Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Amžiaus išdavikai tampa sąjungininkais: greitoji pagalba kaklui, paakiams, lūpoms ir rankoms

Ne veltui sakoma, kad tikrąjį amžių išduoda ne veido, o rankų ir kaklo oda. „Eurovaistinė“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė pastebi, kad veidu paprastai rūpinamės nuo ankstyvo amžiaus, tačiau pamirštame, kad jis prasideda nuo plaukų linijos ir „baigiasi“ ties krūtine.
Grožis
Grožis / 123RF.com nuotr.

„Į tai dažnai neatkreipiame dėmesio, dėl to pagrindinis amžiaus išdavikas ir yra kaklas“, – akcentuoja A.Vareikienė.

Tiek dėl judesių, tiek dėl pačios odos struktūros, kaklo oda yra labiausiai pažeidžiama, tad būtent kaklo bei dekoltė sritis dažniausiai išduoda tikrąjį amžių.

„Eurovaistinės“ nuotr./Aušra Vareikienė
„Eurovaistinės“ nuotr./Aušra Vareikienė

Pagiriamasis žodis baltoms pirštinaitėms

„Antroji vieta, kurią mažiausiai saugome – rankos. Prisiminkime žiemą, kai valome sniegą nuo mašinos be pirštinių, vaikštome be pirštinių, vasarą pamirštame, kad rankas reikėtų tepti ne tik kremu, bet ir apsauginiu kremu. Štai dėl ko mūsų rankos ne tik suskirsta, bet ir išduoda amžių raukšlelėmis, pigmentinėmis dėmėmis“, – sakė grožio vaistinių vadovė.

Rudeninio palto ar lietpalčio kišenėse visada turėkime pirštines – ne tik nuo šalčio, bet ir nuo žvarbos, vėjo. „Prisiminkime garsiąsias šilkines pirštinaites. Ne veltui jomis naudodavosi aristokratų moterys ne tik žiemą, bet ir vasarą“, – sakė A.Vareikienė.


Rankų priežiūros priemonės skirtingu metų laiku

Rankų priežiūros priemonės žiemą ir vasarą skiriasi. Jeigu vasarą stengiamės naudoti lengvas rankų emulsijas, žiemą pasitarnauja maitinamieji kremai.

„Atkreipkite dėmesį, kad tiek žiemą, tiek vasarą dienos rankų kremas turėtų apsaugoti ne tik nuo šalčio, žvarbos ar saulės, bet ir nuo ekstremalių sąlygų: vėjo, sniego, šalčio. O štai maitinamieji kremai labiau skirti nakčiai, juos galite naudoti ir kaip kaukę, užsidėti pirštines, bet dieną visada stenkitės naudoti kremą su apsauga“, – patarė 15min pašnekovė.

Jei nesirūpinsim nagais, negelbės joks manikiūras

Taip pat svarbu nepamiršti nagų, kurie gali būti išpuoselėtų rankų puošmena.

„Vis dėlto, ne vien gražus manikiūras puošia, bet ypač nagų būklė – išpuoselėti, taisyklingos formos, prižiūrėti nagai, plokštelės“, – atkreipė dėmesį A.Vareikienė.

Labiausiai sausėja odelės aplink nagus. Grožio ekspertė patarė visada turėti specialų balzamą ar aliejų, skirtą nagams ir odelėms. Ypač šiuo metu, kai rankos kenčia nuo dezinfekcinio skysčio, nagai lūžinėja, darosi trapūs.

A.Vareikienė padėti nagams patarė darant pertraukas tarp ilgalaikių lakavimų, jų metu gausiau naudojant maitinamąjį kremą ar balzamą, nuolat palepinant nagus ir odeles aplink juos.

123RF.com nuotr./Manikiūras
123RF.com nuotr./Manikiūras

Šveitiklis rankoms – būtinybė ar prabanga?


Gausioje dermatologinių priemonių kūnui pasiūloje nesunku pasimesti. Šveitiklis rankoms – būtinybė ar prabanga? Jeigu būtinybė, kaip dažnai turėtume šveisti rankų odą?

Pasak grožio vaistinių vadovės, rankas galima šveisti dažniau nei kūną, mat rankos ne tik patiria daug neigiamo aplinkos poveikio, bet ir yra atakuojamos nešvarumų, cheminių medžiagų.

„Švelnesnį šveitiklį rankoms galima naudoti dažniau nei veidui ir kūnui. Jis padės pašalinti ne tik suragėjusį sluoksnį, bet ir mažins pigmentines dėmeles, minkštins rankas. Galima tiesiog pasidėti prie kriauklės ir naudoti kartą per dieną ar kas antrą dieną. Tai padės atsinaujinti odai, paskatins nagų augimą, sumažins šerpetojimą“, – vardijo A.Vareikienė

Kas atitolina rankų odos senėjimą


Panašiai kaip ir veidui, senstančioms rankoms naudingi keramidai, Q10, visi natūralūs aliejai – simondsijų, avokadų, taukmedžio sviestas.

„Tokie ingredientai, kaip vitaminas A, retinolis, vitaminas C padės kovoti su senėjimu ir skatins odos atsinaujinimą, be to, jeigu naudosime rankų kremą su alfa hidroksirūgštimi, vitaminu C, tai padės mažinti pigmentines dėmeles, o rankų kremai su hialuronu atitolins odos senėjimą“, – aiškino grožio vaistinių vadovė.

123RF.com nuotr./Natūraliu atspalviu lakuoti nagai
123RF.com nuotr./Natūraliu atspalviu lakuoti nagai

Dekoltė sritis – ypač svarbi

Dekoltė odos valymas niekuo nesiskiria nuo veido, kuris, kaip ir kaklas, yra atviras.

„Nepamirškime, jeigu veidui ir kaklui turime vieną kremą, tiek naktį, tiek vakare tepkime juo visą dekoltė, nepamirštant net nugarinės kaklo dalies. Vis dėlto, patarčiau turėti atskirą priemonę kaklui ir dekoltė, šiai sričiai naudoti ir serumą. Jeigu neturite specialaus, naudokite tą patį, kaip veidui“, – atkreipė dėmesį A.Vareikienė.

Išdavikės kaklo raukšlės

Grožio ekspertė ne kartą girdėjusi klienčių nuogąstavimus dėl naktinio kremo kaklo sričiai. Neva, jis riebus. „Tačiau tai – netiesa, kaklo kremai yra daug skvarbesni, lengvos tekstūros ir labai gerai susigeria, tad nesijaučia riebumo“, – išankstinę nuostatą neigė grožio ekspertė.

Paklausta apie kaklo raukšles, kurios susidaro netaisyklingai sėdint ar dirbant iš namų pusiau gulomis, kaip neretai atsitinka per pandemiją, A.Vareikienė sakė, kad kaklo raukšlių formavimuisi įtakos turi ne tik kasdieniai įpročiai, bet ir genetika bei, žinoma, gravitacija.

Senėjimo procesą stabdo specialios priemonės: aplikatoriai, masažuokliai, kurie drenuoja odą aplink kaklą. Priemonės, skirtos kaklui, taip pat mažina patinimus, paburkimus, šalina vandens perteklių.

Vida Press nuotr./Kaklo kaukė
Vida Press nuotr./Kaklo kaukė

Kaklui – tiek pat dėmesio ir pagalbos priemonių, kaip veidui


Esame įpratę veidą prižiūrėti naudodami valiklius, tonikus, serumus, kremus, atlikdami odos šveitimą namuose. Kaip pabrėžė grožio vaistinių vadovė, visas minėtas ir papildomas priemones reikėtų naudoti ir kaklo odai.

„Nereikia laukti, kol pamatysime suglebusią kaklo odą ar įsirėžusias raukšles. A.Vareikienė patarė neatidėlioti kaklo priežiūros, pradėti jo oda rūpintis šiandien.

„Pasižiūrėkite į savo tėvus, jeigu matyti, kad genetiškai galite turėti problemų su oda, kuo anksčiau pradėsite rūpintis ja, tuo geresnių rezultatų sulauksite“, – neabejoja A.Vareikienė.

Gaivios odos priešai ir kokia pagalvė – blogis


Mityba, žalingi įpročiai, stresas, poilsio stygius taip pat turi įtakos odos būklei. Jos negerina ir bloga laikysena, sėdimas darbas, taip pat telefono žiūrėjimas atsigulus, skaitymas atsigulus, aukštos pagalvės.

„Rekomenduoju išmokti miegoti ant žemos pagalvės, nes aukštos pagalvės skatina dvigubo pagurklio atsiradimą“, – įspėjo grožio vaistinių vadovė.

123RF.com nuotr./Miegas
123RF.com nuotr./Miegas

Jautriausios lūpos ir paakių oda

Kalbėdama apie rūpinimąsi savimi, A.Vareikienė išskyrė paakių odos ir lūpų priežiūrą.

„Labiausiai pažeidžiama ir pati ploniausia oda yra aplink akis. Ji neturi jokio riebalinio sluoksnio, be to mes nuolat mirksime, juokiamės, mimikuojame. Daug žmonių skundžiasi tamsiais, patinusiais ar apkritusiais paakiais, mimikos raukšlėmis, nusimindami, kad per anksti paseno arba išvaizda neatskleidžia tikrojo amžiaus, jie atrodo vyresni, nei iš tiesų yra“, – dalijosi A.Vareikienė.

Žinoma, situaciją galima taisyti makiažo priemonėmis, tačiau net ir geriausias makiažas nepadės pasiekti tokio rezultato, kokį gali padėti pasiekti tinkamas rūpestis oda.

Grožio ekspertė visų pirma patarė naudoti atskiras priemones akių zonai nuo paburkimo, nuo patinimo, nuo juodų ratilų, užkritusių vokų.

„Kosmetologija stipriai pažengusi vokų ir paakių priežiūros priemonių srityje. Ne veltui jų yra tiek daug. Ir kai klientės klausia, ar reikia atskiro kremo aplink akis, ar gali naudoti tą patį dieninį ar naktinį kremą, atsakymas aiškus: paakių kremai dažniausiai būna visiškai kitos konsistencijos, jie yra visiškai kitų sudedamųjų dalių ir sprendžia tas problemas, kurios iškyla senstant, po nemigo nakties ar vakarėlio“, – sakė A.Vareikienė.

123RF.com nuotr./Veido oda
123RF.com nuotr./Veido oda


Ypač veiksmingi – akių kompresėliai

Paakių zonai specialistė patarė naudoti tris priemones ir pradėti nuo individualiai parinkto serumo, kuris gali būti naudojamas tiek ryte, tiek vakare.

„Ryte ir vakare siūlyčiau naudoti atskirus kremus, ryte naudoti kremą su apsauga. Kaip žinia, dieninis kremas tik užtvirtina tai, ką atliko naktinė priemonė. Taip pat rekomenduoju naudoti kaukes aplink akis. Ypač veiksmingi yra vadinamieji akių kompresėliai, kurie ne tik drenuoja, bet ir atveria akis, šalina nuovargį, mažina patinimus ir juodulius“, – patarė 15min pašnekovė.

Vis dėlto, paakių zonai per didelis priemonių kiekis negerai. Taip pat patartina vengti visko, kas grubu, pavyzdžiui, grubaus makiažo šalinimo.

Mitas, kad lūpoms reikia šepetėlio

Grožio vaistinių vadovė paneigė mitą, neva lūpas tinka šveisti šepetėliu: „Tai – visiška nesąmonė, yra specialūs lūpų šveitikliai, bet jie yra labai švelnūs, nepamirškime, kad mūsų lūpų oda yra labai jautri ir kraujo apykaita – labai arti paviršiaus“.

Lūpų priežiūrai A.Vareikienė patarė naudoti lakštines lūpų kaukes, kurios paryškins lūpų spalvą, nuims šerpetojimą ir atjaunins.

„Rekomenduoju naudoti ir serumą aplink lūpas, kuris mažintų senėjimo požymius. Ilgainiui jie putlina lūpas ir mažina raukšleles. Ypač tai svarbu rūkantiems, kurie ištisai mimikuoja. Kremas nuo senėjimo lūpoms gražina jų spalvą, saugo lūpų kontūrą, be to, naudojant jį, lūpų dažai nesubėga į raukšleles“, – vardijo grožio ekspertė.

Vakarais lūpų priežiūrai rekomenduojami lūpų balzamai, lūpų sviestai ir specialūs pieštukai. Jie prisodrinti augalinių aliejų, tad apsaugo lūpas, mažina šerpetojimą.

„Jeigu norisi naudoti šveitiklius, svarbu rinktis skirtus būtent lūpoms. Nešveiskite jų nei druska, nei medumi, nes tik pažeisite lūpas. Nei vienas raudonas lūpdažis neatrodys gražiai ant neprižiūrėtų lūpų. Tačiau naudojant tinkamas lūpų priežiūros priemones lūpų dažai atrodys kaip antra oda“, – neabejoja „Eurovaistinė“ grožio vaistinių vadovė A.Vareikienė.

Šis tekstas – projekto „Grožio programa 360“, kurį inicijuoja vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ dalis. Išsamiau apie projektą: https://www.apie-eurovaistine.lt/grozis-360/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius