Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Helen Mirren teisi dėl „niekam tikusių“ drėkinamųjų kremų?

Aktorės Helen Mirren nuomonę apie tai, jog drėkinamieji kremai odai jokio poveikio neturi, dažnai cituodavo – labai spalvinga kalba. Ar ji teisi?
Helen Mirren
Helen Mirren / „Scanpix“/AP nuotr.

Nelabai. Jei jūsų oda sausa, drėkinamasis kremas iš tiesų padeda, aprūpindamas odą vandeniu ir jį ten sulaikydamas, rašoma bbc.com.

Daugumos drėkinamųjų kremų sudėtyje yra riebus komponentas, kuris neleidžia vandeniui „pasprukti“. Prieš daugybę metų drėkinamieji kremai, užtepti ant odos, palikdavo labai daug riebalų, tačiau dabar yra daugybė drėkinamųjų kremų, ir kiekvieno sudėtis vis kitokia.

Svarbiausia, pasak daktarės Swetos Rai iš Britų Dermatologų asociacijos, yra atrasti tokį, kuris tinka jūsų odos tipui ir jums patinka. „Drėkinamojo kremo paskirtis – palaikyti išorinį odos „šarvą“, padedantį apsisaugoti nuo infekcijų bei palaikantį odos kondicionavimą, – sako moteris. – Jei naudojate jums tinkantį drėkinamąjį kremą, jūsų odai jis padės.“

Vanduo prieš riebalus

Riebiai odai ji rekomenduoja losjonus, kurių sudėtyje yra daugiau vandens. Sausai odai patariama rinktis šiek tiek riebesnius kremus.

Daktarė S.Rai teigia, kad „dauguma žmonių tikriausiai naudoja netinkamą drėkinamąjį kremą“. Moteris pataria naudoti 30 SPF kremą nuo saulės kaip drėkinamąjį kremą – taip apsisaugosite nuo saulės spindulių ir oda bus sudrėkinta.

Ji taip pat teigia, kad galima įsigyti gerą drėkinamąjį kremą ir už 10 eurų. Tačiau įprasti drėkinamieji kremai nesustabdo senėjimo požymių ir raukšlių atsiradimo.

Mokslininkai, 2012-aisiais tyrę kremą, kurio sudėtyje buvo senėjimo požymius stabdančių ingredientų, atrado, jog kai kuriems žmonėms kremas išties padėjo sumažinti ir išlyginti raukšles.

Kūdikystėje gyvenimą pradedame turėdami nuostabiai švelnią ir glotnią odą. Brendimo laikotarpiu, liaukos, esančios odoje, pradeda gaminti riebalus, ir laikui bėgant saulė, šaltas oras ir šildymo sistemos išsausina mūsų odą.

Žiemą oda natūraliai labiau išsausėja, o vasarą oda natūraliai gamina daugiau riebalų, tačiau sausa oda vienaip ar kitaip primena apie save visus metus.

Paprastai tai nėra medicininė problema, tačiau gali tokia tapti, jei odą pradeda skaudėti, niežėti, ji tampa jautri, ir prasideda uždegiminis procesas.

Harvardo medicinos mokyklos straipsnis išvardija drėkinamojo kremo sudedamąsias dalis ir paaiškina, kodėl jos padeda sausai odai:

  • vanduo susigeria į odą;

  • okliuzyvai padeda sulaikyti vandenį;

  • drėkikliai naudoja odoje esantį vandenį;

  • minkštikliai suteikia odai glotnumo;

  • pieno rūgštis suteikia odai elastingumo.

Straipsnyje rašoma: „Stipriai suklysti neįmanoma. Beveik visi drėkinamieji kremai padės išspręsti sausos odos problemą, o dažniausiai pasirinkimui įtaką daro subjektyvi patirtis.“

Vida Press nuotr./Veido kremas
Vida Press nuotr./Veido kremas

Patarimai, padėsiantys išvengti sausos odos

  • Išjunkite šildymą – karštas oras paprastai yra sausesnis už šaltą orą.

  • Prauskitės po šiltu dušu – ne po karštu, kadangi karštas vanduo pašalina nuo odos riebias daleles, padedančias sulaikyti vandenį.

  • Maudydamiesi vonioje, naudokite vonios aliejų, praskiestą šiltame vandenyje – tai puikus drėkinamasis mišinys po šiltos vonios.

  • Naudokite švelnų muilą – valomieji muilai yra alternatyva.

  • Dėvėkite laisvus drabužius, kadangi aptempti drabužiai, kurie trinasi į odą, gali ją išsausinti.

  • Saugokitės šaltuoju metų laiku – vėsus oras gali labai išsausinti odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius