Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dažniausios rudens stiliaus klaidos

Atsisveikindamos su vasara, tuo pačiu išlydime ir šiltojo sezono garderobą, lengvus rūbus po truputį pakeisdamos šiltesniais audiniais ir papildomais sluoksniais. Visgi, būtent atvėsus orams padidėja rizika padaryti stiliaus klaidų, kurių neatleistų nei vienas mados ekspertas. Siūlome susipažinti su dažniausiai pasikartojančiais nesusipratimais ir pačioms jų nebekartoti.
Stiliaus patarimai rudeniui
Stiliaus patarimai rudeniui / „Pigu.lt“ nuotr.

Pamirštama atlikti sezoninę spintos reviziją

Kartais net nepastebime, kaip vasaros sezonu priaugame vieną kitą kilogramą ir pernykščiai rudeniniai drabužiai tampa gerokai per ankšti. Šį faktą sau reikėtų pripažinti kuo anksčiau – geriausia, jeigu dar prieš prasidedant šaltajam sezonui išsitrauksite visus jam skirtus drabužius ir juos pasimatuosite. Taip geriau žinosite, ką turite savo spintoje ir lengviau susiplanuosite būsimus pirkinius.

Atsisakoma baltos spalvos

Nors kurį laiką dažniau girdėjome priešingą patarimą, dabar mados taisyklės švelnėja ir ekspertai skatina baltus drabužius įtraukti į rudeninį ir žieminį garderobą. Šviesias kelnes drąsiai galite derinti su dryžuota palaidine ir aulinukais ar, priešingai, prie tamsių džinsų pasirinkti ryškų baltą megztinį – bet kokie panašūs deriniai yra itin sveikintini.

Neišnaudojami rudeninių aksesuarų privalumai

Tiek šilti šalikai, tiek odinės pirštinės ar bet kurie kiti šaltajam sezonui skirti aksesuarai yra puikus būdas pagyvinti savo aprangą ir įtraukti į stilių daugiau naujų spalvų. Žinoma, nepamirštant pagrindinės jų funkcijos – užtikrinti malonią šilumą žvarbiausiomis dienomis. Šiuo atveju galite drąsiai eksperimentuoti ir ieškoti naujų būdų suderinti visus aksesuarus: kuo daugiau skirtingų komplektų turėsite, tuo ilgiau nepritrūksite naujų derinių.

Prisirišama prie juodos spalvos batų

Taip, juodos spalvos avalynė yra vienas saugiausių ir universaliausių pasirinkimų, tačiau tikrai įmanoma surasti ir daugiau tokiomis savybėmis pasižyminčių atspalvių. Pavyzdžiui, galite rinktis rudus, pilkus, tamsiai mėlynus batus, o ypatingoms progoms ar ryškesniam įvaizdžiui paieškoti ir įdomesnių variantų, kurie įvaizdžiui suteiktų daugiau gyvybingumo. Platų moteriškos avalynės pasirinkimą rasite paspaudusios ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/grozis-ir-mada/moteriski-batai-avalyne-moterims.

Juoda spalva naudojama nuo galvos iki kojų

Šaltuoju sezonu juoda spalva užkariauja ne tik mūsų batų lentynas, bet ir spintas. Visgi, nors toks atspalvis leidžia atrodyti liekniau, turėtumėte žinoti, jog persistengus su juo, save galima gerokai pasendinti. Žinoma, tai tikrai nereiškia, kad juodą spalvą turėtumėte pamiršti – neleiskite, kad šaltis paveiktų norą džiaugtis ryškiomis spalvomis ir derinkite jas su tamsesniais atspalviais.

Tas pats paltas derinamas su visais drabužiais

Šalčiausiomis dienomis gali kilti noras kiekvieną dieną vilkėti tą patį juodą paltą ar striukę, kuri neleis Jums sušalti – visgi, tai nepridės daug žavesio Jūsų įvaizdžiui. Žinoma, nereikia kiekvieną dieną rinktis vis kito viršutinio rūbo, tačiau jeigu turėsite du ar tris, labiau kontroliuosite situaciją. Tai gali būti juoda pūsta striukė, rusvos spalvos vilnonis ir ryškaus rašto paltas. El. parduotuvėje Pigu.lt paltai moterims pasižymi plačiu asortimentu – čia tikrai atrasite sau tinkamą.

Atsisakoma suknelių ir sijonų

Vos tik pradeda kristi oro temperatūra, ne viena moteris, norėdama apsaugoti savo kojas, vasarines sukneles ir sijonus paslepia spintos gilumoje. Visgi, tikrai nereikėtų skubiai to daryti – jei prie jų priderinsite žavias ir pakankamai šiltas pėdkelnes, vis dar turėsite galimybę vilkėti šiuos žavius, vasara alsuojančius drabužius.

Netinkamai sluoksniuojama apranga

Drabužių sluoksniavimas yra viena pagrindinių šaltojo sezono gudrybių, tačiau labai svarbu tai daryti tikslingai. Jeigu pasirinksite storą megztinį, platų paltą ir didelį šaliką, bus per daug tūrio, tad įvaizdis neatrodys taip gerai, kaip galėtų. Šiuo atveju svarbu išlaikyti pusiausvyrą, plonesnius audinius derinant su storesniais.

Išvengusios visų šių klaidų, sukursite žavų rudens sezono įvaizdį. Žinoma, visuomet galima eksperimentuoti su savo įvaizdžiu, tačiau nesuklysite, jeigu tai darysite tikslingai – šie patarimai padės nepasiklysti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius