tiesiog pakaks pakelti ir susegti viršutinius plaukus. Tarp delnų įtrinkite lašą ar kelis pasirinkto aliejaus ir šukuodami pirštais bei papurendami paskirstykite. Pradėkite nuo galiukų, po truputį kylant viršun iki maždaug 10 cm nuo šaknų. Paleiskite susegtus plaukus ir tą patį padarykite su likusia dalimi plaukų. Žinoma, storiems, ilgiems plaukams gali reikėti ir daugiau aliejaus (iki 5 lašų pusei plaukų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius