-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Christian Dior“ Paryžiuje surengė kolekcijos pristatymą: jame – patogūs drabužiai ir protestas ant podiumo

Milanas perdavė estafetę Paryžiui – čia prasidėjo mados savaitė, truksianti iki spalio 6-osios. Nepaisydami to, kad dėl siaučiančio koronaviruso galėjo pakviesti penktadaliu mažiau svečių, nei įprasta, antradienį surengę gyvą šou vieni pirmųjų 2021 m. pavasario ir vasaros kolekciją pristatė prancūzų mados namai „Christian Dior“.

Kolekcijos pristatymas vyko Tuileries sode pastatytoje tamsioje palapinėje, o šviesą skleidė gotikinius vitražus primenančios 18 šviesos instaliacijų, kurių kiekviena – 7 metrų aukščio. Jas sukūrė menininkė Lucia Marcucci, sudėjusi Giotto ir Manet paveikslų fragmentus su žurnalų vaizdais ir laikraščių antraštėmis. Dėl šio sprendimo šou erdvė pavadinta „Dior“ katedra“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Christian Dior“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymo vieta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Christian Dior“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymo vieta

Kuriamai „katedros“ nuotaikai sustiprinti per šou skambėjo gyvo garso takelis, kuriame – 12 a cappella moterų balsų, giedančių XIX a. korsikietiškas gedulo giesmes. Kaip sakė mados namų kūrybos vadovė Maria Grazia Chiuri, visas šio pasirodymo apipavidalinimas aukština erdvę, kurioje galime sustoti ir pamąstyti, rašo theguardian.com.

Naujausioje „Christian Dior“ kolekcijoje vyrauja dieniniai drabužiai – ilgi, daugiasluoksniai siluetai, minkštas linas ir medvilnė.

„Manau, kad mūsų gyvenimo būdas dabar yra visiškai kitoks, nei buvo anksčiau, nes turime daugiau privataus gyvenimo, mažiau socialinio. Taigi mūsų santykis su drabužiais taip pat yra visiškai kitoks. Manau, jis gali būti asmeniškesnis, labiau susijęs su mūsų kūnu, jausmais“, – sakė dizainerė.

Renginyje (dėl koronaviruso apribojimų) dalyvavo 350 svečių, vietoj įprastų 1750-ies.

Per šou taip pat įvyko incidentas, palikęs svečius sumišusius ir keliančius sau klausimą, ar tai – pasirodymo dalis?

Ant podiumo pasirodė moteris, rankose laikanti didelį audinį, ant kurio parašyta: „We are all fashion victims“ (liet. „Mes visi esame mados aukos“). Ji ėjo ramiai, drauge su modeliais, neišsišoko.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestuotoja ant „Christian Dior“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymo podiumo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestuotoja ant „Christian Dior“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymo podiumo

Mados namų kūrybos vadovė M.G.Chiuri dažnai į savo kolekcijas įtraukia logotipus, taip pat feministinius pareiškimus ant marškinėlių ir kolekcijos pristatymo aplinkoje.

Vis dėlto, kaip paaiškėjo, ši moteris nebuvo pasirodymo dalis. Ji – aktyvistė, priklausanti pasauliniam aplinkos apsaugos judėjimui „Extinction Rebellion“, kurio tikslas – pabrėžti klimato kaitos keliamas rizikas. Pasak judėjimo atstovo Prancūzijoje, šis aktas turėjo pasmerkti mados industrijos poveikį aplinkai ir visuomenei. Mados namai nepateikė platesnio komentaro šia tema.

VIDEO: „Christian Dior“ Paryžiuje surengė kolekcijos pristatymą: patogūs drabužiai ir korsikietiškos gedulo giesmės

M.G.Chiuri yra pirmoji moteris, vadovaujanti mados namams „Christian Dior“, o jie, kaip teigiama, pastaraisiais metais buvo kylanti Prancūzijos žvaigždė prašmatnios mados pasaulyje. Pandemija smarkiai pakenkė visai mados industrijai, tačiau sprendimas pereiti prie internetinės mažmeninės prekybos mados namams suteikė galimybę tapti pranašesniems už savo istorinius konkurentus „Chanel“, kurie to nenorėjo net tada, kai parduotuvės buvo uždarytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius