Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tikras vyras turi būti plaukuotas ir kokias kūno sritis depiliuoja lietuviai?

Daugeliui moterų plaukų šalinimas lazeriu tapo išsigelbėjimu ir leido pamiršti peiliukus. Vyrai taip pat vis dažniau kreipiasi plaukų šalinimo procedūros į meistrus. Anna Safronova, plaukų šalinimo lazeriu specialistė ir „Hold on Beauty“ įkūrėja, pranešime žiniasklaidai pasidalijo įžvalgomis.
Plaukuotas vyras
Plaukuotas vyras / Shutterstock nuotr.

Plaukų šalinimas lazeriu – tai šiuolaikinis saugus plaukų šalinimo būdas, pagrįstas selektyvios fototermolizės metodu. Jis leidžia selektyviai paveikti plauko stiebe esantį melanino pigmentą ir išilgai jo patekti į plauko folikulą, jį sunaikinant.

Žinoma, ne tik moterys, bet ir vyrai nori palengvinti savo gyvenimą.

Vyrai depiliuoja krūtinę, pažastis, nugarą ir kaklą. Ypač dažnai vyrai ateina po kirpyklos, kad ilgesniam laikui užfiksuotų efektą. Taip veidas atrodo tvarkingesnis.

Asmeninio arch. nuotr./Anna Safronova
Asmeninio arch. nuotr./Anna Safronova

„Kalbant apie amžių, 20-mečiai naudojasi plaukų šalinimo lazerio paslaugomis gana retai. Dažniau ateina 30-mečiai ir vyresni vyrai, kai ražiena tampa tankesnė ir storesnė, ir tai priverčia juos susimąstyti apie plaukų šalinimą lazeriu. Ką besakytų, vyrai taip pat nori gerai atrodyti kiekvieną dieną“, – komentuoja meistrė.

Kalbant apie zonas, skausmingiausia vieta yra barzda, nes ten plaukų struktūra yra tankiausia ir storiausia. Veido plaukų šalinimą atlieka vyrai, kurie vertina savo rytinį laiką – kad nebereikėtų stovėti prieš veidrodį su skustuvu. Taip pat depiliuotis ateina tie, kieno oda po skutimosi yra labai sudirgusi.

Pažastų sritis depiliuotis renkamasi siekiant sumažinti prakaito kvapą ir norint pagerinti išvaizdą, o bikinio zoną – dėl mylimos moters. Kalbant apie nugarą ir krūtinę, tai daroma dėl estetikos ir patogumo.

Vyrai irgi „tai“ daro?

„Atsakant į intriguojantį klausimą, ar vyrai kreipiasi dėl bikinio srities, taip, kreipiasi, bet labai retai. Visgi, pagrindinės sritys dažniausiai yra veidas, krūtinė, pažastys ir nugara“, – pasakoja Ana Safronova.

Daug diskutuojama, kiek veiksminga ir saugi bikinio zonos depiliacijos procedūra yra vyrams. Šis klausimas tampa ginčų objektu, nes šiai dienai duomenų nepakanka. Nuogąstaujama, kad sėklinių latakų perkaitimas gali kelti pavojų sveikatai ateityje.

Lazeriu šalinant plaukelius zonoje, kur oda yra plona ir jautri, gali laikinai sumažėti gaminamų spermatozoidų skaičius, o tai savo ruožtu gali neigiamai paveikti vyro vaisingumą. Nors spermatozoidų gamyba atsistato praėjus kelioms savaitėms po procedūros, tai tebėra tolesnių tyrimų objektas.

Vis dėlto gaktos sritį depiliuoti leidžiama, bet ne žemiau sėklinių latakų vietos. Tačiau šugaringas (depiliacija cukrumi) yra daug populiaresnė procedūra bikinio zonoje, nes laikoma saugesniu metodu.

Asmeninio arch. nuotr./Anna Safronova
Asmeninio arch. nuotr./Anna Safronova

Lietuviai vyrai depiliuoja odą dažniau

Meistrė, atvykusi iš Ukrainos, teigia, jog jos praktikoje vyrai dažniausiai ateina savo moterų prašymu. Kita populiari priežastis, dėl kurios kreipiasi vyrai, yra pažastų prakaito kvapas.

„Kai prakaitas lieka ant plaukų, jo kvapas stiprėja, ir jie kreipiasi norėdami išspręsti šią problemą. Taip pat, daugelis moterų siunčia savo vyrus depiliuotis veidą dėl dygliuotos barzdos, kuri dirgina veido odą. Lazeris padeda sumažinti plaukelių tankį ir padaryti juos minkštesnius bei malonesnius liesti“, – pasakoja pašnekovė.

Deja, daug žmonių vis dar laikosi stereotipų, jog „tikras vyras turėtų būti plaukuotas“. A. Safronovos žodžiais, džiugu, kad ši nuostata pamažu išeina iš mūsų gyvenimo ir vis daugiau vyrų renkasi komfortą ir estetišką išvaizdą.

„Jei kalbėtume apie tautybes, pastebėjau, kad lietuviai, palyginti su slavais daug labiau rūpinasi ne tik intymiąja zona, bet ir krūtinės, kaklo bei veido sritimis ir dažniau ateina į lazerio procedūras“, – teigia meistrė.

Rėkia dažniau nei moterys

A.Safronovos žodžiais, vyrams depiliacija lazeriu yra skausmingesnė, nei moterims. Dažniausiai vyrai procedūros metų sako: „Kaip jūs, moterys, tai kenčiate?“.

Remiantis statistika, apie 80% moterims procedūra sukelia diskomforto, kartais jos metu damos krūpčioja iš skausmo. 10% moterų guli tyliai, dar 10% šaukia ar labai pyksta. O štai vyrų statistika kitokia: 50% jų rėkia, o 50% tyliai kenčia skausmą.

Vyrai turi daug tankesnius plaukus, todėl reakcija yra stipresnė, nes lazerio spindulys reaguoja į tamsų pigmentą melaniną, o kuo storesni ir tamsesni plaukai, tuo skausmingesnė reakcija.

Vis dėlto, nežiūrint į laikiną diskomfortą procedūros metu, A. Safronovos klientai tvirtina, jog po plaukų šalinimo lazeriu jų gyvenimas pasidalijo į „prieš“ ir „po“. Odą ne tik malonu liesti, procedūra suteikia daugiau komforto bei pasitikėjimo savimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius